Standard.

srijeda maj 23

Prvi čovjek Berana jedini opozicionar na Đukanovićevoj inauguraciji

Predsjednik opštine Berane i potpredsjednik Socijalističke narodne partije Dragoslav Ščekić jedini je od predstavnika opozicije prisustvovao inauguraciji predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića na Cetinju 20. maja.

1460 hits

srijeda maj 23

Srpskа koаlicijа: Politički koncept Bečića i Abazovića duboko аnаrhistički i sаtаnistički

Dritаn, Aleksа, Demokrаte, URA i izvjesni ''Emir'', nimаlo slučаjno bаš ''Emir'', odlučili su dа u spotu koаlicije kojа nаvodno promoviše 21. vijek, ponižаvаju pretke i potomke polovine Crne Gore koji…

135 hits

srijeda maj 23

Venecijanska komisija čeka Pažina

Odredbe o sastavu Sudskog savjeta utvrđene su Ustavom, koje se u ovoj fazi ne mogu mijenjati i rješenje se zbog toga mora tražiti na zakonodavnom nivou, ocijenila je predstavnica Venecijanske…

97 hits

utorak maj 22

Marković u Rožajama: Snažno uporište moderne evropske i evroatlantske perspektive Crne Gore

„Izgradnja autoputa povezaće sjever sa centralnim dijelom države, i taj projekat daće i Rožajama dodatni podsticaj, jer takav infrastrukturni objekat u krugu od 100 kilometara mijenja stvari za 360 stepeni…

212 hits

 
 
 
 
utorak, 13 februar 2018 08:16

Nova priznala manjinski status za Srbe

Funkcioneri Nove srpske demokratije Goran Kiković i Bojan Strunjaš izabrani su u novi, treći po redu, saziv Srpskog nacionalnog savjeta. Kiković je u prošlom sazivu bio predsjednik SO Berane iz redova Nove, kao i šef odborničkog kluba Demokratskog fronta, dok je Bojan Strunjaš član političkog savjeta Nove srpske demokratije, Andrije Mandića.

 

Predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta Momčilo Vuksanović potvrdio je u kratkoj izjavi za Pobjedu da je formiran Savjet i da su Kiković i Strunjaš članovi tog tijela. “Izabran je devetnaestočlani, treći saziv Srpskog nacionalnog savjeta, a Kiković je izabran po funkciji”, rekao je Vuksanović za Pobjedu.

Kiković juče nije želio da komentariše motive njegovog ulaska u Savjet, kao ni poslanik DF-a Jovan Vučurović. Novi članovi Savjeta su, između ostalih, bivši ministar pravde Savo Marković, bivši ministar kulture Budimir Dubak, kao i jedan od osnivača Srpske kuće Novica Đurić. Član Savjeta je i bivši dugogodišnji poslanik Demokratskog fronta i Nove srpske demokratije Novica Stanić.

Učešće funkcionera Nove u izboru Srpskog nacionalnog savjeta predstavlja radikalan preokret u politici te stranke, imajući u vidu njihovo snažno protivljenje izboru prvog, a pogotovo drugog saziva 2013. godine. Tada su prilikom izbora elektora pljuštale tužbe. Najdalje je otišao poslanik Slaven Radunović koji je optužio Momčila Vuksanovića da je formirao manjinski savjet kao “kukavičije jaje” Mila Đukanovića.

Srpski nacionalni savjet je, od osnivanja, od države, na ime finansiranja za svoje projekte dobio preko pet miliona eura. Od tog novca finansirane su Srpska televizija, Srpske novine i Srpski radio. SNS je bio i domaćin “Akademije povodom 99. godišnjice Podgoričke skupštine” na kojoj je kao počasni gost bio haški osuđenik za ratne zločine u Bosni i Hercegovini Momčilo Krajišnik, što je izazvalo žestoke reakcije u Crnoj Gori.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.