Standard.

utorak januar 28

Dedovićevu sahranu nadzirala policija

Objavljeno u: Hronika

by Vasilj

Kotoranin Igor Dedović (43), koji je 19. januara ubijen u Atini, sahranjen je juče na groblju Vrbice u Dobroti, saznaje Dan.

357 hits

utorak januar 28

Policija traga za Đukićem zbog ubistva Klisića

Objavljeno u: Hronika

by Vasilj

Crnogorska policija raspisala je međunarodnu potjernicu protiv Podgoričanina Stefana Đukića (29) koji se tereti da je bio direktni izvršilac ubistva Baranina Jovana Klisića i ranjavanja Velizara Gardaševića – nezvanično saznaje…

159 hits

utorak januar 28

Srbija uskoro izručuje Vukotića Crnoj Gori

Objavljeno u: Hronika

by Vasilj

Vođa "Škaljarskog klana" Jovan Vukotić brzo će biti izručen Crnoj Gorim jer je, prema nezvaničnim saznajima Dana, ministarka pravde Srbije Nela Kuburović potpisala rješenje o izručenju koje je donijeto na…

94 hits

utorak januar 28

Udes na putu Cetinje - Podgorica: Tri mladića prebačena u Klinički centar, van životne opasnosti

Objavljeno u: Hronika

by Samir

Cetinjani S.Đ.(2000) i I.A. (1999) i Budvanin D.D. (1993) povrijeđeni su u saobraćajnoj nezgodi koja se večeras dogodila kod tunela Mekavac, na magistralnom putu Cetinje - Podgorica, javlja Cetinjski list.

515 hits

 
 
 
 
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 548
petak, 06 decembar 2019 15:30

ODT: Spremni smo da učinioce krivičnih djela protiv životne sredine blagovremeno krivično gonimo

U Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici održan je sastanak sa predstavnicima Koalicije za održivi razvoj kao nastavak saradnje državnog tužilaštva sa civilnim sektorom u suzbijanju krivičnih djela protiv životne sredine, naročito imajući u vidu aktuelna dešavanja na području NP Skadarskog jezera.

Sastanku su, kao predstavnici ovog tužilaštva, prisustvovale državne tužiteljke Ljiljana Klikovac, Jelena Protić i Slađana Španjević Volkov i državni tužilac Vukas Radonjić, a Aleksandar Perović i Aleksandar Dragićević, kao predstavnici KOR-a.

"Državni tužioci su iskazali punu spremnost tužilaštva da se učinioci krivičnih djela protiv životne sredine blagovremeno krivično gone. Posebno su naglasili da se često zbog nepostojanja dokaza krivične prijave odbacuju. S tim u vezi, tužioci su dali smjernice na koji način KOR i građani koji im prijavljuju da se na području NP Skadarsko jezero vrši krivično djelo, treba da postupaju kako bi se obezbijedili kvalitetni dokazi", saopšteno je i ODT-a.

Učesnici sastanka izrazili su spremnost da intenziviraju saradnju koja bi rezultirala kvalitetnijom zaštitom životne sredine, kao i da se u ovu saradnju uključe i drugi relevantni državni organi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.