Standard.

nedjelja januar 19

Amfilohije za Standard: Vlast će o temeljnom ugovoru pregovarati sa mnom, a ne sa beogradskom Patrijaršijom

Objavljeno u: Politika

by Vasilj

Mitropolit crnogrsko-primorski Amfilohije rekao je u izjavi za portal Standard da će eventualne pregovore o temeljnom ugovoru, vlast u Crnoj Gori voditi sa njim, a ne sa beogradskom Patrijaršijom. On…

876 hits

nedjelja januar 19

Đukanović: Nećemo povući zakon, Vučić ima otvoren poziv da dođe u Crnu Goru

Objavljeno u: Politika

by Samir

Crna Gora neće povući zakon o slobodi vjeroispovesti, poručuje predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović u ekskluzivnom intervju za Tanjug.

159 hits

subota januar 18

SPC ne poštuje Ustav, samim tim ni državne propise

Objavljeno u: Politika

by Vasilj

Kampanju protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti vodi Episkopski savjet SPC u Crnoj Gori, odnosno arhijereji Mitropolije crnogorsko-primorske i eparhija: budimljansko-nikšićke, mileševske i zahumsko-hercegovačke i primorske.

159 hits

nedjelja januar 19

Mugoša: Građanima je jasno ko je za kompromis

Objavljeno u: Politika

by Vasilj

Ne mislimo da su rješenja u Prijedlogu zakona o izboru poslanika i odbornika idealna, ali smo sigurni da predstavljaju više nego dobru platformu za dalji dijalog, rekao je u razgovori…

131 hits

 
 
 
 
petak, 16 februar 2018 15:34

Opozicija se nije dogovorila oko zajedničkog kandidata, DF napustio sastanak

Opozicija se nije dogovorila oko zajedničkog kandidata, DF napustio sastanak FOTO: Standard

Predstavnici opozicionih stranaka nisu uspjeli da se dogovore oko zajedničkog kandidata za predsejdnika na izborima koji se održavaju 15. aprila. Iako su početak i lokacija sastanka držani u strogoj tajnosti sve dok se opozicionari nisu sastali u hotelu Centre Ville u Podgorici, ništa spektakularno se nije desilo, a do dogovora nije došlo.

"Bila je pristojna i korektna atmosfera ali nijesmo uspjeli da dogovorimo kandidata. Postoji uvijek mogućnost da neko otvori novi razgovor ali za sad nema ništa. Svi su ostali oko svojih predloga, ali ako ne što drugo popravljena je atmosfera u opoziciji", rekao je lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović nakon sastanka.

28126577 1002370389910689 1484451437 o1

FOTO: Standard

Lideri DF-a Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević nisu podržali predlog ostatka opozicije da Milka Tadić Mijović bude kandidat za predsjednika, stoga su ranije napustili sastanak.

28208423 1002370426577352 393551428 o

Na današnjem sastanku opozicije prisustvovali su osim lidera DF-a i Ujedinjene Crne Gore, lideri Demokrata Aleksa Bečić, SDP-a Ranko Krivokapić, URA-e Dritan Abazović, Demosa Miodrag Lekić i SNP-a Vladimir Joković.

Na sastanku su se pominjala dva kandidata za predsjednika - Milka Tadić Mijović i Andrija Jovićević.

Predsjednik URA-e Dritan Abazović naveo je, nakon sastanka, da su učinili sve da dođe do dijaloga ali da nijesu uspjeli da postignu dogovor.

"Naš kandidat je bio van politike, a drugi kao kandidat jedne političke opcije. DF nije pokazao spremnost za kompromis", rekao je Abazović.

Lider Demokrata Aleksa Bečić je ponovio opozicionim kolegama da će oni podržati kandidata “iza koga stanete svi”.

“Nećemo se miješati u izbor, opozicija je dobila našu blanko podršku”, poručio je učesnicima sastanka Bečić.

B.K. 

Posljednji put izmijenjeno petak, 16 februar 2018 19:07

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.