Standard.

subota januar 25

Tuzanin pucao Albancu u glavu pa zakopao oružje: Ubio ga u smještaju pa tijelo prebacio u selu Vuljaj

Podgorika policija uhapsila je P.J. (56) iz Tuzi, zbog sumnje da je u iznajmljenom smještaju ubio albanskog državljanina G.E. (39), saznaje portal Standard.

1713 hits

subota januar 25

Vasko Gazivoda nožem uboo Milovana Popovića na Koniku: Uhapšen Podgoričanin

Podgorička policija uhapsila je Vaska Gazivodu (37) zbog pokušaja ubistva Milovana Popovića ispred Doma zdravlja na Koniku, saznaje portal Standard.

1488 hits

subota januar 25

Saobraćajna nezgoda na putu Podgorica - Kolašin: Četvoro povrijeđenih u sudaru automobila i autobusa

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila danas u mjestu Crkvine na magistalnom putu Podgorica-Kolašin, povrijeđene su četiri osobe, saopšteno je portalu Standard iz OKC-a Uprave policije.

1190 hits

subota januar 25

Saslušan Podgoričanin: Crtao grafit sa trobojkom, pa izjavio da mu je to u snu tražio djed sa obližnjeg groblja

Podgorička policija podnijela je prekršajnu prijavu protiv D.V. (38) jer je sinoć oko 23 sata na trafo-stanici preko puta svoje kuće nacrtao trobojku sa sprejom, saznaje portal Standard.

1615 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 13 januar 2020 19:57

Sindikat Uprave policije: Nećemo dozvoliti da napadi na policiju budu predmet svakodnevice

Iz Sindikata Uprave policije oglasili su se nakon što je advokat Srđan Lješković vrijeđao i psovao službenika policije Dragoslava Čurovića, saopštivši da izražavaju "zabrinutost činjenicom da napadi na policijske službenike postaju sve češći", te naglašavaju da neće dozvoliti da oni postanu svakodnevica već će svim sredstvima štititi život i integritet svakog policijskog službenika.

 

" Nećemo dozvoliti da napadi na policiju budu predmet svakodnevice. Naime, Lješković je u prostorijama Osnovnog Suda u Nikšiću nakon završenog ročišta u prisustvu više svjedoka, vrijeđao policijskog službenika Čurović Dragoslava (koji u tom trenutku nije bio na dužnosti) kao stranku u postupku koji se vodi u ovom sudu u predmetu pokrenutom od strane Ž. Ž. gdje je Lješković advokat oštećenog”, saopštili su iz Sindikata Uprave policije.

Iz Sindikata su takođe napomenuli da su pojedini mediji u više navrata, više puta izvještavali u vezi ovog postupka navodeći određene okolnosti protiv policajca Čurovića čak i prije nego što su pravosudni organi utvrdili "činenično stanje kako bi prije vremena optužili našeg kolegu Čurovića ne želeći da sačekaju konačnost postupka".

Niko nema pravo da svoje nekontrolisane i negativne namjere ispoljava na način da stvara osjećaj nadmoći nad čuvarima ovog društva sa koje god adrese ili profesije oni dolazili. Zbog toga se nadamo da će odgovor društva biti adekvatan opasnosti koju izazivaju pojedinci, vinovnici ovakvih i sličnih pojava
Smatramo da novinarska profesija ni malo nije laka ali im to ne daje za pravo da svojim predpostavkama ili lošim informacijama ugrožavaju stabilnost bezbjednosnog sistema u državi, a svjedoci smo da se neke njihove objave loše manifestuju u društvu i stvaraju mogućnosti za manipulaciju. Ovim putem pozivamo sve medijske kuće u Crnoj Gori da se prema našim članovima i njihovom radu odnose u skladu sa najvišim etičkim standardima, te u skladu sa Kodeksom etike novinara/movinarki Crne Gore", navode iz Sindikata.

Oni su takođe pozvali sve medijske kuće u Crnoj Gori da se prema članovima policije i njihovom radu odnose u skladu sa najvišim etičkim standardima, te u skladu sa Kodeksom etike novinara/novinarki Crne Gore.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.