Standard.

nedjelja avgust 19

Dajković za Standard: Srbi u Kninu su na izvinjenje rekli - "Braćo znamo da to nije stav većine građana, već…

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić i generalni sekretar te partije Vladislav Dajković vratili su se iz Knina, gdje su boravili, kako bi se izvinili srpskom narodu zbog prisustva pukovnika…

127 hits

nedjelja avgust 19

Klasić: Na Balkanu je istorija kao samoposluga, iz nje uzimaju ono što im treba

Ako bi iko mogao biti uzor iz prošlosti kada je riječ o borbi protiv puno jačeg neprijatelja, o borbi protiv fašizma i fašizacije društva, o entuzijazmu odbrane zemlje, onda su…

66 hits

nedjelja avgust 19

Sekulić najviše putovao, Brajović najviše potrošio

Skupština Crne Gore je, od 1. januara do 30. juna ove godine, za službena putovanja poslanika potrošila 40.036 eura, saopšteno je Pobjedi iz te institucije.

13 hits

subota avgust 18

Konatar: Aerodromima ne trebaju koncesionari, već profesionalni menadžment

Građanski pokret URA apeluje na Vladu da odustane od namjere davanja Aerodroma Crne Gore u dugoročan zakup i umjesto toga pozivamo ih da sadašnji partijski menadžment zamijene profesionalnim kako bi…

13 hits

 
 
 
 
srijeda, 14 februar 2018 08:37

Vuka Golubović uplatio, pa povukao donaciju DPS-u

Demokratska partija socijalista (DPS) je za izborne kampanje u Beranama i Ulcinju prikupila više od 17.500 eura donacija, navode u Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK).

 

DPS je za izbore u Beranama prikupio 9.750 eura donacija, dok je u Ulcinju dobio 7.800 eura donacija. Sudeći prema podacima Agencije, na  listi donatora nema predsjednika DPS-a Mila Đukanovića i zamjenika predsjednika Duška Markovića, kao ni nosioca  liste Bogdana Fatića.

Prema podacima Agencije, donacija bivšeg gradonačelnika Berana Vuke Golubovića povučena je nakon što je  25. januara na  račun stranke uplatio 550 eura. Četiri dana kasnije donacija je poništena, a u  Agenciji nijesu naveli razloge zbog kojih je to učinjeno. Golubovićeva  jedina mjesečna primanja, kako se navodi u imovinskom kartonu,  su 100 eura  koje dobija  kao odbornik u Skupštini opštine Berane.

Bivši gradonačelnik Berana nije se nalazio na izbornoj listi DPS-a u beranama  a prošle godine je osumnjičen da je preko Agencije za izgradnju grada i službenika beranskog katastra na sebe, druge osobe i firme prebacio desetine hiljada kvadrata gradskog građevinskog zemljišta.  

Prema podacima Agencije, najveću donaciju u Beranama, od hiljadu eura, uplatio je odbornik Hafiz Novalić. Prema podacima objavljenim na sajtu Agencije njegovi mjesečni prihodi iznose nepunih 400 eura.

Bivši poslanik Drago Čantrić uplatio je 700 eura, a 50 eura manje dao je sekretar opštinskog DPS-a Vojislav Došljak. On se nalazio na spisku  članova beranskog DPS-a kojima je 2012. godine Centar za socijalni rad u Beranama dodjelio od 350 do 500 eura socijalne pomoći. Među donatorima su i odbornik Rešid

Adrović koji je dao 555 eura, dok su odbornici Saša Pešić i Spomenka Đalović dali po 500 eura. Lidija Kljajić dala je 550 era, koliko  je dao i bivši poslanik Fahrudin Hadrović.       

Od 7.800 eura prikupljenih za kampanju  u Ulcinju, najveće donacije, 1.500 eura, uplatili su nosilac izborne liste Ljoro Nrekić i kandidat za odbornika Tihomir Rakočević. U Rakočevićevom imovinskom kartonu navodi se da su mu  mjesečni prihodi oko  400 eura. Rakočević prima 180 eura kao predsjednik Upravnog odbora JP Za uzgoj i zaštitu divljači Ulcinj, i oko  190 eura u “ Građacomerc”. U izvještaju ASK navodi se i da je kandidat za odbornika Redžep Taganović donirao  1.200 za kampanju, koliko i iznosi njegova prijavljena plata savjetnika direktora AD Otrantkomerc. On u imovinskom kartonu ima prijavljene i prihode od rentiranja poslovnog prostora i od poljoprivrede. Kandidat za odbornika Bojan Đakonović dao je 900 eura, iako prema imovinskom  kartonu prima 150 eura kao odbornik u SO Ulcinj.

Demokrate skupile 2.700 eura, Bečić i Bogdanović dali po 200

Prema podacima objavljenim na sajtu Agencije,  Demokrate su za izborne kampanje u Beranama i Ulcinju dobile nepunih 2.700 eura. Stranka Alekse Bečića je u Beranama dobila četiri mandata, a u Ulcinju nije uspjela da dobije mandat. Donacije za izbornu kampanju kretale su se od 10 do 230 eura, koliko je dao potpredsjednik  Momo Koprivica. Po 200 eura dali su Bečić i poslanici Boris Bogdanović,  Danilo Šaranović kao i predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić.

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić donirao je 150, a poslanik Mijomir Pejović 110 eura. Poslanice Valentina Minić i Zdenka Popović dale su 100, koliko i direktor Demokrata Vladimir Vujović i predsjednik pljevaljskih Demokrata Milojica Tešović. Na spisku donatora nema nosilaca izbornih lista u Beranama i Ulcinju, Gorana Folića i Miloša Kopitovića.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.