Standard.

četvrtak novembar 15

Đukanović o Podgoričkoj skupštini: Država da onemogući bilo koga da slavi ono što je bila propast Crne Gore

Podgorička Skupština 1918. bila je uništavanje crnogorske države i jedna velika izdaja i zbog toga nema razloga da se taj događaj slavi. Svako ko nas poziva da slavimo tzv. Podgoričku skupštinu poziva…

101 hits

četvrtak novembar 15

Marković u Sofiji na Samitu „Startup Europe“: Crna Gora će do 2020. imati povoljan ambijent za Start up biznise

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković saopštio je na Samitu „Startup Europe“ u Sofiji da crnogorsko okruženje – i zakonodavno i poslovno – nije u ovom momentu pogodno za pokretanje…

19 hits

četvrtak novembar 15

Lideri DF-a se žalili Oravu: "Očekujemo od Brisela da reaguje na pritiske koje trpe poslanici"

Lideri DF Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Knežević razgovarali su danas sa ambasadorom EU u Crnoj Gori, Aivom Oravom u sjedištu Delegacije EU u Podgorici. Oni su nakon sastanka…

39 hits

četvrtak novembar 15

Pažin: Crna Gora duguje svoj građanski identitet antifašizmu

Savremena Crna Gora svoj građanski identitet u velikoj mjeri duguje tradiciiji antifašizma, koji je snažnije nego bilo koja druga istorijska ideja uspio da ujedini crnogorsko društvo u svim njegovim različitostima,…

12 hits

 
 
 
 
srijeda, 14 februar 2018 08:37

Vuka Golubović uplatio, pa povukao donaciju DPS-u

Demokratska partija socijalista (DPS) je za izborne kampanje u Beranama i Ulcinju prikupila više od 17.500 eura donacija, navode u Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK).

 

DPS je za izbore u Beranama prikupio 9.750 eura donacija, dok je u Ulcinju dobio 7.800 eura donacija. Sudeći prema podacima Agencije, na  listi donatora nema predsjednika DPS-a Mila Đukanovića i zamjenika predsjednika Duška Markovića, kao ni nosioca  liste Bogdana Fatića.

Prema podacima Agencije, donacija bivšeg gradonačelnika Berana Vuke Golubovića povučena je nakon što je  25. januara na  račun stranke uplatio 550 eura. Četiri dana kasnije donacija je poništena, a u  Agenciji nijesu naveli razloge zbog kojih je to učinjeno. Golubovićeva  jedina mjesečna primanja, kako se navodi u imovinskom kartonu,  su 100 eura  koje dobija  kao odbornik u Skupštini opštine Berane.

Bivši gradonačelnik Berana nije se nalazio na izbornoj listi DPS-a u beranama  a prošle godine je osumnjičen da je preko Agencije za izgradnju grada i službenika beranskog katastra na sebe, druge osobe i firme prebacio desetine hiljada kvadrata gradskog građevinskog zemljišta.  

Prema podacima Agencije, najveću donaciju u Beranama, od hiljadu eura, uplatio je odbornik Hafiz Novalić. Prema podacima objavljenim na sajtu Agencije njegovi mjesečni prihodi iznose nepunih 400 eura.

Bivši poslanik Drago Čantrić uplatio je 700 eura, a 50 eura manje dao je sekretar opštinskog DPS-a Vojislav Došljak. On se nalazio na spisku  članova beranskog DPS-a kojima je 2012. godine Centar za socijalni rad u Beranama dodjelio od 350 do 500 eura socijalne pomoći. Među donatorima su i odbornik Rešid

Adrović koji je dao 555 eura, dok su odbornici Saša Pešić i Spomenka Đalović dali po 500 eura. Lidija Kljajić dala je 550 era, koliko  je dao i bivši poslanik Fahrudin Hadrović.       

Od 7.800 eura prikupljenih za kampanju  u Ulcinju, najveće donacije, 1.500 eura, uplatili su nosilac izborne liste Ljoro Nrekić i kandidat za odbornika Tihomir Rakočević. U Rakočevićevom imovinskom kartonu navodi se da su mu  mjesečni prihodi oko  400 eura. Rakočević prima 180 eura kao predsjednik Upravnog odbora JP Za uzgoj i zaštitu divljači Ulcinj, i oko  190 eura u “ Građacomerc”. U izvještaju ASK navodi se i da je kandidat za odbornika Redžep Taganović donirao  1.200 za kampanju, koliko i iznosi njegova prijavljena plata savjetnika direktora AD Otrantkomerc. On u imovinskom kartonu ima prijavljene i prihode od rentiranja poslovnog prostora i od poljoprivrede. Kandidat za odbornika Bojan Đakonović dao je 900 eura, iako prema imovinskom  kartonu prima 150 eura kao odbornik u SO Ulcinj.

Demokrate skupile 2.700 eura, Bečić i Bogdanović dali po 200

Prema podacima objavljenim na sajtu Agencije,  Demokrate su za izborne kampanje u Beranama i Ulcinju dobile nepunih 2.700 eura. Stranka Alekse Bečića je u Beranama dobila četiri mandata, a u Ulcinju nije uspjela da dobije mandat. Donacije za izbornu kampanju kretale su se od 10 do 230 eura, koliko je dao potpredsjednik  Momo Koprivica. Po 200 eura dali su Bečić i poslanici Boris Bogdanović,  Danilo Šaranović kao i predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić.

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić donirao je 150, a poslanik Mijomir Pejović 110 eura. Poslanice Valentina Minić i Zdenka Popović dale su 100, koliko i direktor Demokrata Vladimir Vujović i predsjednik pljevaljskih Demokrata Milojica Tešović. Na spisku donatora nema nosilaca izbornih lista u Beranama i Ulcinju, Gorana Folića i Miloša Kopitovića.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.