Standard.

utorak februar 19

Organizatori protesta "97.000 Odupri se" poručili: Idemo do kraja, rasfromiraćemo udbaško-komunističke strukture

Organizatori protesta "97.000 Odupri se", pozvali su na današnjoj konferenciji za medije, sve progresivne snage da im se pridruže jer je, kako su istakli, došlo je vrijeme za promjene. Novinarima su…

64 hits

utorak februar 19

Bečić: Policija mi dolazila kod roditelja, traže da dođem kod inspektora zbog protesta

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, objavio je na svom Fejsbuk profilu da je policija dolazila da mu uruči poziv da jutros dođe u policijske prostorije zbog protesta koji je…

27 hits

utorak februar 19

Đukanović - Rigterink: Snažan doprinos EBRD-a ubrzanom ekonomskom rastu

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je prvog potpredsjednika Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Jurgena Rigterinka koji boravi u posjeti Crnoj Gori.

15 hits

utorak februar 19

Marković - Rigterink: Unaprijediti konkurentnosti privatnog sektora i jačati mala i srednja preduzeća

Unapređenje konkurentnosti privatnog sektora, energetsko i infrastrukturno povezivanje kao i ozelenjavanje ekonomije i održivi turizam su tri prioritetne oblasti u kojima Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) želi da…

15 hits

 
 
 
 
utorak, 13 februar 2018 13:22

Knežević neće da kaže koji sudija mu je tražio 10.000 eura: Zašto se sudija Ivanović osjetio prozvanim?

Uprkos tome što je tvrdio da je u rodbinskim vezama sa specijalnom tužiteljkom Stojankom Radović, upravo je njoj predsjednik DNP-a Milan Knežević morao da da iskaz o navodno korumpiranom sudiji. Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić odlučio je da nema rodbinskih prepreka da Radovićka sasluša Kneževića.

On je Radovićkoj ispričao da mu je jedan sudija Višeg suda, u zamjenu za 10.000 eura, nudio poništavanje kazne u slučaju napada na policajca 17. oktobra 2015. godine.

Osnovni sud je Kneževića prvo osudio na sedam mjeseci zatvora, pa je tu kaznu Viši sud preinačio na četri mjeseca.

“Neću izreći ime sudije koji mi je tražio 10.000 eura za poništavanje kazne. Saopštio sam da u ponudi nije pomenuto nijedno ime. Zato sam se začudio što se sudija Radomir Raco Ivanović prepoznao. Naš pravni tim je istraživao njegovu biografiju i smatramo da tužilaštvo treba njega da ispita”, ocijenio je Knežević na konferenciji za novinare u Podgorici.

Knežević je rekao da je sudija Ivanović obustavio postupak u slučaju navodno ratnog zločina Milivoja Katnića u Cavtatu. Knežević kaže i da je Ivanović vodio i istragu u slučaju ubistva urednika Dana Duška Jovanovića.

“On je previdio limenku Red bulla i kesicu pistaćija koji su kasnije uvršteni kao dokaz”, dodao je on.

"Razdužio je predmet u kojem se Šćepanu Bujiću sudilo za ubistvo braće Gojačanin. Vodio je istragu o ubistvu Baja Sekulića i počinioci nijesu još otkriveni. Pokušao je da prevari sud tužeću Sudski savjet jer su mu navodno oduzeli službeni stan... Neka njega privedu na saslušanje... Nadam se da će se Specijalno državno tužilaštvo pozabaviti podacima koje sam iznio danas o Ivanoviću. Jasno se znaju tarife za ubistva, za saobraćajke... Da ne znam da su mu pri­ma­nja ve­ća od 650 eura, pao bih u la­ga­no is­ku­še­nje da po­mi­slim da je Ve­sna Me­de­ni­ca upra­vo go­vo­ri­la o nje­mu ka­da je sa­op­šti­la da ne mo­že­te očekiva­ti od su­di­ja sa ni­skim pri­ma­nji­ma da bu­du vi­so­ko­mo­ral­ne oso­be”, poručio je Knežević.

Zbog babe i tetke su možda rođaci

Knažević je ranije tražio da ga sasluša Katnić jer vjeruje da je možda rođak sa Radovićkom pa je posumnjao da bi mogla biti pristrasna u njegovu korist.

A, evo kako je objašnjena ta potencijalna rođačka linija:

"Baba po majčinoj liniji Stojanke Radović, Zora je rođena Knežević i iz istog je sela Mojanovići kao i ja. Takođe, moja rođena tetka Persa je udata za brata od strica majke Stojanke Radović", objasnio je Knežević.

M.M.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno utorak, 13 februar 2018 13:56

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.