Standard.

utorak januar 28

Dedovićevu sahranu nadzirala policija

Objavljeno u: Hronika

by Vasilj

Kotoranin Igor Dedović (43), koji je 19. januara ubijen u Atini, sahranjen je juče na groblju Vrbice u Dobroti, saznaje Dan.

385 hits

utorak januar 28

Policija traga za Đukićem zbog ubistva Klisića

Objavljeno u: Hronika

by Vasilj

Crnogorska policija raspisala je međunarodnu potjernicu protiv Podgoričanina Stefana Đukića (29) koji se tereti da je bio direktni izvršilac ubistva Baranina Jovana Klisića i ranjavanja Velizara Gardaševića – nezvanično saznaje…

175 hits

utorak januar 28

Srbija uskoro izručuje Vukotića Crnoj Gori

Objavljeno u: Hronika

by Vasilj

Vođa "Škaljarskog klana" Jovan Vukotić brzo će biti izručen Crnoj Gorim jer je, prema nezvaničnim saznajima Dana, ministarka pravde Srbije Nela Kuburović potpisala rješenje o izručenju koje je donijeto na…

108 hits

utorak januar 28

Udes na putu Cetinje - Podgorica: Tri mladića prebačena u Klinički centar, van životne opasnosti

Objavljeno u: Hronika

by Samir

Cetinjani S.Đ.(2000) i I.A. (1999) i Budvanin D.D. (1993) povrijeđeni su u saobraćajnoj nezgodi koja se večeras dogodila kod tunela Mekavac, na magistralnom putu Cetinje - Podgorica, javlja Cetinjski list.

530 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 09 decembar 2019 17:37

Stanković će sjutra biti saslušan u slučaju protiv Vujoševića

Vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca Ivica Stanković biće saslušan sjutra u u svojstvu svjedoka u predmetu koji se vodi protiv bivšeg sekretara VDT-a Nenada Vujoševića, potvrdio je Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić na današnjoj Nacionalnoj antikorupcijskoj konferenciji u Podgorici.

"Stanković će sjutra u vojstvu svjedoka biti saslušan u Specijalnom državnom tužilaštvu povodom slučaja protiv bivšeg sekretara VDT Nenada Vujoševića", rekao je Katnić.

U žižu javnosti Vujošević je dospio sredinom septembra kada je Knežević objavio telefonski razgovor sa njim u kojem sekretar potvrđuje daje nosio novac za prvog čovjeka Tužilaštva Ivicu Stankovića. Te optužbe je Stanković kategorično negirao ističući daje svoj posao radio časno i pošteno.

Vujoševiću se na teret stavlja da je počinio krivično djelo stvaranje organizacije iz člana 401 a stav 2 u vezi stava 1 i 6 Krivičnog zakonika. Među dokazima je i komunikacija od 19. juna 2018. godine u kojoj Vujošević obavještava Kneževića da je bio u Specijalnom tužilaštvu i daje sa određenim osobama koje postupaju u predmetu e-komerc stupio u kontakt.

b58c4eaad06360135b1732b0683e697a L

Od organizatora kriminalne grupe Kneževića, kako je navedeno, dobio je jasne instrukcije da nastavi sa izvršenjem kriminalnog plana. Vujošević je po dobijenom zaduženju pozvao postupajućeg tužioca u avgustu 2019. da bi provjerio da li su u predmetu e-komerc i dalje blokirana novčana sredstva te i da li će.blokada biti produžena.

Nakon toga 22. avgusta Vujošević je posjetio specijalnog tužioca koji je postupao u predmetu gdje je među osumnjičenima bio i Dejan Sekulić, kum odbjeglog biznismena. Tada je tom tužiocu saopštio da dolazi u ime vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića i upitao da li postoji mogućnost da se ne odredi pritvor. Sljedećeg dana je, kako se navodi u odluci o pritvoru, glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću saopštio da nije išao po instrukcijama Stankovića, već je to uradio samoinicijativno i da “je intervenisao da se ne odredi zadržavanje”. Sekulić se od hapšenja nalazi u pritvoru na zahtjev Specijalnog tužilaštva što je prihvatio sudija za istrage Višeg suda u Podgorici.

Sud se u odluci o pritvoru Vujoševiću pozvao i na iskaz svjedoka saradnika Vlatka Rašovića, koji je bio šef opštih poslova u Atlas banci, a koji je saopštio daje Vujošević još od 2017. godine imao učestalu komunikaciju sa Kneževićem. Vujošević se još prije tri godine sastajao sa Kneževićem u kući odbjeglog biznismena koji je to pokušao da sakrije od saradnika Rašovića i Dražena Vujisića. Navedeno je i da je Vujošević koristio stan u Baru koji je u vlasništvu Atlas investa, odnosno Kneževića. Apelacioni sud je u obrazloženju naveo daje prvostepeni sud pravilno utvrdio da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost odbjekstvaVujoševića za slučaj da se nađe na slobodi. Sekretar VDT je, kako se navodi, osnovano sumnjiv daje počino krivično djelo za koje je zaprijećena kazna zatvora od jedne od osam godina zatvora.

Oni u odluci podsjećaju daje Vujošević 13. septembra napustio Crnu Goru u 3.40 časova ujutro, samo dan ili dva uoči objelodanjivanja prvog Kneževićevog snimka. Sud smatra da postoji opasnost ukoliko bi se Vujošević našao na slobodi da bi mogao pobjeći i tako ometao vođenje postupka. Odbrana sekretara Vrhovnog državnog tužilaštva ranije je podnijela zahtjev da se njihov klijent brani sa slobode, a kao jemstvo je ponudila stan koji je procijenjen na 70.000 eura. Protiv tog zahtjeva bilo je Specijalno državno tužilaštvo koje je ukazalo daje Vujošević i pod finansijskom istragom i da se provjerava porijeklo njegove imovine među kojom je i stan koji je ponudio kao jemstvo.

Sudija za istrage Višeg suda Miroslav Bašović smatrao je da je osnovano protivljenje Specijalnog državnog tužilaštva te i da ponuđeno jemstvo nije garancija da će okrivljeni, za slučaj da se nađe na slobodi, ostati u Podgorici. Zbog toga, jemstvo je odbijeno, a Vujošević je ostao u pritvoru.

Posljednji put izmijenjeno ponedjeljak, 09 decembar 2019 17:48

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.