Standard.

srijeda februar 21

Ko je Andrija Jovićević? Od Milovog ministra preko afere S.Č. do referendumskog NE i biznisa u Srbiji

Andrija Jovićević. To je ime čovjeka koje se pominje kao mogući kandidat Demokratskog fronta za predsjednika Crne Gore na izborima 15. aprila. A, ko je on? Teško da će bilo…

2136 hits

srijeda februar 21

VIDEO - Ovo je posljednji javni govor Andrije Jovićevića: Najskuplja riječ u Crnoj Gori je NE

Andriju Jovićevića koji se pominje kao kandidat Demokratskog fronta na predsjedničkim izborima 15. aprila, posljednji put smo javno vidjeli na završnom skupu bloka za zajedničku državu uoči referenduma 2006. godine.

113 hits

srijeda februar 21

Kosovska vlada izdvojila 153.000 eura za obilježavanje granica

Vlada Kosova izdvojila je 153.000 eura za obilježavanje granice sa Crnom Gorom, saznaje Pobjeda od izvora iz kosovske izvršne vlasti. Sagovornik Pobjede kaže da se na Kosovu takav potez tumači…

7 hits

srijeda februar 21

Pejović može da se žali Upravnom sudu

Ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović ima zakonsko pravo da se u roku od 20 dana žali Upravnom sudu na odluku Agencije za sprečavanje korupcije, kojom je utvrđeno da je…

6 hits

 
 
 
 

Odbor Skupštine Kosova za vanjske poslove preporučio je danas većinom glasova da se na sjutrašnjoj skupštinskoj sjednici razmotri Predlog zakona o ratifikaciji sporazuma o demarkaciji granične linije između Kosova i Crne Gore. 

Demokratski front priprema "veliku operaciju", koju je na predsjedništvu tog političkog saveza prezentovao Andrija Mandić.

Potpredsjednik Vlade Zoran Pažin govorio je danas na otvaranju konferencije na temu „Istraživačko novinarstvo i etički kodeks – prepreke, izazovi i kako dostići profesionalne standarde“, koju organizuje Centar za istraživačko novinarstvo Crne Gore i Balkanska mreža istraživačkog novinarstva, uz podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori. 

srijeda, 21 februar 2018 15:39

Crna Gora i BiH nemaju otvorenih pitanja

Između BiH i Crne Gore nema otvorenih pitanja i rješavanje granica između dvije države može poslužiti za primjer ostalim državama u regionu, kazao je Vinko Radovanović, novoimenovani, izvanredni i opunomoćeni ambasador Bosne i Hercegovine.

Predsjedništvo Demokratskog fronta će zajedno sa Milanom Kneževićem poći u petak 23. februara u 10 sati  u Osnovni sud kako bi svi zajedno preuzeli poziv za izdržavanje kazne, saopšteno je iz tog političkog saveza.

Predsjedništvo Socijaldemokrata SD, na sinoć održanoj sjednici, donijelo je odluku da je potrebno što prije formirati vlast na Cetinju  da bi lokalna uprava mogla da funkcioniše u punom kapacitetu. Predsjedništvo je, kako saznaje Standard, naložilo predsjedniku OO SD Cetinje Ivanu Gazivodi da više ne koči pregovarački proces i da prihvati jednog od kandidata DPS-a za gradonačelnika.

Socijaldemokrate će u potpunosti poštovati koalicioni sporazum sa DPS-om o formiranju vlasti na Cetinju, zaključeno je na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva te partije.

Odugovlačenjem pregovora o predsjedničkom kandidatu opozicija ide na ruku DPS-u, a uz to se otvara pitanje, s obzirom na vrijeme koje je prošlo da li će ih ijedna ozbiljna nestranačka ličnost prihvatiti. To je na konferenciji za novinare ocijenio predsjednik Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović.