Standard.

petak avgust 17

Sastanak "u četiri oka" Markovića i Merkel: Na Balkanu nema pomjeranja granica

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković doputovao je u Berlin u zvaničnu posjetu Saveznoj Republici Njemačkoj na poziv savezne kancelarke Angele Merkel.

92 hits

petak avgust 17

Vulin: Markoviću nisu smetale promjene granica 2008. godine

Kada je 2008. godine priznavao Kosovo, Dušku Markoviću nisu smetale promjene granica a sada ih se iznenada plaši, izjavio je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin reagujući na izjavu premijera Markovića.

91 hits

petak avgust 17

Tanja Stajović je predsjednica Opštine Golubovci

Na konstitutivnoj sjednici Skupštine opštine u okviru Glavnog grada – Golubovci za predsjednicu opštine izabrana je Tanja Stajović. Za nju je glasalo 17 odbornika vladajuće koalicije, a na tom mjestu…

50 hits

petak avgust 17

Buduća ambasadorka SAD u CG: Borba protiv korupcije i jačanje ekonomije da budu prioritet crnogorskoj vlasti

Crna Gora se od sticanja nezavisnosti 2006.pokazala kao pozitivan primjer u regionu, navela je buduća američka ambasadorka u Podgorici Džudi Rajzing Rejnke, piše Pobjeda.

12 hits

 
 
 
 
utorak, 13 februar 2018 08:16

Nova priznala manjinski status za Srbe

Funkcioneri Nove srpske demokratije Goran Kiković i Bojan Strunjaš izabrani su u novi, treći po redu, saziv Srpskog nacionalnog savjeta. Kiković je u prošlom sazivu bio predsjednik SO Berane iz redova Nove, kao i šef odborničkog kluba Demokratskog fronta, dok je Bojan Strunjaš član političkog savjeta Nove srpske demokratije, Andrije Mandića.

 

Predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta Momčilo Vuksanović potvrdio je u kratkoj izjavi za Pobjedu da je formiran Savjet i da su Kiković i Strunjaš članovi tog tijela. “Izabran je devetnaestočlani, treći saziv Srpskog nacionalnog savjeta, a Kiković je izabran po funkciji”, rekao je Vuksanović za Pobjedu.

Kiković juče nije želio da komentariše motive njegovog ulaska u Savjet, kao ni poslanik DF-a Jovan Vučurović. Novi članovi Savjeta su, između ostalih, bivši ministar pravde Savo Marković, bivši ministar kulture Budimir Dubak, kao i jedan od osnivača Srpske kuće Novica Đurić. Član Savjeta je i bivši dugogodišnji poslanik Demokratskog fronta i Nove srpske demokratije Novica Stanić.

Učešće funkcionera Nove u izboru Srpskog nacionalnog savjeta predstavlja radikalan preokret u politici te stranke, imajući u vidu njihovo snažno protivljenje izboru prvog, a pogotovo drugog saziva 2013. godine. Tada su prilikom izbora elektora pljuštale tužbe. Najdalje je otišao poslanik Slaven Radunović koji je optužio Momčila Vuksanovića da je formirao manjinski savjet kao “kukavičije jaje” Mila Đukanovića.

Srpski nacionalni savjet je, od osnivanja, od države, na ime finansiranja za svoje projekte dobio preko pet miliona eura. Od tog novca finansirane su Srpska televizija, Srpske novine i Srpski radio. SNS je bio i domaćin “Akademije povodom 99. godišnjice Podgoričke skupštine” na kojoj je kao počasni gost bio haški osuđenik za ratne zločine u Bosni i Hercegovini Momčilo Krajišnik, što je izazvalo žestoke reakcije u Crnoj Gori.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.