Standard.

ponedjeljak oktobar 21

Advokati Mandića i Kneževića predali žalbu na presudu za pokušaj terorizma: "Sud vjerovao Sinđeliću, a ne zvaničnim dokumentima"

Dušan Radosavljević i Miroje Jovanović, advokati lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića i Milana Kneževića, predali su danas žalbu Apelacionom sudu na presudu u slučaju pokušaja terorizma na dan izbora 2016.…

126 hits

ponedjeljak oktobar 21

Ubistvo u diskoteci "Kaza": O žalbama povodom likvidacije Kosaća u ponedeljak

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Članica vijeća Apelacionog suda, sutkinja Seka Piletić, danas zbog bolesti nije pristupila pretresu, pa će o žalbama povodom ubistva Jovana Kosaća (27) biti riječi naredog ponedjeljka u 10 sati. Za ovo…

183 hits

ponedjeljak oktobar 21

Od 2018. godine u zatvor unijeto 735 telefona

Tokom protekle i ove godine u Upravu za izvršenje krivičnih sankcija unijeto je 735 mobilnih telefona, za koje se još ne zna kako su tamo dospjeli. Za to vrijeme uhapšeni…

127 hits

ponedjeljak oktobar 21

Riješena tri od četiri napada na novinare iz 2018. godine

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Jedan od prioriteta u radu Uprave policije je suzbijanje i rješavanje napada na novinare i medije i njihovu imovinu kao i preventivno djelovanje u cilju omogućavanja nesmetanog obavljanja novinarskog poziva…

63 hits

 
 
 
 
Jovana

Jovana

Premijer Crne Gore Duško Marković nada se da će, kada se završi Bregzit, politika proširenja Evropske unije ponovo dobiti na značaju. Marković je u intervjuu za AP rekao da će se izlaskom Velike Britnije iz EU riješiti veliki problem i otvoriti nove prilike za zemlje kandidate, kao što je Crna Gora.

Dva tamnoputa gej vojnika iz SAD-a u subotu veče pretučena su u zadarskom noćnom klubu Opera, a koji su navodno otvoreno pokazali da su homoseksualci, prenosi Index.hr pozivajući se na izvore portala Zadarski.hr.
Prema informacijama koje prenose hrvatski mediji, na ovaj par je nasrnulo nekoliko muškaraca.

Centar za profesionalnu rehabilitaciju danas su u Podgorici otvorili potrpedsjednik Vlade Milutin Simović, ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, direktor Milo Paunović i član Savjeta za brigu osoba sa invaliditetom i predsjednik Mreže organizacija osoba s invaliditetom Crne Gore Milenko Vojičić.  

Bjelopoljac Zoran Lazović finansijski je pomogao Klub dobrovoljnih davalaca krvi koji funkcioniše u okviru Opštinske organizacije Crvenog krsta Bijelo Polje. On je, kako je saopštila ta organizacija za rad Kluba opredijelio 1.500 eura, koji će umnogome olakšati njegov rad, nabavkom potrebne opreme, promovisanjem i organizovanjem akcija dobrovoljnog davalaštva krvi.

Već nekoliko godina iz Nigerije dolaze stravične fotografije i snimci na kojima su zabilježeni jezivi prizori mučenja djece i odraslih, kršenja ljudskih prava i ilegalno lišavanje slobode. Jedan takav snimak pojavio se nedavno, a na njemu se vidi djevojka (16) u okovima. Otac je, kako se navodi ispod snimka, dvije godine držao zarobljenu jer je odbila ugovoreni brak.

Mještani dijela sela Mataguži u Zeti dobili su prije nekoliko dana uličnu rasvjetu zahvaljujući donaciji kompanije „Gradnja promet“. Donacija je obuhvatila 19 led svjetiljki i kompletnu dodatnu opremu za njihovu montažu, u ukupnoj vrijednosti blizu 4.000 eura.

ponedjeljak, 21 oktobar 2019 12:53

Recept dana: Liban na tanjiru - Baba ganuš

Možda vam ime zvuči poznato, možda prvi put čujete za ovo jelo, ali jedno je sigurno - trebalo bi da probate! Lako ga je napraviti, i još lakše pojesti. Serviramo ga uz libanski hljeb, falafele ili kao dodatak nekom jelu. Jednostavno, ispečene plave patlidžane, pomiješamo sa tahinijem (pasta od susama), sokom od limuna, bijelim lukom i maslinovim uljem. Često se u namaz dodaju i drugi sastojci kako bi se ukus obogatio i postigla različitost.

Tri osobe s invaliditetom su u Udruženju paraplegičara Podgorica, a dvije u Radio Zeti nastavile radni angažman u trajanju od šest mjeseci, nakon što su prošle obuku za osposobljavanje za rad kod poslodavca u okviru .

Podgoričanin Branko Miranović (41) sproveden je danas u 12 sati u Osnovno državno tužilaštvo (ODT) gdje će biti saslušan.  Kako saznaje portal Standard, Miranović je uhapšen zbog nelegalnog posjedovanja oružja.

Košarkaš Denver Nuggetsa Malik Beasley potukao se s NFL igračem Su'om Cravensom zbog djevojke Montane Yao, a snimak tuče objavio je TMZ. Beasley i Montana su krajem marta dobili dijete, ali i dalje žive u prilično otvorenoj vezi, što je navodno dovelo i do toga da stupi u intimnije odnose s donedavnim članom Denver Broncosa.