Standard.

ponedjeljak oktobar 22

Novi neredi u ZIKS-u: Zatvorenici pale dušeke, intervenisala policija

Objavljeno u: Hronika

by Ana Šofranac

Više zatvorenika u spuškom zatvoru, koji su sinoć započeli štrajk glađu, ponovo je izazvalo nerede zbog kojih je intervenisala zatvorska policija. Oni su, kako saznaje Standard, ponovo palili dušeke.

103 hits

ponedjeljak oktobar 22

Uhapšen policajac iz Podgorice: Udario suprugu i polomio joj nos

Podgorička policija privela je kasno sinoć M. R. službenika policije zbog sumnje da je supruzi nanio teške tjelesne povrede, saznaje portal Standard.

191 hits

ponedjeljak oktobar 22

Nikšićani se posvađali pa pucali u sugrađanina: Uhapšene dvije osobe osumnjičene za pokušaj ubistva

Objavljeno u: Hronika

by Ana Šofranac

Nikšićka policija uhapsila je B.B. (26) i I.N. (26) iz tog grada zbog sumnje da su u saizvršilaštvu počinili krivično djelo ubistvo u pokušaju na štetu V.M. (38) takođe iz Nikšića,…

91 hits

ponedjeljak oktobar 22

U Ulcinju uhapšena državljanka Srbije zbog pokušaja ubistva: Nož od 19 cm zarila u vrat muškarcu

Ulcinjska policija je, u kratkom roku rasvijetlila ubistvo u pokušaju koje je počinjeno u Ulcinju na štetu E.D. (66) iz Republike Srbije, sa privremenim boravkom u Ulcinju. Policijski službenici su…

107 hits

 
 
 
 
Milica Minić

Milica Minić

Dugogodišnja novinarka Televizije Crne Gore Ljubica Vađon preminula je u 71. godini u Podgorici.

Niko ne treba da se raduje najavljenom raskolu u pravoslavnom svijetu koje je načeto odlukom Carigrada da Ukrajini prizna nezavisnost od Ruske pravoslavne crkve, zbog čega je Moskva prekinula sve veze s Vaseljenskom patrijaršijom. Ipak, kako je Crnoj Gori ostao isti problem kakav su do skoro imali Ukrajinci, dio pobornika Crnogorske pravoslavne crkve počeo je da se nada da smo prvi naredni za dobijanje autokefalnosti. U isto vrijeme, srpski mediji "skočili" su na noge zbog te mogućnosti pa se svako malo nižu naslovi kojima se vrijeđa duhovnost crnogorskog naroda.

Peticiju protiv izgradnje vrtića u dvorištu barske gimnazije "Niko Rolović" potpisalo je 2.721 građana i oni su te potpise predali Skupštini opštine i zatražili prijem kod rukovodstva grada.

Savjet MZ Župa Nikšićka treću godinu zaredom pokrenuo je inicijativu kako bi se prikupila novčana sredstva kojim bi se omogućilo da svi učenici devetog razreda OŠ “Dušan Bojović“ otputuju na polumatursku ekskurziju, piše portal Onogošt.

ponedjeljak, 22 oktobar 2018 09:28

VIDEO - OVCE okupirale centar Madrida!

Blizu 1.500 ovaca i koza blokirale su ulice u centru Madrida, u događaju koji datira još iz Srednjeg vijeka.

I dalje cure novi detalji u vezi sa brutalnim ubistvom novinara “Vašington posta” Džamala Kašogija, koji je zadavljen, umotan u tepih i tako iznesen iz konzulata.

Crnogorski simfonijski orkestar nastupiće u utorak 23. oktobra u Zetskom domu na Cetinju.

Crna Gora je ušla u NATO, a članica EU mogla bi da postane do sredine sljedeće decenije, kaže u intervjuu Pobjedi viši saradnik u Institutu za spoljnu politiku pri Džon Hopkins univerzitetu Majkl Halcel.

Mnogobrojni su razlozi zbog kojih se dešava da letovi avionom kasne ili su otkazani. U tim situacijama nije neuobičajeno da se putnici nađu u problemima zbog nepredviđenih dešavanja. Svakako da se shodno toj situaciji većina putnika upita šta će biti sa kartom koju su kupili, da li će morati da kupe novu, da li će zbog toga ukoliko presijedaju zakasniti na drugi let i slično.

Oko 100 policijskih službenika uredno prima platu iako nijesu raspoređeni, odnosno ne dolaze na posao, a kod nekih od njih taj status traje i po nekoliko godina. Stoga je direktor policije Veselin Veljović nedavno i najavio da će se svi neraspoređeni policajci do kraja godine vratiti na posao, jer, kako je kazao, ne mogu godinama da sjede kućama i primaju plate, pišu Dnevne novine.