Standard.

srijeda februar 21

Ko je Andrija Jovićević? Od Milovog ministra preko afere S.Č. do referendumskog NE i biznisa u Srbiji

Andrija Jovićević. To je ime čovjeka koje se pominje kao mogući kandidat Demokratskog fronta za predsjednika Crne Gore na izborima 15. aprila. A, ko je on? Teško da će bilo…

2153 hits

srijeda februar 21

VIDEO - Ovo je posljednji javni govor Andrije Jovićevića: Najskuplja riječ u Crnoj Gori je NE

Andriju Jovićevića koji se pominje kao kandidat Demokratskog fronta na predsjedničkim izborima 15. aprila, posljednji put smo javno vidjeli na završnom skupu bloka za zajedničku državu uoči referenduma 2006. godine.

113 hits

srijeda februar 21

Kosovska vlada izdvojila 153.000 eura za obilježavanje granica

Vlada Kosova izdvojila je 153.000 eura za obilježavanje granice sa Crnom Gorom, saznaje Pobjeda od izvora iz kosovske izvršne vlasti. Sagovornik Pobjede kaže da se na Kosovu takav potez tumači…

7 hits

srijeda februar 21

Pejović može da se žali Upravnom sudu

Ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović ima zakonsko pravo da se u roku od 20 dana žali Upravnom sudu na odluku Agencije za sprečavanje korupcije, kojom je utvrđeno da je…

6 hits

 
 
 
 
utorak, 13 februar 2018 11:57

DPS i SD mogu izgubiti po mandat u Ulcinju - Nrekić za Standard: Nijesam umjereni optimista

Izbori u Ulcinju biće ponovljeni na dva biračka mjesta. To najmanje u prilog ide Demokratskoj partiji socijalista i Socijaldemokratama koje bi u slučaju da Demokrate i SDP ostvare bolji rezultat od onog od prije desetak dana, definitivno izgubili po jedan mandat. 

Nosilac liste Demokratske partije socijalista u Ulcinju Ljoro Nrekić za Standard kaže da je Dontova formula dosta škakljiva, te da bi mnogi mogli izgubiti po mandat u nedjelju, nakon što se prebroje glasovi sa dva biračka mjesta na kojima se ponavlja glasanje.

"Vidjećemo šta će biti. Ja nijesam umjereni optimista, ali se nadam da nećemo izgubiti mandat. Kombinatorika i Dontova formula je dosta škakljiva i mogli bi mnogi izgubiti mandat. To je igra brojeva. Ali tačno je da nekima fali malo glasova da bi osvojili novi mandat, ali ako mi ostvarimo dobar rezultat to se sigurno neće desiti", kazao je Nrekić.

Na lokalnim izborima održanim u Ulcinju 4. februara, DPS je osvojila devet mandata, Forca osam, koalicija “Probudi se Ulcinju” ima sedam, po tri mandata DUA i SD, a dva je uzela GP URA. Naknon prigovora, Državna izbora komisija dodijelila je jedan mandat Bošnjačkoj stranci, koji je oduzet Forci.

Socijaldemokratska partija, Demokrate i Socijalistička narodna partija ostale su ispod cenzusa.

Da li će doći do nove preraspodjele mandata, što bi dodatno zakomplikovalo situaciju u Ulcinju oko formiranja nove vlasti, saznaćemo u nedjelju nakon što se ponovi glasanje na dva biračka mjesta. 

N.D.L.

Posljednji put izmijenjeno utorak, 13 februar 2018 12:36

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.