Standard.

četvrtak februar 22

Šta ako Kneževića prinudno odvedu na robiju? DF razmatra bojkot i proteste, molba Vujanoviću bila bi političko samoubistvo

Demokratski front razmatra bojkot predsjedničkih izbora i organizovanje protesta ukoliko lider DNP-a Milan Knežević bude prinudno odveden na služenje zatvorske kazne od četiri mjeseca, za napad na policajca 17. oktobra…

102 hits

četvrtak februar 22

Pejović: Podnosim ostavku na mjesto ministra, iako nisam prekršio zakon

Aleksandar Andrija Pejović podnio je ostavku na mjesto ministra evropskih poslova u Vladi Crne Gore. Pejović je o toj odluci premijera Duška Markovića obavijestio putem pisma.

61 hits

četvrtak februar 22

Kosovski mediji: Srpska lista će glasati za demarkaciju sa Crnom Gorom

Poslije velikog međunarodnog pritiska da glasa za demarkaciju granične linije sa Crnom Gorom, Srpska lista odlučila da podrži i glasa za usvajanje Zakona o ratifikaciji demarkacije sa Crnom Gorom, javila…

8 hits

četvrtak februar 22

Kajošaj treći put predsjednik Skupštine Opštine Tuzi

Funkcioner Demokratske unije Albanaca (DUA) Fadilj Kajošaj izabran je ponovo, na jučerašnjoj konstitutivnoj sjednici Skupštine Opštine Tuzi, za predsjednika lokalnog parlamenta, pišu Dnevne novine.

7 hits

 
 
 
 
utorak, 13 februar 2018 08:16

Nova priznala manjinski status za Srbe

Funkcioneri Nove srpske demokratije Goran Kiković i Bojan Strunjaš izabrani su u novi, treći po redu, saziv Srpskog nacionalnog savjeta. Kiković je u prošlom sazivu bio predsjednik SO Berane iz redova Nove, kao i šef odborničkog kluba Demokratskog fronta, dok je Bojan Strunjaš član političkog savjeta Nove srpske demokratije, Andrije Mandića.

 

Predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta Momčilo Vuksanović potvrdio je u kratkoj izjavi za Pobjedu da je formiran Savjet i da su Kiković i Strunjaš članovi tog tijela. “Izabran je devetnaestočlani, treći saziv Srpskog nacionalnog savjeta, a Kiković je izabran po funkciji”, rekao je Vuksanović za Pobjedu.

Kiković juče nije želio da komentariše motive njegovog ulaska u Savjet, kao ni poslanik DF-a Jovan Vučurović. Novi članovi Savjeta su, između ostalih, bivši ministar pravde Savo Marković, bivši ministar kulture Budimir Dubak, kao i jedan od osnivača Srpske kuće Novica Đurić. Član Savjeta je i bivši dugogodišnji poslanik Demokratskog fronta i Nove srpske demokratije Novica Stanić.

Učešće funkcionera Nove u izboru Srpskog nacionalnog savjeta predstavlja radikalan preokret u politici te stranke, imajući u vidu njihovo snažno protivljenje izboru prvog, a pogotovo drugog saziva 2013. godine. Tada su prilikom izbora elektora pljuštale tužbe. Najdalje je otišao poslanik Slaven Radunović koji je optužio Momčila Vuksanovića da je formirao manjinski savjet kao “kukavičije jaje” Mila Đukanovića.

Srpski nacionalni savjet je, od osnivanja, od države, na ime finansiranja za svoje projekte dobio preko pet miliona eura. Od tog novca finansirane su Srpska televizija, Srpske novine i Srpski radio. SNS je bio i domaćin “Akademije povodom 99. godišnjice Podgoričke skupštine” na kojoj je kao počasni gost bio haški osuđenik za ratne zločine u Bosni i Hercegovini Momčilo Krajišnik, što je izazvalo žestoke reakcije u Crnoj Gori.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.