Standard.

četvrtak april 19

Marković: Izvještaj pokazao da NVO nisu bile u pravu kada su tražile aktiviranje klauzule balansa

Premijer Duško Marković kazao je da Vlada ima mehanizam da odgovori izazovima koji proizilaze iz posljednjeg izvještaja o neparetku ka EU. Premijer je, na zajedničkoj konferenciji za medije nakon susreta…

72 hits

četvrtak april 19

"Bojanić je trećerazredni kandidat, Dritan je diktator koji mrvicama hrani bolesnu sujetu"

Diktatorski i falangistički model Dritana Abazovića, protjerivanjem iz Partije slobodomislećih i moralnih pojedinaca nedvosmisleno pokazuje svu njegovu političku slabost i beskrupuloznost trgovanjem sa moćnijim opozicionim partijama i njihovim liderima, od…

1454 hits

četvrtak april 19

FOTO - Đukanović, Roćen i Marković ćaskaju

Osim zvaničnih saopštenja, Vlada Crne Gore je na Tviteru počela da objavljuje i manje formalne postove.

137 hits

četvrtak april 19

Poslanica Demokrata: DPS se najviše plaši Alekse i Dritana

Demokratska partija socijalista (DPS) je, napadom na lidere Demokrata i Građanskog pokreta URA, Aleksu Bečića i Dritana Abazovića, nesvjesno otkrila koga se najviše plaši u susret predstojećim lokalnim izborima, ocijenila…

195 hits

 
 
 
 
nedjelja, 11 mart 2018 16:22

SDP poručio URA-i: Cijenimo Bojanića, ali ne i njegove političke stavove koji su bliski DF-u

Draginja Vuksanović je kandidat građanske Crne Gore i svojim političkim djelovanjem i programskim zalaganjem za očuvanje ustavnih i spoljno političkih dostignuća Crne Gore i oštre kritike pogubne politike DPS-a i rasprodaje resursa građana Crne Gore jasno je to potvrdila građanima u svom dosadašnjem političkom djelovanju, kazao je Ivan Vujović, član Predsjedništva Socijaldemokratske partije.

SDP poručio URA-i: Cijenimo Bojanića, ali ne i njegove političke stavove koji su bliski DF-u FOTO: SDP

Kako dodaje Vujović, takva zalaganja Vuksanović dijele i birači URE.

Zato, kako kaže, čudi gruba i neodmjerena reakcija Adžića.

"Mi nećemo doprinositi opozicionom prepucavanju. Ali imamo pravo i obavezu da kažemo da ne možemo da podržimo kandidata čiji je pokret Otpor beznađu bio konstituent DF na oktobarskim izborima i o kome nas niko nije konsultovao. To ne podržavaju ni birači URE pa time čudi ovako grubi stavovi Adžića. Ne može Cetinjanima ni drugim građanski opredjeljenim biračima URE politička zalaganja DF-a biti bliža od principa građanske Crne Gore. Jednom su im to birači pokazali kada su bili dio koalicije Ključ", kazao je Vujović.

Iz SDP-a pozivaju i Adžića i druge funkcionere URE da suprotno svojim programskim načelima ne napadaju Draginju Vuksanović jer im ne može, kako tvrde, politika DF-a biti bliža od stavova i njenih dosadašnjih zalaganja za građansku i evropsku Crnu Goru.

"Njen jedini protivkandidat je kandidat DPS. DPS je svojim političkim djelovanjem osiromašio većinu građana, a obogatio uzak krug privilegovanih pojedinaca. Mi cijenimo Bojanića ali u obavezi smo prema građanima da kažemo da se ne slažemo sa njegovim političkim stavovima i činjenicom da su ti stavovi najbliži politici DF-a", kazao je Vujović.

Prema njegovim riječima, grubi i neodmjereni napadi Adžića ne mogu zamagliti iznenađenje građanima i biračima URE kako je moguće da im je politika DF-a bliža od zalaganja Vuksanović za građanske i evropske vrijednosti.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.