Standard.

nedjelja maj 20

Milo Đukanović inaugurisan za predsjednika Crne Gore: Zakleo se ispod slike kralja Nikole

U godini kad je proslavio 56. rođendan, Milo Đukanović je drugi put u karijeri dugoj tri decenije, postao predsjednik Crne Gore.

736 hits

nedjelja maj 20

Peti put samostalno osvojili vlast: SNP proglasila apsolutnu pobjedu u Plužinama

Socijalistička narodna partija proglasila je večeras apsolutnu pobjedu na izborima koji su danas održani u Plužinama, prenosi portal RTCG. SNP je i do sada vršila vlast u tom gradu. Biračka…

493 hits

nedjelja maj 20

Crnogorske zastave na pola koplja; SD: Budvani, jeste li ovo izabrali?

Dok vascijela Crna Gora slavi najveći državni praznik, u prijestonici crnogorskog turizma državne zastave su spuštene na pola koplja, saopštili su Socijaldemokrate Crne Gore.

854 hits

nedjelja maj 20

FOTO - Lukšić, Katnić, princ Nikola, Roćen, Pajović, mitropolit Mihailo i ostali među prvima čestitali Đukanoviću

Bivši premijer Igor Lukšić, tužioci Ivica Stanković i Milivoje Katnić, princ Nikola Petrović, Milan Roćen, Darko Pajović, mitropolit Mihailo - samo su neke od javnih ličnosti koje su među prvima…

836 hits

 
 
 
 
utorak, 13 februar 2018 13:22

Knežević neće da kaže koji sudija mu je tražio 10.000 eura: Zašto se sudija Ivanović osjetio prozvanim?

Uprkos tome što je tvrdio da je u rodbinskim vezama sa specijalnom tužiteljkom Stojankom Radović, upravo je njoj predsjednik DNP-a Milan Knežević morao da da iskaz o navodno korumpiranom sudiji. Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić odlučio je da nema rodbinskih prepreka da Radovićka sasluša Kneževića.

On je Radovićkoj ispričao da mu je jedan sudija Višeg suda, u zamjenu za 10.000 eura, nudio poništavanje kazne u slučaju napada na policajca 17. oktobra 2015. godine.

Osnovni sud je Kneževića prvo osudio na sedam mjeseci zatvora, pa je tu kaznu Viši sud preinačio na četri mjeseca.

“Neću izreći ime sudije koji mi je tražio 10.000 eura za poništavanje kazne. Saopštio sam da u ponudi nije pomenuto nijedno ime. Zato sam se začudio što se sudija Radomir Raco Ivanović prepoznao. Naš pravni tim je istraživao njegovu biografiju i smatramo da tužilaštvo treba njega da ispita”, ocijenio je Knežević na konferenciji za novinare u Podgorici.

Knežević je rekao da je sudija Ivanović obustavio postupak u slučaju navodno ratnog zločina Milivoja Katnića u Cavtatu. Knežević kaže i da je Ivanović vodio i istragu u slučaju ubistva urednika Dana Duška Jovanovića.

“On je previdio limenku Red bulla i kesicu pistaćija koji su kasnije uvršteni kao dokaz”, dodao je on.

"Razdužio je predmet u kojem se Šćepanu Bujiću sudilo za ubistvo braće Gojačanin. Vodio je istragu o ubistvu Baja Sekulića i počinioci nijesu još otkriveni. Pokušao je da prevari sud tužeću Sudski savjet jer su mu navodno oduzeli službeni stan... Neka njega privedu na saslušanje... Nadam se da će se Specijalno državno tužilaštvo pozabaviti podacima koje sam iznio danas o Ivanoviću. Jasno se znaju tarife za ubistva, za saobraćajke... Da ne znam da su mu pri­ma­nja ve­ća od 650 eura, pao bih u la­ga­no is­ku­še­nje da po­mi­slim da je Ve­sna Me­de­ni­ca upra­vo go­vo­ri­la o nje­mu ka­da je sa­op­šti­la da ne mo­že­te očekiva­ti od su­di­ja sa ni­skim pri­ma­nji­ma da bu­du vi­so­ko­mo­ral­ne oso­be”, poručio je Knežević.

Zbog babe i tetke su možda rođaci

Knažević je ranije tražio da ga sasluša Katnić jer vjeruje da je možda rođak sa Radovićkom pa je posumnjao da bi mogla biti pristrasna u njegovu korist.

A, evo kako je objašnjena ta potencijalna rođačka linija:

"Baba po majčinoj liniji Stojanke Radović, Zora je rođena Knežević i iz istog je sela Mojanovići kao i ja. Takođe, moja rođena tetka Persa je udata za brata od strica majke Stojanke Radović", objasnio je Knežević.

M.M.

Posljednji put izmijenjeno utorak, 13 februar 2018 13:56

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.