Standard.

nedjelja januar 19

Pronađeno tijelo Zorke Latković: Upala u šahtu duboku četiri metra

Tijelo Podgoričanke Zorke Latković, koja je prije par dana nestala, pronađeno je jutros u naselju Masline, potvrđeno je Standardu iz policije.

530 hits

nedjelja januar 19

Uhapšen mladić iz Nevesinja zbog sumnje da je brutalno pretukao staricu u Baru

S.M. iz Nevesinja jutros je uhapšen zbog osnovane sumnje da je juče u popodnevnim satima pretukao devedesetogodišnju M.P. kod koje je živio kao podstanar.

307 hits

nedjelja januar 19

Čeka se optužnica protiv Vujačića, osumnjičenog za dvostruko ubistvo?

Objavljeno u: Hronika

by Vasilj

Specijalni tužilac Stojanka Radović okončala je istragu protiv Podgoričanina Marjana Vujačića (34) koji se sumnjiči za ubistvo dvojice sugrađana, Mila Ilića i Veselina Kalezića, potvrdio je za Dan njegov branilac,…

268 hits

nedjelja januar 19

Maloljetnička delikvencija u porastu, spustiti odgovornost na 12 godina

Objavljeno u: Hronika

by Vasilj

U toku prošle godine svakodnevno je u Crnoj Gori po jedno maloljetno lice izvršilo neko krivično djelo, dok je među tim licima i veliki broj višestrukih povratnika u izvršenju krivičnih…

225 hits

 
 
 
 
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 548
petak, 05 januar 2018 08:15

Policija je na tragu pedofila iz Podgorice

Policija vjeruje da će ubrzo uhapsiti čovjeka koji je posljednjih dana decembra pratio djevojčice u Podgorici, govorio im najgnusnije vulgarnosti pozivao ih da pođu sa njim.

 

“Imamo operativna saznanja o kome se radi i nadamo se da ćemo ga veoma brzo uhapsiti”, rečeno je “Vijestima” u Upravi policije.  

Isti izvor je kazao da je policija danima analizirala sve snimke kamera video nadzora kuda se taj pedofil kretao.  Takođe je veliki broj inspektora u civilu na ulicama Podgorice u potrazi za predatorom.

“Vijestima” je iz policije rečeno da pedofil za kojim policija traga ima oko 40 godina i nema prednje zube.

Policija tvrdi da od posljednje prijava, kada je podofil zaustavljao i uzmeravo dvije djevojčice, nije više bilo prijava.

Dvije djevojčice koje je uzmerivao imaju devet  i deset godina.  Djeca nijesu komunicirala sa njim i sve su odmah prijavili roditeljima, a oni su se odmah obratili policiji.

Crna Gora se potpisivanjem Lanzarot konvencije o zaštiti djece od seksualnog iskorišćavanja i seksualnog zlostavljanja Savjeta Evrope 2009. godine obavezala da će napraviti registar pedofila, ali to još nije učinila.

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda, Šućko Baković,  nekoliko puta je rekao  da je neophodno formiranje jedinstvene baze podataka osuđenih za seksualno iskorišćavanje i seksualno zlostavljanje djece.

Prema podacima istraživanja CIN-CG “Zaglušujuća tišina”, o seksualnom zlostavljanju djece u Crnoj Gori, koje su “Vijesti” objavile u oktobru 2015. godine,  Vrhovni sud je od 2011. do 2015. godine, za krivična djela nekog od vidova seksualnog zlostavljanja djece, pravosnažno osudio 74 pedofila. Vrhovni sud, međutim, nema jedinstvenu bazu podataka o pravosnažno osuđenim licima za period prije 2011. godine.

Uprava policije u istom periodu registrovala je oko dvije stotine seksualno zlostavljane djece. To je, međutim, samo broj registrovanih slučajeva. Kriminološka istraživanja pokazuju da na jedno takvo prijavljeno krivično djelo ima najmanje deset neprijavljenih slučajeva.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.