Standard.

srijeda januar 22

Dedović i Stamatović promijenili lični opis i koristili lažne pasoše

Plaćene ubice locirale su i likvidirale visokokotirane članove škaljarskog klana Igora Dedovića (43) i Stevana Stamatovića (43) prateći njihove supruge koje su sa djecom stigle u Grčku 25. decembra, pišu…

90 hits

srijeda januar 22

Zakazano suđenje Šundiću, osumnjičenom za silovanje supruge

Podgoričanin Vasilije Šundić (24) naći će se pred sudskim vijećem podgoričkog Višeg suda 3. februara, kada mu je zakazano suđenje po optužnici da je silovao svoju suprugu. Suđenje će biti zatvoreno za…

47 hits

srijeda januar 22

Tužilac za ubistvo Đurića tražio kazne ne manje od 13 godina

Presudu Dejanu Pavićeviću i Milošu Trbu, optuženima za pomaganje u uništavanju dokaza nakon ubistva Dalibora Đurića u ZIKS-u 22. septembra 2016. godine, objaviće 13. februara sudija Višeg suda u Podgorici Dragoje…

105 hits

utorak januar 21

Uhapšeni naoružani Srbi, pa pušteni: Ubistva škaljara u Atini povezana sa drugim sukobom koji se dogodio ranije isitog dana?

Grčka policija istražuje da li incident koji se dogodio u nedjelju u Atini, kada su uhapšena tri naoružana Srbina, ima veze sa likvidacijom Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, pripadnika škaljarskog…

606 hits

 
 
 
 
nedjelja, 08 decembar 2019 08:14

Nalazi DNK vode do Marjana Vujačića: Jedan trag na zidu mračnog haustora razotkrio ko stoji iza četiri likvidacije

DNK vještačenje tragova sa mjesta gdje je ubijen Jugoslav Cvetanović, rođeni brat ubice Nikole Bojovića, ukazalo je da je član škaljarskog klana Marjan Vujačić bio na mjestu zločina, saznaje "Blic".

Prema informacijama Blica, istraga protiv Marjana Vujačića u Višem javnom tužilaštvu u Vranju privodi se kraju.

Među mnogobrojnim dokazima koje je ovo tužilaštvo izvelo tokom istrage ubistva Jugoslava Cvetanovića, rođenog brata ubice Nikole Bojovića, nalazi se i ključni dokaz koji osumnjičenog Vujačića tereti za ovu egzekuciju. U pitanju je DNK veštačenje traga izuzetog sa mjesta zločina koji direktno ukazuje da je Vujačić bio na mjestu ubistva Cvetanović, piše Blic.

"U pitanju je trag sa zida u haustoru u neposrednoj blizini mjesta zločina. Sumnja se da se Vujačić nakon izvršenog zločina dao u bijeg, ali se sapleo i pridržao za zid. Upravo sa tog mjesta izuzet je DNK profil koji je poslat na vještačenje. Nakon hapšenja Vujačića i upoređivanja sa njegovim DNK, utvrđeno je da se oni podudaraju" , kaže izvor "Blica" upoznat sa slučajem.

Ubistvo Cvetanovića dogodilo se 27. septembra 2017. godine u Vranju, sa 30 hitaca iz vatrenog oružja. 

Ubistvo se dogodilo u haustoru jedne drogerije, koja se nalazi u samom centru grada, u neposrednoj blizini glavne pošte, gradskog šetališta i nekoliko gradskih kafića. Odmah se posumnjalo da je ubistvo izvršeno od strane profesionalca jer je korišćen prigušivač, piše Blic.

Ubijeni Cvetanović u javnosti je bio poznat kao mlađi brat Saše Cvetanovića, zvanog Pitbul, osuđenog na 35 godina zatvora jer je, kako je utvrdio sud, 2013. godine u centru Beograda ubio Nikolu Bojovića, brata Luke Bojovića, vođe zemunskog klana. Za ubistvo ga je angažovao Slobodan Šaranović i isplatio mu 30.000 eura, piše Blic.

Ova presuda i dalje je na razmatranju pred Apelacionom sudu.

Saša Cvetanovićje nakon saznanja o smrti svog mlađeg brata istražiteljima koji su ga saslušali u pritvoru rekao da iza likvidacije stoji osveta vođe "zemunaca".

"Ubili su ga iz osvete! Ovo je osveta! Ja sam ga čuvao, ja sam ga odnjegovao, i njega i sestru i ovo da se desi. Znam da iza svega stoji Luka Bojović",  urlao je Cvetanović koji je i u završnoj riječi naglasio da se ne plaši 40 godina zatvora jer zna, kako je rekao, da će biti likvidiran u zatvoru.

Inače, Marjan Vujačić pored ovog ubistva sumnjiči se za još tri: dva su se dogodila u Crnoj Gori, a jedno u Holandiji. U pitanju su likvidacije trojice muškaraca Mila Ilića i Veska Kalezića u Crnoj Gori, i Gorana Gokčeta Tasića u Amsterdamu, piše Blic.

Takođe, on se sumnjiči za falsifikovanje dokumenata, a istraga u ovom slučaju vodi se pred Tužilaštvom za organizovani kriminal.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.