Standard.

utorak oktobar 23

Odnosi Crne Gore i Estonije kvalitetni i pojačani partnerstvom u NATO-u

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Estonije u Crnoj Gori Danijela Erika Šaera.

5 hits

utorak oktobar 23

URA: Ne iznenađuje odluka Savjeta RTCG-a, cilj nam je bilo ukazati na propagandu i fašizam

U Građanskom pokretu URA nijesmo iznanađeni odlukom Savjeta RTCG-a da u emisiji „Dvogled“ koja je emitovana 27. septembra nema elemenata govora mržnje prema srpskoj nacionalnoj zajednici i etiketiranja i klevećenja…

8 hits

utorak oktobar 23

Đeljošaj: Može li država da zaustavi pohod SPC?

Albanska alternativa pozvala je institucije da se javno izjasne mogu li riješiti problem i zaustave pohod SPC po djelovima gdje žive Albanci vjekovima.

38 hits

ponedjeljak oktobar 22

Oružane snage Crne Gore i Slovenije ostvaruju saradnju kroz sva tri vida vojske

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Dragutin Dakić sastao se danas u Ljubljani sa ministrom odbrane Republike Slovenije, Karlom Erjavecom, sa načelnikom Generalštaba Slovenske vojske, generalmajorom Alanom Gederom, te članovima skupštinskog tijela zaduženog za domen bezbjednosti i odbrane.

13 hits

 
 
 
 
utorak, 13 februar 2018 08:16

Nova priznala manjinski status za Srbe

Funkcioneri Nove srpske demokratije Goran Kiković i Bojan Strunjaš izabrani su u novi, treći po redu, saziv Srpskog nacionalnog savjeta. Kiković je u prošlom sazivu bio predsjednik SO Berane iz redova Nove, kao i šef odborničkog kluba Demokratskog fronta, dok je Bojan Strunjaš član političkog savjeta Nove srpske demokratije, Andrije Mandića.

 

Predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta Momčilo Vuksanović potvrdio je u kratkoj izjavi za Pobjedu da je formiran Savjet i da su Kiković i Strunjaš članovi tog tijela. “Izabran je devetnaestočlani, treći saziv Srpskog nacionalnog savjeta, a Kiković je izabran po funkciji”, rekao je Vuksanović za Pobjedu.

Kiković juče nije želio da komentariše motive njegovog ulaska u Savjet, kao ni poslanik DF-a Jovan Vučurović. Novi članovi Savjeta su, između ostalih, bivši ministar pravde Savo Marković, bivši ministar kulture Budimir Dubak, kao i jedan od osnivača Srpske kuće Novica Đurić. Član Savjeta je i bivši dugogodišnji poslanik Demokratskog fronta i Nove srpske demokratije Novica Stanić.

Učešće funkcionera Nove u izboru Srpskog nacionalnog savjeta predstavlja radikalan preokret u politici te stranke, imajući u vidu njihovo snažno protivljenje izboru prvog, a pogotovo drugog saziva 2013. godine. Tada su prilikom izbora elektora pljuštale tužbe. Najdalje je otišao poslanik Slaven Radunović koji je optužio Momčila Vuksanovića da je formirao manjinski savjet kao “kukavičije jaje” Mila Đukanovića.

Srpski nacionalni savjet je, od osnivanja, od države, na ime finansiranja za svoje projekte dobio preko pet miliona eura. Od tog novca finansirane su Srpska televizija, Srpske novine i Srpski radio. SNS je bio i domaćin “Akademije povodom 99. godišnjice Podgoričke skupštine” na kojoj je kao počasni gost bio haški osuđenik za ratne zločine u Bosni i Hercegovini Momčilo Krajišnik, što je izazvalo žestoke reakcije u Crnoj Gori.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.