Standard.

srijeda februar 21

Ko je Andrija Jovićević? Od Milovog ministra preko afere S.Č. do referendumskog NE i biznisa u Srbiji

Andrija Jovićević. To je ime čovjeka koje se pominje kao mogući kandidat Demokratskog fronta za predsjednika Crne Gore na izborima 15. aprila. A, ko je on? Teško da će bilo…

2161 hits

srijeda februar 21

VIDEO - Ovo je posljednji javni govor Andrije Jovićevića: Najskuplja riječ u Crnoj Gori je NE

Andriju Jovićevića koji se pominje kao kandidat Demokratskog fronta na predsjedničkim izborima 15. aprila, posljednji put smo javno vidjeli na završnom skupu bloka za zajedničku državu uoči referenduma 2006. godine.

113 hits

srijeda februar 21

Kosovska vlada izdvojila 153.000 eura za obilježavanje granica

Vlada Kosova izdvojila je 153.000 eura za obilježavanje granice sa Crnom Gorom, saznaje Pobjeda od izvora iz kosovske izvršne vlasti. Sagovornik Pobjede kaže da se na Kosovu takav potez tumači…

7 hits

srijeda februar 21

Pejović može da se žali Upravnom sudu

Ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović ima zakonsko pravo da se u roku od 20 dana žali Upravnom sudu na odluku Agencije za sprečavanje korupcije, kojom je utvrđeno da je…

6 hits

 
 
 
 
srijeda, 14 februar 2018 06:43

Dedeić: Mandića i Vuksanovića ne zanimaju prava i status Srba, već pare

Nova srpska demokratija ulazi u saziv Srpskog nacionalnog savjeta (SNS), što predstavlja radikalan preokret u politici te stranke. Ako imamo u vidu snažno protivljenje NOVE izboru prvog i drugog saziva SNS-a, kao i brojne prozivke u javnosti ali i tužbe, izbor funkcionera te stranke Gorana Kikovića i Bojana Strunjaša u treći saziv SNS-a, blago rečeno predstavlja iznenađenje.

Podsjetimo, 2013. godine, Nova je čak optužila predsjednika SNS-a, Momčila Vuksanovića da je formirao manjinski savjet kao „kukavičije jaje“ Mila Đukanovića i kako bi bio na raspolaganju DPS-u tokom kampanje za lokalne izbore.

Nakon što je Upravni odbor Fonda za manjine početkom 2014. godine privremeno obustavio finansiranje Savjeta, funkcioner Nove Slaven Radunović, je proglasio pobjedu, navodeći da je Nova ,,zatvorila Srpski nacionalni savjet“.

Očigledno je da su se od 2014. godine stvari radikalno promjenile. Lider Srpske liste Dobrilo Dedeić, koji je veoma dobro upućen u dešavanja u srpskoj zajednici u Crnoj Gori, kazao je za Standard, da se u ovoj situaciji ne radi o pravima i status Srba u Crnoj Gori, već da su razlozi materijlne prirode.

nova

Proslava godišnjice Podgoričjke skupštine

"Ovdje se radi o dogovoru između Momčila Vuksanovića i Andrije Mandića sa ciljem pranja para u private svrhe. Bez amina Demokratske partije socijalista i Agencije za nacionalnu bezbjednost nema ni teoretske šanse da se jedno osjetljivo pitanje, kakvo nesporno jeste položaj Srba u Crnoj Gori, da u ruke dvojici etničkih preduzetnika. Usput, njih apsolutno ne zanima ni konstutitivni, niti manjinski startus za Srbe. Oni ih doživljavaju kao politički potrošnu robu, koju koriste od potrebe do potrebe, da bi došli do novca", reako je Dedeić.

On ističe da su i Mandić i Vuksanović u SNS uvedeni od strane DPS-a.

"Mandića je u Savjet ugurala struja DPS-a koju predvodi Duško Marković i koja na sve načine pokušava pred svijetom da predstavi srpsko pitanje riješenim ili u fazi rešavanja. Sa druge strane, Vuksanovićev patron je Daliborka Pejović. Dakle, sve je dogovoreno u trouglu DPS – Nova – neformalne grupe u obavještajnim službama Srbije i Crne Gore", rekao je Dedeić.

Prema njegovim riječim jedino na ovaj način postaje jasno kako je moguće da Slaven Radunović zaboravi tužbe koje je podnio protiv Momčila Vuksanovića.

"Još i danas su svježi stavovi Momčila Vuksanovića da Nova srpska demokratija u prevodu označava ’srpsku ološ’. Sad je sve to zaboravljeno. Sve što su saopštili jedni o drugima unaprijed potpisujem, baš kao što na vrijeme upozoravam da će dio novca morati da daju kao reket onima koji su ih u ime crnogorskih državnih organa i službi ugurali u ovaj projekat. Slijedi čerupanje nakon koga će se kupovati stanovi i regularno ‘’pranje para’’ kroz plaćeničke portale, te udruženja ratnika i vojvoda koji nijesu mirisali ratni barut na pozicijama na kojima se branilo Kosovo ili zapadne srpske zemlje", poručio je Dedeić.

Standard je kontaktirao više funkcionera Nove srpske demokratije, ali niko nije odgovarao na naše pozive.

B.K.

Posljednji put izmijenjeno srijeda, 14 februar 2018 06:45

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.