Standard.

utorak mart 19

Demokrate podržale Albanski forum, ali ne smiju u vlast: "Izgubili bi srpske glasove zbog zastava OVK"

Albanski forum, po svemu sudeći, vršiće vlast u Tuzima u naredne četiri godine, jer je Demokratska Crna Gora odlučila da ih podrži nakon lokalnih izbora u ovoj opštini. Demokrate će…

74 hits

utorak mart 19

Marković: Kao najmanja država regiona predstavljamo mjesto susreta, dijaloga i saradnje

Objavljeno u: Politika

by Jovana

Kao država koja je čvrsto posvećena multilateralizmu, očuvanju mira i jačanju međusobnog povjerenja, Crna Gora smatra dijalog za neophodni preduslov snaženja partnerstva, kako bi nebrojeni potencijali mogli biti valorizovani u…

17 hits

utorak mart 19

Bošković: Bezbjednost i stabilnost ZB glavni preduslovi za kontinuirani privredni razvoj

Ministar odbrane Predrag Bošković, učestvovao je na Konferenciji posvećenoj razvoju poslovanja u Jugoistočnoj Evropi, koja je održana u Beču, pod pokroviteljstvom Mreže za razvoj poslovanja Jugoistočne Evrope (SEEBDN).

15 hits

utorak mart 19

Đukanović - Krihbaum: Političke borbe voditi u parlamentu

Predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović sinoć je razgovarao sa Gunterom Krihbaumom, predsjednikom Odbora za EU poslove u njemačkom Bundestagu, koji je ocijenio da su odnosi između dvije zemlje odlični i…

17 hits

 
 
 
 

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović učestvovao je danas na XVI konferenciji predsjednika parlamenata Jadransko-jonske inicijative (JJI), koja se održava u Budvi, u okviru crnogorskog predsjedavanja Inicijativom.

Moskovski dnevnik Komersant piše danas o završetku procesa za pokušaj državnog udara u Crnoj Gori 2016. godine, ocjenjujući da taj proces ima važan ruski faktor, kao i da lideri Demokratskog fronta uoči izricanja presude računaju na proteste koji se odvijaju u Podgorici.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, drugog dana zvanične posjete Njemačkoj imao je sastanak sa istaknutim članovima poslaničkog kluba CDU-CSU iz radne grupe za ZB u Bundestagu.

Kotorski SDP je pokrenuo inicijativu za smjenu predsjednika opštine Vladimira Jokića. U prijedlogu se kaže da Jokić u kontitnuitetu mjeseci ne obezbjeđuje sprovođenje strateškog plana razvoja Opštine Kotor i uzurpira ovlašćenja Skupštne opštine Kotor, samovlasnim donošenjem štetnih odluka u oblasti strateških razvojnih programa, prenosi Skala radio.

Kao država koja je čvrsto posvećena multilateralizmu, očuvanju mira i jačanju međusobnog povjerenja, Crna Gora smatra dijalog za neophodni preduslov snaženja partnerstva, kako bi nebrojeni potencijali mogli biti valorizovani u različitim oblastima, pije svega, turizmu, kulturi, održivom ribastvu, čistoj energiji, kazao je predsjedik Vlade Crne Gore Duško Marković.

Albanski forum, po svemu sudeći, vršiće vlast u Tuzima u naredne četiri godine, jer je Demokratska Crna Gora odlučila da ih podrži nakon lokalnih izbora u ovoj opštini. Demokrate će albanskim strankama dati presudni 17. glas za slanje DPS-a u opoziciju, ali, kako saznaje Standard, nijesu se usudili da uđu u vlast nakon slavlja u Tuzima koje je obilovalo nacionalnim albanskim obilježjima.

Ministar odbrane Predrag Bošković, učestvovao je na Konferenciji posvećenoj razvoju poslovanja u Jugoistočnoj Evropi, koja je održana u Beču, pod pokroviteljstvom Mreže za razvoj poslovanja Jugoistočne Evrope (SEEBDN).

Predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović sinoć je razgovarao sa Gunterom Krihbaumom, predsjednikom Odbora za EU poslove u njemačkom Bundestagu, koji je ocijenio da su odnosi između dvije zemlje odlični i prenio spremnost za nastavak tijesne saradnje u pristupnim pregovorima, naročito kada riječ o Odboru za EU poslove, kojim predsjedava i koji ima važnu ulogu u praćenju pregovaračkog procesa zemalja kandidata.