Standard.

nedjelja januar 19

Pronađeno tijelo Zorke Latković: Upala u šahtu duboku četiri metra

Tijelo Podgoričanke Zorke Latković, koja je prije par dana nestala, pronađeno je jutros u naselju Masline, potvrđeno je Standardu iz policije.

532 hits

nedjelja januar 19

Uhapšen mladić iz Nevesinja zbog sumnje da je brutalno pretukao staricu u Baru

S.M. iz Nevesinja jutros je uhapšen zbog osnovane sumnje da je juče u popodnevnim satima pretukao devedesetogodišnju M.P. kod koje je živio kao podstanar.

309 hits

nedjelja januar 19

Čeka se optužnica protiv Vujačića, osumnjičenog za dvostruko ubistvo?

Objavljeno u: Hronika

by Vasilj

Specijalni tužilac Stojanka Radović okončala je istragu protiv Podgoričanina Marjana Vujačića (34) koji se sumnjiči za ubistvo dvojice sugrađana, Mila Ilića i Veselina Kalezića, potvrdio je za Dan njegov branilac,…

271 hits

nedjelja januar 19

Maloljetnička delikvencija u porastu, spustiti odgovornost na 12 godina

Objavljeno u: Hronika

by Vasilj

U toku prošle godine svakodnevno je u Crnoj Gori po jedno maloljetno lice izvršilo neko krivično djelo, dok je među tim licima i veliki broj višestrukih povratnika u izvršenju krivičnih…

227 hits

 
 
 
 
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 548
JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 545
petak, 05 januar 2018 07:53

Advokat Bulatović neće platiti 1.000 eura

Advokat Đorđe Bulatović, branilacjednog od lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića u predmetu za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora neće platiti 1.000 eura novčane kazne koju mu je 7. decembra prošle godine izrekla sutkinja višeg suda Suzana Mugoša. Odluku o ukidanju rješenja o novčanoj kazni donijelo je krivično vijeće Apelacionog suda kojimje predsjedavao sudija Mušika Dujović.

 

Vijeće kojim je predsjedavao Dujović nije prihvatilo obrazloženje sutkinje Mugoše u kojem je navela da je advokat Bulatović iznoseći primjedbe na zapisnik o glavnom prtresu izvršio „zloupotrebu i opstruirao postupak“, komentarišući postupanje suda i način vođenja krivičnog postupka na uvredljiv način i da je tom prilikom iznio mnoge neistine narušavajući autoritet i dostojanstvo suda.

Protiv prvostepenog rješenja žalbu je blagovremeno izjavio advokat Bulatović zbog, kako je naveo „bitnih povreda odredaba krivičnog postupka“ predlažući da Apelacioni sud uvaži njegovu žalbu i ukine prvostepeno rješenje.

Apelacioni sud je nakon razmatranja rješenja Višeg suda, navoda braniočeve žalbe i kompletnih spisa predmeta, a pri tom pazeći po službenoj dužnosti, odlučio da advokat Bulatović na ime kazne neće uplatiti u budžet 1.000 eura, jer za to ne postoji zakonski osnov.

Vijeće Apelacionog suda je prije donošenja odluke pregledalo i snimak sa suđenja tokom kojeg je advokat Bulatović navodno pokušao da naruši autoritet suda.

Iz zapisnika o glavnom pretresu od 7. decembra 2017. godine, kao i audio vizuelnog snimka, utvrđuje se da je advokat Bulatović iznio primjedbe na sadržinu zapisnika o glavnom pretresu, koje se u bitnom odnose na to, da su u zapisniku pogrešno uneseni odgovori svjedoka saradnika, pri tome mijenjajući njegovu suštinu navodi se u obrazloženju rješenja Apelacionog suda.

Apelacioni sud je konstatovao i da se iznijete primjedbe odnose na sadržinu zapisnika, a ne da se radi o uvredama upućenim sudu, i da je na taj način advokat narušavao dostojanstvo i autoritet suda.

Samim tim, njih ne treba shvatiti kao uvredu sudu, već naprotiv ,,kao namjeru advokata, da se što potpunije zaštite interesi njegovog branjenika, imajući u vidu da zapisnik o glavnom prteresu ima veliki dokazni značaj, zbog čega je ovaj sud uvažio žalbu advokata i ukinuo prvostepeno rješenje navodi se u rješenju Apelacionog suda.

Osim Mandića na optužnici je i njegov partijski kolega Milan Knežević i njihov vozač Mihailo Čađenović. Istražitelji su kao organizatore označili ruske državljane Eduarda Šišmakova i Vladimira Popova i devet srpskih državljana.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.