Standard.

četvrtak novembar 15

Forenzičarka tvrdi: "Odjeća Bećirovića je bila predmet DNK analize ali je usljed medicinskog tretmana već bila oštećena"

Suđenje za ubistvo biznismena Dragana Bećirovića nastavljeno je danas u Višem sudu saslušanjem forenzičarke Sandre Kovačević.

41 hits

četvrtak novembar 15

Podgoričaninu šest godina zatvora jer je pretukao sugrađanina i uzeo mu 100 eura

Apelacioni sud potvrdio je presudu kojom je Semir Omerbožović (43) iz Podgorice osuđen na šest godina zatvora jer je krajem avgusta prošle godine pretukao dvadeset godina starijeg Radomira Radusinovića i…

26 hits

četvrtak novembar 15

Suđenje osumnjičenoj za zamjenu beba počinje danas

U Osnovnom sudu u Podgorici danas počinje suđenje medicinskoj sestri čijim su propustom u maju ove godine u Kliničkom centru crne Gore (KCCG) zamijenjene dvije bebe.

17 hits

četvrtak novembar 15

Službenik iz kosovske vlade finansirao bjekstvo Marija Miloševića?

Podgoričanin Mario Milošević, za kojim je raspisana potjernica zbog optužbi da je učestvovao u ubistvu Cetinjanina Radomira Đuričkovića, pokušao je da pobjegne iz kosovskog zatvora. Kako sumnjaju tamošnji istražitelji, u…

74 hits

 
 
 
 
Ana Šofranac

Ana Šofranac

Podgorička policija pronašla je i pozvala na saslušanje Mila Perovića, kojeg je publicista i novinar Šeki Radončić večeras prijavio za uvrede i prijetnje koje mu je, kako je kazao, Perović uputio u jednom butiku šoping mola Delta, saznaje portal Standard.

Novinar i publicista Šeki Radončić, koji je večeras grubo verbalno napadnut u Delti, podnio je krivičnu prijavu protiv biznismena Mila Perovića, kojeg je u podgoričkom Centru bezbjednosti identifikovao kao napadača. Radončić je za Standard ispričao da je bio u butiku, kada je Perović kojeg u početku nije prepoznao, počeo da se dere i da ga vrijeđa, da mu psuje majku, naziva ga Turčinom i poziva na fizički obračun.

Novinar i publicista Šeki Radončić večeras oko 18 časova, napadnut je grubo verbalno u jednom od butika šoping mola Delta. Za taj delikt osumnjičio je biznismena Mila Perovića, rođenog brata suvlasnika medijske grupacije "Vijesti", Miodraga Miška Perovića, saznaje portal Standard iz policije.

Vlada je na današnjoj sjednici donijela odluke kojima će u naredne dvije godine biti rekonstruisano 125 kilometara puteva širom Crne Gore, a za tu namjeno ugovoreno je finansiranje od 40 miliona eura.

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici donijela Odluku o organizacijsko-formacijskoj strukturi i veličini Vojske Crne Gore. Ministar odbrane Predrag Bošković na konferenciji za medije, nakon sjednice, saopštio je da će novi organizacijsko-formacijski sastav vojske brojati 2.368 ljudi u mirnodopskom, a 5.159 u ratnom sastavu.

Medicinska sestra Žana Radović iz Kliničkog centra Crne Gore koja se tereti da je 15. maja ove godine zamijenila bebe tokom otpusta iz porodilišta KCCG, danas je izjavila da Pravilnik o otpustu majke i novorođenčeta u pisanoj formi nije postojao, te da je isti napravljen tek nakon ovog događaja. Ona je tokom davanje odbrane u Osnovnom sudu u Podgorici negirala da je počinila krivično djelo nesavjesan rad u službi, ali da je počinila grešku koju je i ispravila.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 15. novembra - Dana J.U. Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje „Dara Čokorilo“ i obilježavanja 70 godina od osnivanja ustanove, direktorici Vjeri Vuković, svim zaposlenim u javnoj ustanovi i učenicima, uz iskrene želje za dalji uspješan rad.

Matica crnogorska uskoro slavi jubilej – 25 godina postojanja i vrijednog rada na planu promocije nacionalnog i kulturnog identiteta i zaštite Crne Gore i na tome im iskreno čestitam, rekao je danas gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković na sastanku sa predsjednikom Matice Draganom Radulovićem i njegovim saradnicima.

Grupa Beogradski sindikat, koji su nedavno objavili pjesmu o Kosovu, pod nazivom "Dogodine u Prizrenu", posjetili su prije tri dana manastir Gračanicu, u okviru proslave slave Svetog kralja Milutina.