Standard.

ponedjeljak januar 14

SDP traži saslušanje Stankovića, Katnića, Veljovića i Radonjića

Poslanici SDP-a traže da Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu Odbor za bezbjednost i odbranu obavi kontrolno saslušanje Vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, Specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića, direktora…

62 hits

četvrtak januar 17

LP spremna za izbore u Tuzima, formiran Izvršni odbor izbornog štaba

Liberalna partija održala je u Tuzima Predsjednički kolegijum u proširenom sastavu. Oni su zasijedali u cilju priprema za lokalne izbore u ovoj Opštini koji će se održati 3.marta, i na…

34 hits

četvrtak januar 17

Srpski ministri zahvaljuju KFOR-u, a Vulin Crnu Goru proglasio neprijateljem zbog vojnika na Kosovu

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić zahvalili su se juče zemljama članicama NATO-a na očuvanju mira na Kosovu, i poručili da ne sumnjaju da će…

92 hits

srijeda januar 16

General Dakić na NATO Vojnom komitetu u Briselu

Načelnik Generalštaba, brigadni general Dragutin Dakić učestvovao je na sjednici NATO Vojnog komiteta, najvišeg vojnog tijela Alijanse, koja je održana juče i danaas u Briselu.

37 hits

 
 
 
 
nedjelja, 11 mart 2018 16:22

SDP poručio URA-i: Cijenimo Bojanića, ali ne i njegove političke stavove koji su bliski DF-u

Draginja Vuksanović je kandidat građanske Crne Gore i svojim političkim djelovanjem i programskim zalaganjem za očuvanje ustavnih i spoljno političkih dostignuća Crne Gore i oštre kritike pogubne politike DPS-a i rasprodaje resursa građana Crne Gore jasno je to potvrdila građanima u svom dosadašnjem političkom djelovanju, kazao je Ivan Vujović, član Predsjedništva Socijaldemokratske partije.

SDP poručio URA-i: Cijenimo Bojanića, ali ne i njegove političke stavove koji su bliski DF-u FOTO: SDP

Kako dodaje Vujović, takva zalaganja Vuksanović dijele i birači URE.

Zato, kako kaže, čudi gruba i neodmjerena reakcija Adžića.

"Mi nećemo doprinositi opozicionom prepucavanju. Ali imamo pravo i obavezu da kažemo da ne možemo da podržimo kandidata čiji je pokret Otpor beznađu bio konstituent DF na oktobarskim izborima i o kome nas niko nije konsultovao. To ne podržavaju ni birači URE pa time čudi ovako grubi stavovi Adžića. Ne može Cetinjanima ni drugim građanski opredjeljenim biračima URE politička zalaganja DF-a biti bliža od principa građanske Crne Gore. Jednom su im to birači pokazali kada su bili dio koalicije Ključ", kazao je Vujović.

Iz SDP-a pozivaju i Adžića i druge funkcionere URE da suprotno svojim programskim načelima ne napadaju Draginju Vuksanović jer im ne može, kako tvrde, politika DF-a biti bliža od stavova i njenih dosadašnjih zalaganja za građansku i evropsku Crnu Goru.

"Njen jedini protivkandidat je kandidat DPS. DPS je svojim političkim djelovanjem osiromašio većinu građana, a obogatio uzak krug privilegovanih pojedinaca. Mi cijenimo Bojanića ali u obavezi smo prema građanima da kažemo da se ne slažemo sa njegovim političkim stavovima i činjenicom da su ti stavovi najbliži politici DF-a", kazao je Vujović.

Prema njegovim riječima, grubi i neodmjereni napadi Adžića ne mogu zamagliti iznenađenje građanima i biračima URE kako je moguće da im je politika DF-a bliža od zalaganja Vuksanović za građanske i evropske vrijednosti.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.