Standard.

petak januar 17

(VIDEO) Kotoranin ubijen na Novom Beogradu, u automobilu bio sa ženom i djetetom

Objavljeno u: Hronika

by Lejla

Kotoranin Marko Vuković (41) ubijen je večeras kod OŠ "Borislav Pekić" na Bežanijskoj kosi sa više hitaca iz vatrenog oružja.

1210 hits

petak januar 17

Nikola Peraš uhapšen zbog slanja prijetećih poruka Adrijanu Vuksanoviću

Objavljeno u: Hronika

by Lejla

Kotoranin Nikola Peraš (23) uhapšen je nakon što je juče preko društvenih mreža uputio prijetnje Predsjedniku Hrvatske građanske inicijative i poslaniku Adrijanu Vuksanoviću.

518 hits

petak januar 17

Podignuta još jedna optužnica protiv Duška Kneževića

Objavljeno u: Hronika

by Lejla

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je još jednu optužnicu protiv odbjeglog biznismena i vlasnika Atlas grupe Duška Kneževića u slučaje e-comerc, saopštila je za portal Standard portparolka Višeg suda u Podgorici…

140 hits

četvrtak januar 16

Tomić za Standard: UIKS do kraja marta dobija SMART ometače; Posebna pažnja usmjerena na bezbjednosno interesantne osobe

Do kraja marta biće završena instalacija i ugradnja opreme Smart ometača mobilnih telefona za potrebe onemogućavanja nedozvoljene komunikacije zatvorenika koji su smješteni u Kazneno-popravnom domu Podogirca, najavio je direktor Uprave…

339 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 02 decembar 2019 07:16

Dvije pritužbe građana na rad policajaca

Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije je tokom oktobra 2019. godine izvršilo kontrole zakonitosti postupanja policijskih službenika na osnovu dvije pritužbe građana na postupanje policijskih službenika. U jednom slučaju, pritužba se sadržinski odnosila na postupanje i ponašanje policijskog službenika van službe, dok se u drugom slučaju odnosila na način vršenja policijskih poslova i primjenu policijskih ovlašćenja, pišu Dnevne novine.

“U jednom slučaju, u sprovedenom postupku unutrašnje kontrole utvrđeno je postojanje sumnje u neetičko postupanje i ponašanje policijskog službenika ispoljeno van službene dužnosti, usljed čega je Izvještaj o izvršenim provjerama pritužbe, sa spisima predmeta, dostavljen Etičkom odboru na ocjenu etičnosti postupanja u predmetnom slučaju.

U drugom slučaju, pritužba je ocijenjena neosnovanom jer u sprovedenom postupku unutrašnje kontrole nijesu utvrđene činjenice i dokazi kojima bi se potvrdili navodi pritužbe, odnosno činjenice i dokazi koji bi ukazivali na neprofesionalno ili nezakonito postupanje policijskog službenika”, navodi se u izvještaju Odjeljenja unutrašnje kontrole.

Službenici Odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije su tokom oktobra 2019.godine izvršili pet kontrola provjera zakonitosti postupanja policijskih službenika na osnovu operativnih i drugih saznanja o mogućim nezakonitostima i nepravilnostima u radu i postupanju policijskih službenika.

U jednom slučaju, u sprovedenom postupku unutrašnje kontrole je utvrđeno da su policijski službenici nepravilno postupali u pogledu evidentiranja i dostavljanja podataka o radnom angažovanju, ali je konstatovano i da je u predmetnom slučaju nastupila apsolutna zastarjelost za pokretanje disciplinskog postupka, jer su konstatovane nepravilnosti izvršene u februaru 2018. godine. U preostala četiri slučaja, u sprovedenim postupcima unutrašnje kontrole nijesu utvrđene činjenice i dokazi koji bi ukazivali na nezakonitosti ili nepravilnosti u vršenju policijskih poslova i primjeni policijskih ovlašćenja povodom kojih su sprovedene kontrole.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.