Standard.

srijeda maj 23

Prvi čovjek Berana jedini opozicionar na Đukanovićevoj inauguraciji

Predsjednik opštine Berane i potpredsjednik Socijalističke narodne partije Dragoslav Ščekić jedini je od predstavnika opozicije prisustvovao inauguraciji predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića na Cetinju 20. maja.

1460 hits

srijeda maj 23

Srpskа koаlicijа: Politički koncept Bečića i Abazovića duboko аnаrhistički i sаtаnistički

Dritаn, Aleksа, Demokrаte, URA i izvjesni ''Emir'', nimаlo slučаjno bаš ''Emir'', odlučili su dа u spotu koаlicije kojа nаvodno promoviše 21. vijek, ponižаvаju pretke i potomke polovine Crne Gore koji…

135 hits

srijeda maj 23

Venecijanska komisija čeka Pažina

Odredbe o sastavu Sudskog savjeta utvrđene su Ustavom, koje se u ovoj fazi ne mogu mijenjati i rješenje se zbog toga mora tražiti na zakonodavnom nivou, ocijenila je predstavnica Venecijanske…

97 hits

utorak maj 22

Marković u Rožajama: Snažno uporište moderne evropske i evroatlantske perspektive Crne Gore

„Izgradnja autoputa povezaće sjever sa centralnim dijelom države, i taj projekat daće i Rožajama dodatni podsticaj, jer takav infrastrukturni objekat u krugu od 100 kilometara mijenja stvari za 360 stepeni…

212 hits

 
 
 
 
petak, 25 maj 2018 07:56

U ponoć počinje izborna tišina

Izborna tišina uoči izbora u Podgorici i 10 crnogorskih opština počinje večeras u ponoć. Pravo glasa na izborima koji se održavaju u nedelju ima oko 306 hiljada građana.

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Migo Stijepović kazao je u razgovoru za Standard da je uvjeren da će Podgoricu naredne četiri godine voditi kandidat DPS-a, a ko će to biti personalno, kako ističe, biće govora nakon što "proslave još jednu ubedljivu pobjedu".

Popularni podgorički pjevači Edo Abdović i Pero Stefanović prisustvovali su završnoj konvenciji DPS-a u Glavnom gradu uoči lokalnih izbora 27. maja.

Predsjednik Crne Gore i DPS-a, Milo Đukanović je ocijenio da na izborima u nedjelju 27. maja ne može biti nikakvog iznenađenja jer je siguran u pobjedu koalicije "Za dobro građana Podgorice, pobjednički Milo Đukanović".

Danima ćuteći gledamo kako lider DF-a, Andrija Mandić, sa govornica, umjesto predstavljanja svog programa i svojih ideja, razbijajući opoziciono jedinstvo, poziva ljude da ne glasaju za mlade opozicione političke partije, plašeći se da, navodno, ne raspu glasove, kaže u otvorenom pismu predsjedniku NOVE, nosilac liste Prave Crne Gore na izborima u Podgorici Vladislav Dajković.

Iz Odbora Demokratske partije socijalsita Glavnog grada poručili su da je, kako su rekli, slavodobitno izgovorio jedan iz plejade onih koji sebe doživljava kao „čovjeka za 21. vijek“, a ostale građane očigledno tretira kao relikte kamenog doba, koji nisu sposobni da svedu računicu koliko bi jedan takav megalomaski projekat koštao Podgoricu, da će „Podgorica dobiti tramvajsku liniju“.

Aleksandar Drljević imenovan je za novog pregovarača sa EU, odlučeno je na današnjoj sjednici Vlade.

Crnoj Gori je potrebna podrška zemalja Evropske unije među kojima Francuska zauzima istaknuto mjesto, na njenom integracionom putu i reformskim procesima koje sprovodi. Nagrađivanjem najboljih ujedno se šalje jasna poruka drugim državama kandidatima, istakao je predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović na sastanku sa delegacijom Senata Republike Francuske koju predvodi senator Simon Sutur.