Standard.

utorak jun 18

Ubistvo Milića na Cetinju: Uhapšene tri osobe, pronađene silikonske maske, rukavice...

Mošo Paović (18), Lazar Nedović (20) i Žarko Pejaković (19) sa Cetinja uhapšeni su 14. juna zbog sumnje da su formirali kriminalnu grupu i učestvovali u ubistvu Bogdana Milića, saopšteno…

666 hits

utorak jun 18

Potvrđena presuda: Optuženima za ubistvo starice 82 godine zatvora

Najveća kazna koju je izreklo neko sudsko vijeće u Crnoj Gori potvrdio je Vrhovni sud Crne Gore. Naime, najveća sudska instanca potvrdila je odluku vijeća sudije bjelopoljskog Višeg suda Vukomira…

49 hits

utorak jun 18

Pola godine zatvora za silovanje bivše djevojke

Sudija Višeg suda u Bijelom Polju Vukomir Bošković juče je na ponovnom suđenju izrekao osudu od pola godine zatvora S.A. (37) iz Petnjice zbog krivičnog djela silovanje. Na prethodnom suđenju,…

53 hits

utorak jun 18

Osumnjičen za četiri ubistva: Podgoričanin se brani ćutanjem

Podgoričanin Marjan Vujačić (34), koji je prošle sedmice uhapšen u Novom Sadu zbog sumnje da je počinio najmanje četiri profesionalna ubistva u Srbiji, Crnoj Gori i Holandiji, juče je sproveden…

219 hits

 
 
 
 
Jovana

Jovana

Suđenje nekadašnjim čelnicima Telekoma Crna Gora, Olegu Obradoviću i Miodrag Ivanović, odgođeno je danas u Višem sudu za 22 jul. Punomoćnik Telekoma, advokat Velibor Marković, kazao je da u pogledu na izjavu o pridruživanju ili nepridruživanju o krivičnom gonjenju okrivljenih zadržava pravo da se naknadno izjasni. Sutkinja Evica Durutović naložila je da se na narednom pretresu pojavi ovlašćeni predstavnik oštećenog, koji je dobro upoznat sa poslovanjem Telekoma, i koji će biti dobro pripremljen i stoga moći da odgovara na sva postavljena pitanja.

Gorska služba spašavanje krenula je u akciju u reonu Komova, gdje je, kako naglašavaju, prema prvim i nepotvrđenim informacijama, stradao planinar koji je pao sa stijene.

Izložbu „Kreativna Crna Gora“, koja je u maju postavljena u Udruženju likovnih umjetnika Crne Gore, sinoć je obišao ministar kulture Aleksandar Bogdanović. Tom prilikom, on je razgovarao sa 11 autora koji su dobili podršku na prvom konkursu u okviru programa "Kreativna Crna Gora", koju realizuje Ministarstvo kulture.

Vlada Crne Gore donijela je danas Reviziju Mape puta za istraživačku infrastrukturu Crne Gore (2019-2020). Crna Gora je prva zemlja Zapadnog Balkana koja je usvojila nacionalnu Mapu puta za istraživačku infrastrukturu (2015-2020) još 2015. godine, a na osnovu procesa mapiranja istraživačke infrastrukture iz 2013. godine, koji čini njen sastavni dio.

U Ministarstvu prosvjete danas su potpisana dva memoranduma o saradnji u oblasti podrške mobilnosti studenata i to sa NVO Organizacija crnogorskih studenata u inostranstvu (OCSI) i Fondacijom „Visin“ koja pruža podršku stipendiranju visokoškolaca, a oba memoranduma imaju za cilj podsticanje mobilnosti omladine kroz pružanje informacija i podršku talentovanim srednjoškolacima i studentima.

Budvanin A.B. (33) uhapšen je juče zbog sumnje da je preksinoć pucao na svog zeta D.B. (35), saznaje Standard. Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni je došao u kuću svoje sestre u kojoj živi sa mužem, i u pravcu zeta, navodno, pucao dva puta. D.B je tom prilikom, kako saznajemo, zadobio povrede u predjelu noge i transportovan je u kotorsku bolnicu.

Viši sud u Podgorici prihvatio danas je prihvatio sporazum o priznanju krivice između bivšeg direktora Atlas banke Đorđa Đurđića i Specijalnog državnog tužilaštva. Đurđić je osuđen na šest mjeseci kućnog zatvora, te novčanom kaznom od 2.000 eura, a 200 eura mora uplatili u humanitarne svrhe, tačnije Kliničkom centru.

srijeda, 12 jun 2019 15:20

Oboren pješak kod Capital plaze

U saobraćajnoj nezgodi koja se danas dogodila kod "Capital plaze" povrijeđen je pješak, potvrđeno je Standardu iz OKC-a. Prema nezvaničnim informacijama, na pješaka je naletio reno klio.

Policija još uvijek identifikikovala osobe koje su juče ubile Cetinjanina Bogdana - Boba Milića i ranile trojicu njegovih sugrađana. Potraga za maskiranim napadačima je u toku, a na Cetinju su i jutros primjetne pojačane policijske patrole i helikopter koji od sinoć nadlijeće ovo područje. Policija od sinoć vrši pojačane kontrole na ulazu i izlazu iz grada, piše Cetinjski list.

Suđenja lideru Pokreta za Promjene (PzP) Nebojši Medojeviću za stvaranje kriminalne organizacije koja se navodno bavila pranjem novca, nastavljeno je danas u podgoričkom Višem sudu saslušanjem svjedoka Marijane M. Babović, Dijane Šćepanović, Vladana Raičevića, Ivice Draškovića, Janka Gajića, Jovana Gajića i Biljane Genić. Svi oni, osim Šćepanović koja je iskoristila zakonsko pravo da ne svjedoči jer joj je okrivljeni Željko Šćepanović muž, ostali su pri izjavi datoj u tužilaštvu.