Standard.

nedjelja januar 20

DF: Đukanoviću zasmetao naš susret sa Putinom, pa ukrasio ulice albanskim zastavama

Opredjeljenje Đukanovića da dočeka svog albanskog kolegu onako kako nije nijednog drugog, predstavlja odgovor na susret lidera Demokratskog fronta sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom u Beogradu, saopšteno je iz Demokratskog…

51 hits

nedjelja januar 20

Marković sjutra na sastanku sa Oravom i ambasadorima članica EU

Predsjednik Vlade Duško Marković sastaće se sjutra sa ambasadorima država članica Evropske unije i šefom Delegacije EU u Podgorici, Aivom Oravom.

18 hits

nedjelja januar 20

"Inicijativa DF-a otvaranju granica između CG, Srbije i RS je odgovor na ideju o Velikoj Albaniji"

Inicijativa lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića i Milana Kneževića o otvaranju granica između Crne Gore, Srbije i Republike Srpske direktna je kopija ideje o stvaranju „Velike Albanije”. Njihova interpretacija je…

53 hits

subota januar 19

Abazović za Standard: Nemam nikakve veze sa Duškom Kneževićem, ne znam zašto pominje URA-u

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović kazao je u izjavi za Standard, da on i njegova stranka nemaju nikakve veze sa direktorom Atlas grupe Duškom Kneževićem. Abazović je to rekao…

141 hits

 
 
 
 
srijeda, 14 februar 2018 06:43

Dedeić: Mandića i Vuksanovića ne zanimaju prava i status Srba, već pare

Nova srpska demokratija ulazi u saziv Srpskog nacionalnog savjeta (SNS), što predstavlja radikalan preokret u politici te stranke. Ako imamo u vidu snažno protivljenje NOVE izboru prvog i drugog saziva SNS-a, kao i brojne prozivke u javnosti ali i tužbe, izbor funkcionera te stranke Gorana Kikovića i Bojana Strunjaša u treći saziv SNS-a, blago rečeno predstavlja iznenađenje.

Podsjetimo, 2013. godine, Nova je čak optužila predsjednika SNS-a, Momčila Vuksanovića da je formirao manjinski savjet kao „kukavičije jaje“ Mila Đukanovića i kako bi bio na raspolaganju DPS-u tokom kampanje za lokalne izbore.

Nakon što je Upravni odbor Fonda za manjine početkom 2014. godine privremeno obustavio finansiranje Savjeta, funkcioner Nove Slaven Radunović, je proglasio pobjedu, navodeći da je Nova ,,zatvorila Srpski nacionalni savjet“.

Očigledno je da su se od 2014. godine stvari radikalno promjenile. Lider Srpske liste Dobrilo Dedeić, koji je veoma dobro upućen u dešavanja u srpskoj zajednici u Crnoj Gori, kazao je za Standard, da se u ovoj situaciji ne radi o pravima i status Srba u Crnoj Gori, već da su razlozi materijlne prirode.

nova

Proslava godišnjice Podgoričjke skupštine

"Ovdje se radi o dogovoru između Momčila Vuksanovića i Andrije Mandića sa ciljem pranja para u private svrhe. Bez amina Demokratske partije socijalista i Agencije za nacionalnu bezbjednost nema ni teoretske šanse da se jedno osjetljivo pitanje, kakvo nesporno jeste položaj Srba u Crnoj Gori, da u ruke dvojici etničkih preduzetnika. Usput, njih apsolutno ne zanima ni konstutitivni, niti manjinski startus za Srbe. Oni ih doživljavaju kao politički potrošnu robu, koju koriste od potrebe do potrebe, da bi došli do novca", reako je Dedeić.

On ističe da su i Mandić i Vuksanović u SNS uvedeni od strane DPS-a.

"Mandića je u Savjet ugurala struja DPS-a koju predvodi Duško Marković i koja na sve načine pokušava pred svijetom da predstavi srpsko pitanje riješenim ili u fazi rešavanja. Sa druge strane, Vuksanovićev patron je Daliborka Pejović. Dakle, sve je dogovoreno u trouglu DPS – Nova – neformalne grupe u obavještajnim službama Srbije i Crne Gore", rekao je Dedeić.

Prema njegovim riječim jedino na ovaj način postaje jasno kako je moguće da Slaven Radunović zaboravi tužbe koje je podnio protiv Momčila Vuksanovića.

"Još i danas su svježi stavovi Momčila Vuksanovića da Nova srpska demokratija u prevodu označava ’srpsku ološ’. Sad je sve to zaboravljeno. Sve što su saopštili jedni o drugima unaprijed potpisujem, baš kao što na vrijeme upozoravam da će dio novca morati da daju kao reket onima koji su ih u ime crnogorskih državnih organa i službi ugurali u ovaj projekat. Slijedi čerupanje nakon koga će se kupovati stanovi i regularno ‘’pranje para’’ kroz plaćeničke portale, te udruženja ratnika i vojvoda koji nijesu mirisali ratni barut na pozicijama na kojima se branilo Kosovo ili zapadne srpske zemlje", poručio je Dedeić.

Standard je kontaktirao više funkcionera Nove srpske demokratije, ali niko nije odgovarao na naše pozive.

B.K.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno srijeda, 14 februar 2018 06:45

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.