Standard.

subota mart 17

Šoć: Niko od opozicije ne vjeruje u uspjeh svog kandidata

Advokat Dragan Šoć, nekada aktivni političar, jeda od lidera Narodne stranke, osnivač Narodne sloge u razgovoru za Vikend novine kaže da se neće vraćati u politiku jer je rekao sve…

180 hits

petak mart 16

Na inicijativu DPS-a: Danas prvi krug pregovora o formiranju vlasti u Ulcinju

Na inicijativu Demokratske partije socijalista (DPS) danas će biti održan prvi krug pregovora o formiranju opštinske vlasti u Ulcinju.

18 hits

četvrtak mart 15

Opozicija u akciji: Ne treba im skandal, s oprezom počelo skupljanje potpisa za Mladena Bojanića

Demokratski front, Demokrate, SNP i GP URA danas su zvanično počele prikupljanje potpisa za predsjedničku kandidaturu Mladena Bojanića, potvrđeno je Standardu iz ove opozicione grupacije.

143 hits

petak mart 16

Crna Gora ostaje privržena ideji članstva u EU

I pored izazova sa kojima se danas suočava, Crna Gora ostaje privržena ideji članstva u EU, čvrsto opredijeljena da istraje u reformskim aktivnostima, kako bi na kvalitetan način završila proces…

7 hits

 
 
 
 
utorak, 13 mart 2018 13:22

Smolović imenovan za šefa delegacije Zajednica opština Crne Gore

Predsjednik opštine Bijelo Polje Petar Smolović imenovan je za šefa delegacije Zajednice opština Crne Gore u Kongres u lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope.

Kongres lokalnih i regionalnih vlasti je institucija Savjeta Evrope, koja je zadužena za jačanje lokalne i regionalne demokratije u 47 država članica i koja procjenjuje primjenu Evropske povelje o lokalnoj samoupravi u zemljama članicama.

Kao glas evropskih opština i regiona, radi na podsticanju konsultacija i političkog dijaloga između nacionalnih vlada i lokalnih i regionalnih vlasti, kroz saradnju sa Komitetom ministara Savjeta Evrope. Članice Kongresa su izabrani predstavnici lokalnih i regionalnih samouprava iz 47 evropskih zemalja. Kongresima 324 člana i isto toliko alternativna člana.

Na istoj sjednici održanoj 7.marta, Smolović je imenovan i za člana Zajedničkog savjetodavnogo dbora između Komiteta regiona Evropske unije i Crne Gore. Zajednički savjetodavni odbor (ZSO) između Komiteta regiona EU i Crne Gore formiran je odlukom Savjeta za stabilizaciju i pridruživanje Crne Gore i EU.

Glavni cilj osnivanja je promovisanje dijaloga i saradnje između regionalnih i lokalnihvlasti EU i lokalnih vlasti Crne Gore. Ovakvim vidom saradnje crnogorske lokalne vlasti se pripremaju za budući rad u okviru EU nakon članstva.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.