Standard.

srijeda februar 21

Pritvor za Zabjelčanina koji je pokušao da ubije oca

Objavljeno u: Hronika

by Ana Šofranac

Sudija u Višem državnom tužilaštvu odredio je pritvor B.Z. koji je osumnjičen da je prije dva dana pokušao da ubije oca u porodičnom stanu na Zabjelu.

204 hits

srijeda februar 21

Šarić "ne razumije" za šta je optužen: Imao sam 27 miliona, svima sam davao novac

Objavljeno u: Hronika

by Milica Minić

Poslije osam godina postupka, Darko Šarić je na suđenju koje je treći put krenulo ispočetka, rekao da ne razumije šta mu tužilaštvo stavlja na teret.

86 hits

srijeda februar 21

Velimirović: Katnić me nije poslao da kupim oružje

Suđenje za pokušaj terorizma na dan izbora 2016. godine, nastavljeno je danas u Višem sudu u Podgorici, a na pitanja advokata odbrane odgovara svjedok Mirko Velimirović Paja.

34 hits

srijeda februar 21

Mladići tvrde da su napadnuti bez povoda

U Osnovnom tužilaštvu  kasno sinoć saslušani su mladići koji su pretučeni u Njegoševoj ulici u Podgorici u  petak veče. To su za Pobjedu potvrdili zastupnici mladića, advokat Lazar Aković i…

64 hits

 
 
 
 
Balša Knežević

Balša Knežević

Predsjedništvo Socijaldemokrata SD, na sinoć održanoj sjednici, donijelo je odluku da je potrebno što prije formirati vlast na Cetinju  da bi lokalna uprava mogla da funkcioniše u punom kapacitetu. Predsjedništvo je, kako saznaje Standard, naložilo predsjedniku OO SD Cetinje Ivanu Gazivodi da više ne koči pregovarački proces i da prihvati jednog od kandidata DPS-a za gradonačelnika.

Suđenje za pokušaj terorizma na dan izbora 2016. godine, nastavljeno je danas u Višem sudu u Podgorici, a na pitanja advokata odbrane odgovara svjedok Mirko Velimirović Paja.

Potpredsjednik SAD Majk Pens bio je spreman da se sastane sa zvaničnicima Sjeverne Koreje prilikom otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Južnoj Koreji, ali je severnokorejska strana otkazala susret u posljednjem trenutku, saopštio je Stejt department.

srijeda, 21 februar 2018 08:40

Sirija: "Bombe i leševi padaju kao kiša"

Situacija u sirijskoj enklavi Guti, koju drže pobunjenici je iznad onoga što se uopšte može zamilsiti, saopšteno iz Ujedinjenih nacija.

srijeda, 21 februar 2018 08:25

Vozite oprezno, putevi mokri i klizavi

U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim i klizavim putevima zbog kiše koja pada u nižim predjelima, dok su u višim zabilježene slabije sniježne padavine, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore(AMSCG).

U srijedu će biti pretežno oblačno, povremeno kiša, u južnim i centralnim predjelima ponegdje je moguć pljusak ili grmljavina, a u višim planinskim predjelima na sjeveru se očekuju snijeg i susnježica.

srijeda, 21 februar 2018 08:04

Mladići tvrde da su napadnuti bez povoda

U Osnovnom tužilaštvu  kasno sinoć saslušani su mladići koji su pretučeni u Njegoševoj ulici u Podgorici u  petak veče. To su za Pobjedu potvrdili zastupnici mladića, advokat Lazar Aković i advokatica Milica Tomović.

Juče su otkazana četiri leta Montenegro Airlinesa na linijama Podgorica-Rim i Podgorica-Ljubljana. Prema saznanjima Pobjede, prošle sedmice je došlo do kvara na jednom avionu MA. Iz nacionalne avio-kompanije su saopštili da se ne dešava ništa što odstupa od ustaljene rutine u svim svjetskim avio-kompanijama.

Crkva na Kruševcu nikad nije bila, a nije ni sada državna nego je uvijek bila i jeste crkvena, što je potvrđeno presudom Vrhovnog suda, poručio je protojerejstavrofor Velibor Džomić, koordinator Pravnog savjeta Mitropolije crnogorskoprimorske (MCP). On je za Dan kazao da je Vrhovni sud odbio kao neosnovane revizije Zaštitnika imovinskopravnih interesa i Centra savremene umjetnosti, koje su uložili protiv presude Višeg suda u Bijelom Polju, kojom je dosuđeno da Crkva Svetog Dimitrija na Kruševcu pripada MCP .

srijeda, 21 februar 2018 07:36

Pejović može da se žali Upravnom sudu

Ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović ima zakonsko pravo da se u roku od 20 dana žali Upravnom sudu na odluku Agencije za sprečavanje korupcije, kojom je utvrđeno da je suprotno Ustavu i zakonu istovremeno bio ambasador pri EU rečeno je Pobjedi u Agenciji.