Standard.

četvrtak novembar 21

Da li hibridni rat može da nas vrati u 90-te? Crna Gora na meti propagande i sajber napada

Hibridni rat - ovo su riječi koje odzvanjaju u crnogorskoj javnosti već mjesecima čak i godinama, a većina crnogorskih građana ima samo neku blijedu predstavu koliko se realna opasnost krije…

88 hits

četvrtak novembar 21

Marković sa čelnicima Kotora: Puna podrška Vlade za kvalitetniji život građana

Objavljeno u: Politika

by Jovana

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković čestitao je Kotoranima i lokalnom rukovodstvu Dan opštine i kazao da će imati punu podršku Vlade u nastojanjima da unaprijede kvalitet života građana i…

22 hits

četvrtak novembar 21

Opština Budva pravi dvije večere da se ne bi sreli lideri DF-a i Demokrata

Opština Budva će povodom obilježavanja 22. novembra, Dana oslobođenja grada, prirediti dvije odvojene svečane večere u dva luksuzna hotela u Budvi i Petrovcu, kako bi izbjegli neprijatnu situaciju da se…

87 hits

srijeda novembar 20

Marković: Prihvaćena preporuka ASK da se preispita i dopuni važeći okvir kojim je uređena stambena politika

Predsjednik Vlade Duško Marković je, odgovarajući na pitanje Gorana Danilovića u okviru premijerskog sata, saopštio da je Vlada prihvatila inicijativu Savjeta Agencije za sprečavanje korupcije o potrebi sačinjavanja detaljne analize…

189 hits

 
 
 
 

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je telegram saučešća predsjedniku Ujedinjenih Arapskih Emirata šeiku Khalifu bin Zayed Al Nahyanu povodom smrti brata Šeika Sultana bin Zayed Al Nahyana u ime građana Crne Gore i u svoje ime.

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković čestitao je Kotoranima i lokalnom rukovodstvu Dan opštine i kazao da će imati punu podršku Vlade u nastojanjima da unaprijede kvalitet života građana i turističku ponudu grada.

Hibridni rat - ovo su riječi koje odzvanjaju u crnogorskoj javnosti već mjesecima čak i godinama, a većina crnogorskih građana ima samo neku blijedu predstavu koliko se realna opasnost krije iza ovog prilično opskurnog pojma. Prije 2016. godine i pokušaja terorizma na teritoriji Crne Gore, građani nijesu ni znali šta je to specijlini ili hibridni rat, a kamo li da su pretpostalvjali da bi mogao da se odvija na teritoriji naše zemlje. Međutim, kako za Standard kaže vojni analitičar Igor Tabak, zamlje regiona, nažalost jesu na meti konstantnih napada a, kako kaže, najbolji primjer dejstva protiv Crne Gore je u sajber prostoru preko 'malvera' (štetnih kompjuterskih programa).

Opština Budva će povodom obilježavanja 22. novembra, Dana oslobođenja grada, prirediti dvije odvojene svečane večere u dva luksuzna hotela u Budvi i Petrovcu, kako bi izbjegli neprijatnu situaciju da se posvađani lideri Demokratskog fronta i Demokrata nađu na istom mjestu u isto vrijeme, saznaje Pobjeda.

Plakat na bilbordu u Beranama kojim je upućena čestitka povodom 20. novembra proglašenog za Dan Sandžaka, nije uklonila komunalna policija, kako su prenijeli neki mediji, već ga je prekjuče neko pocijepao i nakon čega je on zamijenjen novim.

Predsjednik Vlade Duško Marković je u odgovoru na pitanje poslanika Gorana Danilovića u okviru premijerskog sata, saopštio da je očekivani rok završetka građevinskih i svih drugih infrastrukturnih radova na prioritetnoj dionici autoputa Smokovac – Uvač – Mateševo je 30. septembar 2020, ali zbog kompleksnosti cijelog projekta ne može se potvrditi i sam datum otvaranja priotitetne dionice autoputa.

Predsjednik Vlade Duško Marković je, odgovarajući na pitanje Gorana Danilovića u okviru premijerskog sata, saopštio da je Vlada prihvatila inicijativu Savjeta Agencije za sprečavanje korupcije o potrebi sačinjavanja detaljne analize pravnog okvira kojim je uređeno pitanje rješavanja stambenih potreba funkcionera i državnih službenika i namještenika, radi predlaganja izmjena i dopuna relevantnih pravnih propisa.

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević bi trebalo da dođe u Crnu Goru i sve ovo što tvrdi kaže na sudu i ponudi dokaze, ocijenio je premijer Duško Marković, odgovarajući na pitanje poslanika DF-a Milana Kneževića.