Standard.

četvrtak decembar 12

Podgorica: Uhapšen Ivan Mališić zbog aktiviranja bombi

Ivan Mališić (23) uhapšen je zbog sumnje da je aktivirao eksplozivnu napravu u novembru 2018. i februaru 2019. godine, saznaje portal Standard.

197 hits

četvrtak decembar 12

Zmajeviću potvrđena kazna od 14 godina zbog ratnih zločina na Kosovu

Apelacioni sud potvrdio je presudu sudije Višeg suda u Podgorici Dragoja Jovića, kojom je Nikšićanin Vlado Zmajević osuđen na 14 godina zatvora zbog izvršenja krivičnog djela ratni zločin protiv civilnog stanovništva tokom 1999.…

158 hits

četvrtak decembar 12

Novi detalji pokušaja ubistva Davidovića: Napadač znao kretanje biznismena, auto zapalio u nenaseljenoj ulici

Napadač koji je ranio nikšićkog biznismena Miodraga Daku Davidovića (62) po svemu sudeći je ranije dobro isplanirao lokaciju gdje će spaliti automobil i oružje kako bi uklonio dokaze.

552 hits

srijeda decembar 11

U Nikšiću uhapšen Željko Goranović

U nastavku operativne akcije „Kargo” službenici Uprave policije su u koordinaciji sa Specijalnim državnim tužilštvom uhapsili Željko Goranović (36) iz Nikšića, saznaje portal Standard.

1096 hits

 
 
 
 
Nemanja Lacman

Nemanja Lacman

Premijer Duško Marković odlučio je da ove godine ne bude novogodišnjeg koktela za funkcionere i goste kao što je to bila praksa ranijih godina. 

Doskorašnji državni sekretar u Ministarstvu finansija Branislav Todorović i dvoje bivših šefova poslovnica Atlas banke M.Š. i T.K. privedeni su radi saslušanja danas po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva. Kako saznaje portal Standard oni su privedeni u istrazi poslovanja Atlas banke. 

Zakon o vjerskim slobodama mora da bude donesen po demokratskim principima, da ga prihvate sve vjerske zajednice, kazao je papa Franjo, prenosi sajt Mitropolije.

Da će biti otpuštanja u Montenegro Airlinesu potvrdio je direktor te kompanije Živko Banjević. 

Marija B. i njen dečko uhapšeni su zbog sumnje da su opljačkali kuću poznate glumice Gorice Popović.

Zemljotresi su registrovani u BiH, Hrvatskoj i Albaniji. Još jedan zemljotres pogodio je i Krit.

Proces radnih migracija nije sam po sebi negativna karakteristika tržišta rada, već se mobilnost radne snage podstiče i radi obezbjeđenja radnika za poslodavce na čitavoj teritoriji Crne Gore. Radne migracije u cilju učenja, usavršavanja, sticanja znanja iz novih tehnologija i savremenih radnih procesa takođe su pozitivna i poželjna karakteristika radnih migracija.

Budžet Glavnog grada za narednu godinu je urađen nezakonito, jer u njemu nijesu predviđena novčana sredstva za finansiranje KIC-a Malesija čiji je Glavni grad osnivač, saopštio je Nik Đeljošaj, predsjednik Opštine Tuzi na jučerašnjoj centralnoj javnoj raspravi o nacrtu budžeta najmlađe crnogorske opštine za 2020. godinu, piše Dan.

četvrtak, 12 decembar 2019 07:28

KCCG traži još 18 miliona za plate i opremu

Klinički centar Crne Gore (KCCG) tražio je od Fonda za zdravstveno osiguranje povećanje budžeta za čak 18.000.000, odnosno ukupno 85.000.000 eura za 2020. godinu, saopšteno je Danu iz te ustanove.

Države članice Evropske unije, njih devet, inicirale su nove predloge metodologije proširenja koje će Evropska komisija, prema najavama, usvojiti do kraja januara naredne godine, a koji su znatno povoljniji za Crnu Goru u odnosu na one koje je nedavno ponudila Francuska.