Standard.

subota oktobar 20

Vlada čestitala Zaevu: Crna Gora je uz svoje makedonske prijatelje

Vlada Crne Gore čestitala je Makedoniji i njihovom premijeru Zoranu Zaevu izglasavanje odluke o promjeni imena te bivše jugoslovenske republike.

32 hits

subota oktobar 20

Za polumjesec na zastavi treba da glasa 54 poslanika i 321.000 birača

Inicijativa Bošnjačke stranke da se na crnogorskoj zastavi pored krsta nađe i polumjesec izuzetno je teško ostvariva jer je za nju potrebno sprovesti izuzetno komplikovanu proceduru promjene Ustava, koja osim…

61 hits

subota oktobar 20

Raspušten Nacionalni savjet Crnogoraca u Srbiji: Nijednu sjednicu nisu održali za godinu

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Srbije donijelo je 15. oktobra 2018. godine rješenje o paspuštanju Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine, saopšteno je iz Crnogorske partije u Novom Sadu.

36 hits

subota oktobar 20

Brajović: Svi naši ustavi od onog 1905. donijeti su u nekim prelomnim vremenima

Dvadeset i drugog oktobra biće tačno 11 godina od usvajanja posljednjeg crnogorkog ustava a sve je to, kaže predsjednik Skupštine, Ivan Brajović za Novu M, urađeno u posebnom, veoma važnom…

8 hits

 
 
 
 
nedjelja, 11 mart 2018 16:22

SDP poručio URA-i: Cijenimo Bojanića, ali ne i njegove političke stavove koji su bliski DF-u

Draginja Vuksanović je kandidat građanske Crne Gore i svojim političkim djelovanjem i programskim zalaganjem za očuvanje ustavnih i spoljno političkih dostignuća Crne Gore i oštre kritike pogubne politike DPS-a i rasprodaje resursa građana Crne Gore jasno je to potvrdila građanima u svom dosadašnjem političkom djelovanju, kazao je Ivan Vujović, član Predsjedništva Socijaldemokratske partije.

SDP poručio URA-i: Cijenimo Bojanića, ali ne i njegove političke stavove koji su bliski DF-u FOTO: SDP

Kako dodaje Vujović, takva zalaganja Vuksanović dijele i birači URE.

Zato, kako kaže, čudi gruba i neodmjerena reakcija Adžića.

"Mi nećemo doprinositi opozicionom prepucavanju. Ali imamo pravo i obavezu da kažemo da ne možemo da podržimo kandidata čiji je pokret Otpor beznađu bio konstituent DF na oktobarskim izborima i o kome nas niko nije konsultovao. To ne podržavaju ni birači URE pa time čudi ovako grubi stavovi Adžića. Ne može Cetinjanima ni drugim građanski opredjeljenim biračima URE politička zalaganja DF-a biti bliža od principa građanske Crne Gore. Jednom su im to birači pokazali kada su bili dio koalicije Ključ", kazao je Vujović.

Iz SDP-a pozivaju i Adžića i druge funkcionere URE da suprotno svojim programskim načelima ne napadaju Draginju Vuksanović jer im ne može, kako tvrde, politika DF-a biti bliža od stavova i njenih dosadašnjih zalaganja za građansku i evropsku Crnu Goru.

"Njen jedini protivkandidat je kandidat DPS. DPS je svojim političkim djelovanjem osiromašio većinu građana, a obogatio uzak krug privilegovanih pojedinaca. Mi cijenimo Bojanića ali u obavezi smo prema građanima da kažemo da se ne slažemo sa njegovim političkim stavovima i činjenicom da su ti stavovi najbliži politici DF-a", kazao je Vujović.

Prema njegovim riječima, grubi i neodmjereni napadi Adžića ne mogu zamagliti iznenađenje građanima i biračima URE kako je moguće da im je politika DF-a bliža od zalaganja Vuksanović za građanske i evropske vrijednosti.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.