Standard.

srijeda februar 21

Ko je Andrija Jovićević? Od Milovog ministra preko afere S.Č. do referendumskog NE i biznisa u Srbiji

Andrija Jovićević. To je ime čovjeka koje se pominje kao mogući kandidat Demokratskog fronta za predsjednika Crne Gore na izborima 15. aprila. A, ko je on? Teško da će bilo…

2199 hits

srijeda februar 21

VIDEO - Ovo je posljednji javni govor Andrije Jovićevića: Najskuplja riječ u Crnoj Gori je NE

Andriju Jovićevića koji se pominje kao kandidat Demokratskog fronta na predsjedničkim izborima 15. aprila, posljednji put smo javno vidjeli na završnom skupu bloka za zajedničku državu uoči referenduma 2006. godine.

113 hits

srijeda februar 21

Kosovska vlada izdvojila 153.000 eura za obilježavanje granica

Vlada Kosova izdvojila je 153.000 eura za obilježavanje granice sa Crnom Gorom, saznaje Pobjeda od izvora iz kosovske izvršne vlasti. Sagovornik Pobjede kaže da se na Kosovu takav potez tumači…

7 hits

srijeda februar 21

Pejović može da se žali Upravnom sudu

Ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović ima zakonsko pravo da se u roku od 20 dana žali Upravnom sudu na odluku Agencije za sprečavanje korupcije, kojom je utvrđeno da je…

6 hits

 
 
 
 
utorak, 13 februar 2018 13:22

Knežević neće da kaže koji sudija mu je tražio 10.000 eura: Zašto se sudija Ivanović osjetio prozvanim?

Uprkos tome što je tvrdio da je u rodbinskim vezama sa specijalnom tužiteljkom Stojankom Radović, upravo je njoj predsjednik DNP-a Milan Knežević morao da da iskaz o navodno korumpiranom sudiji. Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić odlučio je da nema rodbinskih prepreka da Radovićka sasluša Kneževića.

On je Radovićkoj ispričao da mu je jedan sudija Višeg suda, u zamjenu za 10.000 eura, nudio poništavanje kazne u slučaju napada na policajca 17. oktobra 2015. godine.

Osnovni sud je Kneževića prvo osudio na sedam mjeseci zatvora, pa je tu kaznu Viši sud preinačio na četri mjeseca.

“Neću izreći ime sudije koji mi je tražio 10.000 eura za poništavanje kazne. Saopštio sam da u ponudi nije pomenuto nijedno ime. Zato sam se začudio što se sudija Radomir Raco Ivanović prepoznao. Naš pravni tim je istraživao njegovu biografiju i smatramo da tužilaštvo treba njega da ispita”, ocijenio je Knežević na konferenciji za novinare u Podgorici.

Knežević je rekao da je sudija Ivanović obustavio postupak u slučaju navodno ratnog zločina Milivoja Katnića u Cavtatu. Knežević kaže i da je Ivanović vodio i istragu u slučaju ubistva urednika Dana Duška Jovanovića.

“On je previdio limenku Red bulla i kesicu pistaćija koji su kasnije uvršteni kao dokaz”, dodao je on.

"Razdužio je predmet u kojem se Šćepanu Bujiću sudilo za ubistvo braće Gojačanin. Vodio je istragu o ubistvu Baja Sekulića i počinioci nijesu još otkriveni. Pokušao je da prevari sud tužeću Sudski savjet jer su mu navodno oduzeli službeni stan... Neka njega privedu na saslušanje... Nadam se da će se Specijalno državno tužilaštvo pozabaviti podacima koje sam iznio danas o Ivanoviću. Jasno se znaju tarife za ubistva, za saobraćajke... Da ne znam da su mu pri­ma­nja ve­ća od 650 eura, pao bih u la­ga­no is­ku­še­nje da po­mi­slim da je Ve­sna Me­de­ni­ca upra­vo go­vo­ri­la o nje­mu ka­da je sa­op­šti­la da ne mo­že­te očekiva­ti od su­di­ja sa ni­skim pri­ma­nji­ma da bu­du vi­so­ko­mo­ral­ne oso­be”, poručio je Knežević.

Zbog babe i tetke su možda rođaci

Knažević je ranije tražio da ga sasluša Katnić jer vjeruje da je možda rođak sa Radovićkom pa je posumnjao da bi mogla biti pristrasna u njegovu korist.

A, evo kako je objašnjena ta potencijalna rođačka linija:

"Baba po majčinoj liniji Stojanke Radović, Zora je rođena Knežević i iz istog je sela Mojanovići kao i ja. Takođe, moja rođena tetka Persa je udata za brata od strica majke Stojanke Radović", objasnio je Knežević.

M.M.

Posljednji put izmijenjeno utorak, 13 februar 2018 13:56

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.