Standard.

nedjelja maj 20

Milo Đukanović inaugurisan za predsjednika Crne Gore: Zakleo se ispod slike kralja Nikole

U godini kad je proslavio 56. rođendan, Milo Đukanović je drugi put u karijeri dugoj tri decenije, postao predsjednik Crne Gore.

699 hits

nedjelja maj 20

Peti put samostalno osvojili vlast: SNP proglasila apsolutnu pobjedu u Plužinama

Socijalistička narodna partija proglasila je večeras apsolutnu pobjedu na izborima koji su danas održani u Plužinama, prenosi portal RTCG. SNP je i do sada vršila vlast u tom gradu. Biračka…

478 hits

nedjelja maj 20

Crnogorske zastave na pola koplja; SD: Budvani, jeste li ovo izabrali?

Dok vascijela Crna Gora slavi najveći državni praznik, u prijestonici crnogorskog turizma državne zastave su spuštene na pola koplja, saopštili su Socijaldemokrate Crne Gore.

785 hits

nedjelja maj 20

FOTO - Lukšić, Katnić, princ Nikola, Roćen, Pajović, mitropolit Mihailo i ostali među prvima čestitali Đukanoviću

Bivši premijer Igor Lukšić, tužioci Ivica Stanković i Milivoje Katnić, princ Nikola Petrović, Milan Roćen, Darko Pajović, mitropolit Mihailo - samo su neke od javnih ličnosti koje su među prvima…

802 hits

 
 
 
 
utorak, 13 februar 2018 11:57

DPS i SD mogu izgubiti po mandat u Ulcinju - Nrekić za Standard: Nijesam umjereni optimista

Izbori u Ulcinju biće ponovljeni na dva biračka mjesta. To najmanje u prilog ide Demokratskoj partiji socijalista i Socijaldemokratama koje bi u slučaju da Demokrate i SDP ostvare bolji rezultat od onog od prije desetak dana, definitivno izgubili po jedan mandat. 

Nosilac liste Demokratske partije socijalista u Ulcinju Ljoro Nrekić za Standard kaže da je Dontova formula dosta škakljiva, te da bi mnogi mogli izgubiti po mandat u nedjelju, nakon što se prebroje glasovi sa dva biračka mjesta na kojima se ponavlja glasanje.

"Vidjećemo šta će biti. Ja nijesam umjereni optimista, ali se nadam da nećemo izgubiti mandat. Kombinatorika i Dontova formula je dosta škakljiva i mogli bi mnogi izgubiti mandat. To je igra brojeva. Ali tačno je da nekima fali malo glasova da bi osvojili novi mandat, ali ako mi ostvarimo dobar rezultat to se sigurno neće desiti", kazao je Nrekić.

Na lokalnim izborima održanim u Ulcinju 4. februara, DPS je osvojila devet mandata, Forca osam, koalicija “Probudi se Ulcinju” ima sedam, po tri mandata DUA i SD, a dva je uzela GP URA. Naknon prigovora, Državna izbora komisija dodijelila je jedan mandat Bošnjačkoj stranci, koji je oduzet Forci.

Socijaldemokratska partija, Demokrate i Socijalistička narodna partija ostale su ispod cenzusa.

Da li će doći do nove preraspodjele mandata, što bi dodatno zakomplikovalo situaciju u Ulcinju oko formiranja nove vlasti, saznaćemo u nedjelju nakon što se ponovi glasanje na dva biračka mjesta. 

N.D.L.

Posljednji put izmijenjeno utorak, 13 februar 2018 12:36

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.