Standard.

ponedjeljak novembar 19

Darmanović: Crna Gora će glasati da Kosovo bude član Interpola

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović je da će Crna Gora ponovo glasati da Kosovo bude članica Interpola, jer, kako smatra, nema razloga za promjenu odluke. 

70 hits

ponedjeljak novembar 19

Nuhodžić: Ne smije nam ništa biti preče od onoga što direktno utiče na bezbjednost naših država i građana

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić saopštio je danas u Beču na sastanku sa kolegama iz više država da su saradnja, afirmacija evropskih vrijednosti i dalje jačanje pravne sigurnosti jedine garancije…

13 hits

ponedjeljak novembar 19

Vučurović: Pričati o dobrim odnosima sa Srbijom, a podržavati da Kosovo uđe u Interpol je vrhunac licemjerja i bijede

Nakon što je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović rekao da će Crna Gora glasati da Kosovo bude članica Interpola, reagovali su iz DF-a. Kako je saopštio poslanik DF-a, Jovan Vučurović, u…

45 hits

ponedjeljak novembar 19

Medojević u Berlinu: DF pristao na dijalog, EU da obezbijedi uslove

Demokratski front je prihvatio da učestvuje u inicijativi Evropske unije u vezi sa otvaranjem dijaloga unutar Parlamenta o reformama izbornog zakonodavstva, ali sada očekuje da EU obezbijedi neophodne uslove za…

18 hits

 
 
 
 

Nikad više 1916! Nikad više okupacija! Slavimo oslobodilačku 1918., poručio je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije u intervjuu za "Novosti".

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je u rezidenciji na Cetinju akreditivna pisma novoimenovanih, izvanrednih i opunomoćenih ambasadora Albanije Ridia Kurtezia, Kraljevine Belgije Konrada Adama, Australije Rute Stjuarte, Kazahstana Toležana Barlibajeva i Kraljevine Saudijske Arabije Abdulmomena Muhamed Šarafa.

Demokratski front je prihvatio da učestvuje u inicijativi Evropske unije u vezi sa otvaranjem dijaloga unutar Parlamenta o reformama izbornog zakonodavstva, ali sada očekuje da EU obezbijedi neophodne uslove za političko djelovanje, kazao je jedan od lidera tog političkog saveza Nebojša Medojević. Medojević je to saopštio tokom sastanka s šefom Kancelarije njemačke kancelarke Angele Merkel, Matiasom Lutembergom u Berlinu.

Nakon što je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović rekao da će Crna Gora glasati da Kosovo bude članica Interpola, reagovali su iz DF-a. Kako je saopštio poslanik DF-a, Jovan Vučurović, u toj partiji nisu iznenađeni što je "Darmanović  još jednom demonstrirao koliko nisko može da padne u služenju interesima nekih međunarodnih adresa, i on i vlada u kojoj se nalazi".

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić saopštio je danas u Beču na sastanku sa kolegama iz više država da su saradnja, afirmacija evropskih vrijednosti i dalje jačanje pravne sigurnosti jedine garancije bezbjednosti koja neće biti ugrožena izazovima, kao što su organizovani kriminal, sajber napadi, ilegalne migracije, terorizam i nasilni ekstremizam. Naveo da je Crna Gora proces pristupanja Evropskoj uniji prepoznala kao najbolji način da taj cilj obezbijedi i da, stoga, značajnu pažnju posvećuje jačanju vladavine prava kao najboljoj prevenciji nestabilnosti.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludin Nuhodžić sastao se sa ministrom unutrašnjih poslova SR Austrije Herbertom Kiklom, tokom učešća na konferenciji "Evropske vrijednosti, vladavina prava i bezbjednost", koja se danas i sjutra održava u Beču. 

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović je da će Crna Gora ponovo glasati da Kosovo bude članica Interpola, jer, kako smatra, nema razloga za promjenu odluke. 

Budući da digitalno poslovanje ne poznaje nacionalne granice, ono predstavlja šansu za mlade zemlje koje pokušavaju da izgrade i osnaže svoju konkurentnost na regionalnom i evropskom nivou. Informaciono-komunikacione tehnologije predstavljaju osnovu za pametan rast i nezaobilazne su u procesu transformacije privrede i društva u cjelini. Mi to u Crnoj Gori dobro razumijemo svi – i političari i administracija. Zbog toga je danas Crna Gora jedna od najprestižnijih investicionih destinacija u Evropi“, rekao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na Bečkom ekonomskom forumu.