Standard.

četvrtak decembar 13

Đukanović obišao hidrocentralu Itaipu

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović obišao je hidrocentralu Itaipu, u pratnji generalnog direktora, avionom koji mu je stavio na raspolaganje predsjednik Mario Abdo Benitez, saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

14 hits

četvrtak decembar 13

Bogdanović: Izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti kulturnih dobara bolje štitimo vrijednu baštinu Crne Gore

Vlada Crne Gore je na danasnjoj sjednici utvrdila Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti kulturnih dobara, koji je planiran Programom rada Vlade za 2018. godinu.

9 hits

četvrtak decembar 13

Medojević nakon izlaska iz zatvora: "Vrijeme za jedinstvo i slogu svih ljudi koji ne žele da trpe ropstvo i diktaturu"

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević oglasio se jutros, nakon izlaska iz zatvora, na društvenoj mreži Fejsbuk.

62 hits

četvrtak decembar 13

Abazović sa njemačkim ambasadorom: Samo proevropska alternativa se može suprotstaviti privatnoj državi

Lider Građanskog pokreta URA, Dritan Abazović razgovarao je danas sa ambasadorom SR Njemačke u Crnoj Gori, dr Robertom Veberom.

10 hits

 
 
 
 
utorak, 13 mart 2018 13:22

Smolović imenovan za šefa delegacije Zajednica opština Crne Gore

Predsjednik opštine Bijelo Polje Petar Smolović imenovan je za šefa delegacije Zajednice opština Crne Gore u Kongres u lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope.

Kongres lokalnih i regionalnih vlasti je institucija Savjeta Evrope, koja je zadužena za jačanje lokalne i regionalne demokratije u 47 država članica i koja procjenjuje primjenu Evropske povelje o lokalnoj samoupravi u zemljama članicama.

Kao glas evropskih opština i regiona, radi na podsticanju konsultacija i političkog dijaloga između nacionalnih vlada i lokalnih i regionalnih vlasti, kroz saradnju sa Komitetom ministara Savjeta Evrope. Članice Kongresa su izabrani predstavnici lokalnih i regionalnih samouprava iz 47 evropskih zemalja. Kongresima 324 člana i isto toliko alternativna člana.

Na istoj sjednici održanoj 7.marta, Smolović je imenovan i za člana Zajedničkog savjetodavnogo dbora između Komiteta regiona Evropske unije i Crne Gore. Zajednički savjetodavni odbor (ZSO) između Komiteta regiona EU i Crne Gore formiran je odlukom Savjeta za stabilizaciju i pridruživanje Crne Gore i EU.

Glavni cilj osnivanja je promovisanje dijaloga i saradnje između regionalnih i lokalnihvlasti EU i lokalnih vlasti Crne Gore. Ovakvim vidom saradnje crnogorske lokalne vlasti se pripremaju za budući rad u okviru EU nakon članstva.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.