Standard.

nedjelja avgust 12

Srpski istoričar: Crna Gora bolnija od Kosova

Želja Albanaca da proglase „Kosovsku pravoslavnu crkvu“ je mnogo manji greh prema SPC od takvog crnogorskog pokušaja, kaže srpski istoričar Predrag Marković.

157 hits

ponedjeljak avgust 13

Znak za početak hajke na Crnu Goru dao Irinej

Crna Gora nije odgovorna ni za jedan potez koji je u pogrešnoj i destruktivnoj politici Srbija povlačila posljednjih 30 godina. Svaki pokušaj iz Srbije da se Crnoj Gori nameće stav,…

118 hits

ponedjeljak avgust 13

Mirko Đačić biće na čelu Pljevalja i naredne četiri godine

Glasovima skupštinske većine na današnjoj drugoj redovnoj sjednici SO Pljevlja, odlučeno je da Mirko Đačić i u narednom četvorogodišnjem mandatu bude predsjednik Opštine, javlja RTCG.

9 hits

nedjelja avgust 12

Ko je zapravo Trojanski konj Pekinga: Han kritikuje Crnu Goru, a njegova domovina u Kini vidi šansu vijeka

Izjava evropskog komesara Johanesa Hana da bi Peking mogao da pretvori Zapadni Balkan u Trojanskog konja i kao primjer pomenuo gradnju auto-puta u Crnoj Gori zabrinula je mnoge jer se…

105 hits

 
 
 
 
utorak, 13 februar 2018 11:57

DPS i SD mogu izgubiti po mandat u Ulcinju - Nrekić za Standard: Nijesam umjereni optimista

Izbori u Ulcinju biće ponovljeni na dva biračka mjesta. To najmanje u prilog ide Demokratskoj partiji socijalista i Socijaldemokratama koje bi u slučaju da Demokrate i SDP ostvare bolji rezultat od onog od prije desetak dana, definitivno izgubili po jedan mandat. 

Nosilac liste Demokratske partije socijalista u Ulcinju Ljoro Nrekić za Standard kaže da je Dontova formula dosta škakljiva, te da bi mnogi mogli izgubiti po mandat u nedjelju, nakon što se prebroje glasovi sa dva biračka mjesta na kojima se ponavlja glasanje.

"Vidjećemo šta će biti. Ja nijesam umjereni optimista, ali se nadam da nećemo izgubiti mandat. Kombinatorika i Dontova formula je dosta škakljiva i mogli bi mnogi izgubiti mandat. To je igra brojeva. Ali tačno je da nekima fali malo glasova da bi osvojili novi mandat, ali ako mi ostvarimo dobar rezultat to se sigurno neće desiti", kazao je Nrekić.

Na lokalnim izborima održanim u Ulcinju 4. februara, DPS je osvojila devet mandata, Forca osam, koalicija “Probudi se Ulcinju” ima sedam, po tri mandata DUA i SD, a dva je uzela GP URA. Naknon prigovora, Državna izbora komisija dodijelila je jedan mandat Bošnjačkoj stranci, koji je oduzet Forci.

Socijaldemokratska partija, Demokrate i Socijalistička narodna partija ostale su ispod cenzusa.

Da li će doći do nove preraspodjele mandata, što bi dodatno zakomplikovalo situaciju u Ulcinju oko formiranja nove vlasti, saznaćemo u nedjelju nakon što se ponovi glasanje na dva biračka mjesta. 

N.D.L.

Posljednji put izmijenjeno utorak, 13 februar 2018 12:36

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.