Standard.

utorak januar 28

Dedovićevu sahranu nadzirala policija

Objavljeno u: Hronika

by Vasilj

Kotoranin Igor Dedović (43), koji je 19. januara ubijen u Atini, sahranjen je juče na groblju Vrbice u Dobroti, saznaje Dan.

381 hits

utorak januar 28

Policija traga za Đukićem zbog ubistva Klisića

Objavljeno u: Hronika

by Vasilj

Crnogorska policija raspisala je međunarodnu potjernicu protiv Podgoričanina Stefana Đukića (29) koji se tereti da je bio direktni izvršilac ubistva Baranina Jovana Klisića i ranjavanja Velizara Gardaševića – nezvanično saznaje…

172 hits

utorak januar 28

Srbija uskoro izručuje Vukotića Crnoj Gori

Objavljeno u: Hronika

by Vasilj

Vođa "Škaljarskog klana" Jovan Vukotić brzo će biti izručen Crnoj Gorim jer je, prema nezvaničnim saznajima Dana, ministarka pravde Srbije Nela Kuburović potpisala rješenje o izručenju koje je donijeto na…

105 hits

utorak januar 28

Udes na putu Cetinje - Podgorica: Tri mladića prebačena u Klinički centar, van životne opasnosti

Objavljeno u: Hronika

by Samir

Cetinjani S.Đ.(2000) i I.A. (1999) i Budvanin D.D. (1993) povrijeđeni su u saobraćajnoj nezgodi koja se večeras dogodila kod tunela Mekavac, na magistralnom putu Cetinje - Podgorica, javlja Cetinjski list.

527 hits

 
 
 
 
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 548
utorak, 10 decembar 2019 20:44

Presuda nije zadovoljila nikoga: Tužilaštvo traži maksimalnu kaznu za ubistvo Bećirovića

Presuda povodom ubistva Dragana Bećirovića kojom je Marko Šaranović osuđen na 12 godina zatvora, nije zadovoljila ni odbranu ni tužioce. U Apelacionom sudu danas je po drugi put održana sjednica vijeća na kojoj su razmatrane žalbe, a sudija izvjestilac Seka Piletić nije došla do  presude.

Kako je navedeno u žalbi VDT-a, traži se maksimalna kazna za Šaranovića, dok je Borović u žalbi istakao da je prvostepena presuda nerazumljiva, nejasna, neodređena i paušalna imajući u vidu da je potpuno nemoguće identifikovati kojim to konkretnim radnjama je okrivljeni Šaranović, prema nalaženju suda, učestvovao i doprinio izvršenju krivičnog djela za koje je osuđen. On zbog navedenog smatra da njegov branjenik treba da bude oslobođen krivice.

Advokat je ocijenio da se cjelokupna argumentacija suda temelji na nekredibilnim, a prvenstveno nezakonitim dokazima. Borović je posebno naglasio da je, kako kaže, odbrana Milana Bulatovića proizvod pritiska, prijetnji, ucjena i zastrašivanja. U žalbi se navodi da je predmetni tužilac još u prethodnoj fazi postupka učestvovao u nezakonitom postupanju prema optuženom koji je u policijsku stanicu doveden kao građanin a onda namamljen da sjedi u prostoriju koja je bila ozvučena i pripremljena za primjenu mjere koja se prema zakonu u odnosu na običnog građanina nije smjela primijeniti.

"Takođe, tužilac je tada prisustvovao svim manipulacijama, obmanama i pritiscima koji su vršeni nad optuženim Bulatovićem, ali i optuženim Šaranovićem Vukašinovićem Draškovićem i Kalezićem i te aktivnosti nije sankcionisao već je u njima očigledno sudjelovao".

Šaranović se nije posebno izjašnjavao smatrajući da je dovoljno sve što je govorio proteklih pet godina, ali je istakao da smatra da je kao izvršilac slučajno odabran i da je optužnica iskonstruisana od strane policije i tužilaštva.

Podsjetimo, viša državna tužiteljka Suzana Milić teretila je Šaranovića da je 10. aprila 2011. godine u Budvi umišljajno i na podmukao način ubio Dragana Bećirovića. Kako se navodi u optužnici, Šaranović je postupao po nalogu N.N. lica, sačekao dolazak oštećenog ispred zgrade, zatim ispalio jedan metak sa udaljenosti od oko 70 cm, a onda još dva sa udaljenosti od oko 90 cdm. Bećirović je pogođen u predjelu butine i desnog koljena, a na putu do bolnice je preminuo.

Posljednji put izmijenjeno utorak, 10 decembar 2019 20:55

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.