Standard.

subota jun 23

Baković: Izborni sistem sa otvorenim listama demokratskiji

Objavljeno u: Politika

by zeljka

 Izborni sistem u Crnoj Gori trebalo bi dograditi, unaprijediti i u njega uvesti otvorene liste, jer je to demokratskije, smatra zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore, Šućko Baković, ocijenjujući…

13 hits

subota jun 23

Vladin prijedlog o Sudskom savjetu ustavan, balans je postignut

Objavljeno u: Politika

by zeljka

Član Venecijanske komisije Filip Dimitrov izjavio je da je vladin prijedlog o produženju mandata članovima Sudskog savjeta ustavan, piše Pobjeda.

11 hits

subota jun 23

Rakočević: Ne zna se plaše li se DPS-a ili DF-a

Objavljeno u: Politika

by zeljka

Aleksa Bečić i Dritan Abazović nijesu očekivali da će im tokom posjete Briselu predstavnici EU sugerisati da se vrate u parlament, ali sugestije Brisela ozbiljne su i jasne - da…

16 hits

petak jun 22

Predsjedništvo DPS: Saglasnost na kandidaturu Vukićevića za predsjednika Opštine Žabljak

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista Crne Gore je na današnjoj sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik DPS Milo Đukanović, dalo saglasnost na odluku Opštinskog odbora DPS Žabljak da kandidat za predsjednika Opštine…

12 hits

 
 
 
 
utorak, 13 februar 2018 12:17

Šćekić za Standard: Priča o mojoj kandidaturi "ne pije vodu", želimo nestranačku ličnost

Ideja nekih pojedinaca koji bi voljeli da vide prvog čovjeka Berana, Dragoslava Šćekića iz SNP-a kao kandidata za predsjednika Crne Gore nema težinu i ta priča "ne pije vodu". Šćekić za Standard poručuje da mu takva ideja nije padala na pamet.

"Ovo je momenat kad opozicija treba da se objedini oko jednog kandidata. Sve vrijeme se pričalo o nestranačkom kandidatu tako da mene nijesu ni mogli da pomenu. To što ima individualnih predloga nije bitno i nije predmet razmatranja. To ne pije vodu. Individualne priče nemaju težinu", jasan je Šćekić.

On, koji je ranije bio poslanik u Skupštini Crne Gore, slovi za političara umjerene orjentacije. Blizak je šefu stranke Vladimiru Jokoviću, na čiji je prijedlog ovaj i izabran prošle godine.

"Mi smo kao partija donijeli zaključak da se maksimalno nastavi sa dogovorom opozicije o zajedničkom nestranačkom kandidatu. To je zvanični stav partije. Nijesmo pričali o nekom drugom scenariju, svu pažnju smo usmjerili na zajedničkog kandidata. Nijesmo se ponašali alternativno. Nijesmo pričali o mojoj kandidaturi i nije mi to padalo na pamet", ističe on.

Ranije danas, nezavisi poslanik Aleksandar Damjanović za Standard je rekao da ne želi da komentariše medijske navode o tome da bi i on mogao da se kandiduje na predsjedničkim izborima.

"Što se tiče kandidature, normalno da sam u komunikaciji sa jednim brojem opozicionih kolega o eventualnim imenima koja se pominju. Mimo toga ništa", rekao je Damjanović za Standard.

Posljednjih dana, građanska opozicija pregovara sa novinarkom Milkom Tadić Mijović iza koje bi stali svi jer je nestranačka ličnost.

S druge strane, DF bi volio da zajednički kandidat bude bivši ministar unutrašnjih poslova, Andrija Jovićević.

Prethodno je predlog šefa SDP-a, Ranka Krivokapića, odbila direktorica MANS-a, Vanja Ćalović.

Ni iz DPS-a još jedne jedine riječi o njihovom kandidatu nema.

Na trećoj strani su nezavisni kandidati, i to naučnik Dragan Hajduković, profesor Đorđije Blažić i privrednik Vasilije Miličković.

Marko Milačić, koji je nedavno formirao Pravu Crnu Goru, još nije objavio kandidaturu iako se očekuje da to uradi ukoliko skupi potpise.

Svaki kandidat mora da ima potpis najmanje osam hiljada građana.

M.M.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.