Standard.

četvrtak novembar 15

Đukanović o Podgoričkoj skupštini: Država da onemogući bilo koga da slavi ono što je bila propast Crne Gore

Podgorička Skupština 1918. bila je uništavanje crnogorske države i jedna velika izdaja i zbog toga nema razloga da se taj događaj slavi. Svako ko nas poziva da slavimo tzv. Podgoričku skupštinu poziva…

101 hits

četvrtak novembar 15

Marković u Sofiji na Samitu „Startup Europe“: Crna Gora će do 2020. imati povoljan ambijent za Start up biznise

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković saopštio je na Samitu „Startup Europe“ u Sofiji da crnogorsko okruženje – i zakonodavno i poslovno – nije u ovom momentu pogodno za pokretanje…

19 hits

četvrtak novembar 15

Lideri DF-a se žalili Oravu: "Očekujemo od Brisela da reaguje na pritiske koje trpe poslanici"

Lideri DF Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Knežević razgovarali su danas sa ambasadorom EU u Crnoj Gori, Aivom Oravom u sjedištu Delegacije EU u Podgorici. Oni su nakon sastanka…

39 hits

četvrtak novembar 15

Pažin: Crna Gora duguje svoj građanski identitet antifašizmu

Savremena Crna Gora svoj građanski identitet u velikoj mjeri duguje tradiciiji antifašizma, koji je snažnije nego bilo koja druga istorijska ideja uspio da ujedini crnogorsko društvo u svim njegovim različitostima,…

12 hits

 
 
 
 
utorak, 13 februar 2018 13:22

Knežević neće da kaže koji sudija mu je tražio 10.000 eura: Zašto se sudija Ivanović osjetio prozvanim?

Uprkos tome što je tvrdio da je u rodbinskim vezama sa specijalnom tužiteljkom Stojankom Radović, upravo je njoj predsjednik DNP-a Milan Knežević morao da da iskaz o navodno korumpiranom sudiji. Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić odlučio je da nema rodbinskih prepreka da Radovićka sasluša Kneževića.

On je Radovićkoj ispričao da mu je jedan sudija Višeg suda, u zamjenu za 10.000 eura, nudio poništavanje kazne u slučaju napada na policajca 17. oktobra 2015. godine.

Osnovni sud je Kneževića prvo osudio na sedam mjeseci zatvora, pa je tu kaznu Viši sud preinačio na četri mjeseca.

“Neću izreći ime sudije koji mi je tražio 10.000 eura za poništavanje kazne. Saopštio sam da u ponudi nije pomenuto nijedno ime. Zato sam se začudio što se sudija Radomir Raco Ivanović prepoznao. Naš pravni tim je istraživao njegovu biografiju i smatramo da tužilaštvo treba njega da ispita”, ocijenio je Knežević na konferenciji za novinare u Podgorici.

Knežević je rekao da je sudija Ivanović obustavio postupak u slučaju navodno ratnog zločina Milivoja Katnića u Cavtatu. Knežević kaže i da je Ivanović vodio i istragu u slučaju ubistva urednika Dana Duška Jovanovića.

“On je previdio limenku Red bulla i kesicu pistaćija koji su kasnije uvršteni kao dokaz”, dodao je on.

"Razdužio je predmet u kojem se Šćepanu Bujiću sudilo za ubistvo braće Gojačanin. Vodio je istragu o ubistvu Baja Sekulića i počinioci nijesu još otkriveni. Pokušao je da prevari sud tužeću Sudski savjet jer su mu navodno oduzeli službeni stan... Neka njega privedu na saslušanje... Nadam se da će se Specijalno državno tužilaštvo pozabaviti podacima koje sam iznio danas o Ivanoviću. Jasno se znaju tarife za ubistva, za saobraćajke... Da ne znam da su mu pri­ma­nja ve­ća od 650 eura, pao bih u la­ga­no is­ku­še­nje da po­mi­slim da je Ve­sna Me­de­ni­ca upra­vo go­vo­ri­la o nje­mu ka­da je sa­op­šti­la da ne mo­že­te očekiva­ti od su­di­ja sa ni­skim pri­ma­nji­ma da bu­du vi­so­ko­mo­ral­ne oso­be”, poručio je Knežević.

Zbog babe i tetke su možda rođaci

Knažević je ranije tražio da ga sasluša Katnić jer vjeruje da je možda rođak sa Radovićkom pa je posumnjao da bi mogla biti pristrasna u njegovu korist.

A, evo kako je objašnjena ta potencijalna rođačka linija:

"Baba po majčinoj liniji Stojanke Radović, Zora je rođena Knežević i iz istog je sela Mojanovići kao i ja. Takođe, moja rođena tetka Persa je udata za brata od strica majke Stojanke Radović", objasnio je Knežević.

M.M.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno utorak, 13 februar 2018 13:56

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.