Standard.

nedjelja maj 20

Milo Đukanović inaugurisan za predsjednika Crne Gore: Zakleo se ispod slike kralja Nikole

U godini kad je proslavio 56. rođendan, Milo Đukanović je drugi put u karijeri dugoj tri decenije, postao predsjednik Crne Gore.

738 hits

nedjelja maj 20

Peti put samostalno osvojili vlast: SNP proglasila apsolutnu pobjedu u Plužinama

Socijalistička narodna partija proglasila je večeras apsolutnu pobjedu na izborima koji su danas održani u Plužinama, prenosi portal RTCG. SNP je i do sada vršila vlast u tom gradu. Biračka…

494 hits

nedjelja maj 20

Crnogorske zastave na pola koplja; SD: Budvani, jeste li ovo izabrali?

Dok vascijela Crna Gora slavi najveći državni praznik, u prijestonici crnogorskog turizma državne zastave su spuštene na pola koplja, saopštili su Socijaldemokrate Crne Gore.

857 hits

nedjelja maj 20

FOTO - Lukšić, Katnić, princ Nikola, Roćen, Pajović, mitropolit Mihailo i ostali među prvima čestitali Đukanoviću

Bivši premijer Igor Lukšić, tužioci Ivica Stanković i Milivoje Katnić, princ Nikola Petrović, Milan Roćen, Darko Pajović, mitropolit Mihailo - samo su neke od javnih ličnosti koje su među prvima…

840 hits

 
 
 
 
srijeda, 14 februar 2018 06:43

Dedeić: Mandića i Vuksanovića ne zanimaju prava i status Srba, već pare

Nova srpska demokratija ulazi u saziv Srpskog nacionalnog savjeta (SNS), što predstavlja radikalan preokret u politici te stranke. Ako imamo u vidu snažno protivljenje NOVE izboru prvog i drugog saziva SNS-a, kao i brojne prozivke u javnosti ali i tužbe, izbor funkcionera te stranke Gorana Kikovića i Bojana Strunjaša u treći saziv SNS-a, blago rečeno predstavlja iznenađenje.

Podsjetimo, 2013. godine, Nova je čak optužila predsjednika SNS-a, Momčila Vuksanovića da je formirao manjinski savjet kao „kukavičije jaje“ Mila Đukanovića i kako bi bio na raspolaganju DPS-u tokom kampanje za lokalne izbore.

Nakon što je Upravni odbor Fonda za manjine početkom 2014. godine privremeno obustavio finansiranje Savjeta, funkcioner Nove Slaven Radunović, je proglasio pobjedu, navodeći da je Nova ,,zatvorila Srpski nacionalni savjet“.

Očigledno je da su se od 2014. godine stvari radikalno promjenile. Lider Srpske liste Dobrilo Dedeić, koji je veoma dobro upućen u dešavanja u srpskoj zajednici u Crnoj Gori, kazao je za Standard, da se u ovoj situaciji ne radi o pravima i status Srba u Crnoj Gori, već da su razlozi materijlne prirode.

nova

Proslava godišnjice Podgoričjke skupštine

"Ovdje se radi o dogovoru između Momčila Vuksanovića i Andrije Mandića sa ciljem pranja para u private svrhe. Bez amina Demokratske partije socijalista i Agencije za nacionalnu bezbjednost nema ni teoretske šanse da se jedno osjetljivo pitanje, kakvo nesporno jeste položaj Srba u Crnoj Gori, da u ruke dvojici etničkih preduzetnika. Usput, njih apsolutno ne zanima ni konstutitivni, niti manjinski startus za Srbe. Oni ih doživljavaju kao politički potrošnu robu, koju koriste od potrebe do potrebe, da bi došli do novca", reako je Dedeić.

On ističe da su i Mandić i Vuksanović u SNS uvedeni od strane DPS-a.

"Mandića je u Savjet ugurala struja DPS-a koju predvodi Duško Marković i koja na sve načine pokušava pred svijetom da predstavi srpsko pitanje riješenim ili u fazi rešavanja. Sa druge strane, Vuksanovićev patron je Daliborka Pejović. Dakle, sve je dogovoreno u trouglu DPS – Nova – neformalne grupe u obavještajnim službama Srbije i Crne Gore", rekao je Dedeić.

Prema njegovim riječim jedino na ovaj način postaje jasno kako je moguće da Slaven Radunović zaboravi tužbe koje je podnio protiv Momčila Vuksanovića.

"Još i danas su svježi stavovi Momčila Vuksanovića da Nova srpska demokratija u prevodu označava ’srpsku ološ’. Sad je sve to zaboravljeno. Sve što su saopštili jedni o drugima unaprijed potpisujem, baš kao što na vrijeme upozoravam da će dio novca morati da daju kao reket onima koji su ih u ime crnogorskih državnih organa i službi ugurali u ovaj projekat. Slijedi čerupanje nakon koga će se kupovati stanovi i regularno ‘’pranje para’’ kroz plaćeničke portale, te udruženja ratnika i vojvoda koji nijesu mirisali ratni barut na pozicijama na kojima se branilo Kosovo ili zapadne srpske zemlje", poručio je Dedeić.

Standard je kontaktirao više funkcionera Nove srpske demokratije, ali niko nije odgovarao na naše pozive.

B.K.

Posljednji put izmijenjeno srijeda, 14 februar 2018 06:45

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.