Standard.

ponedjeljak jun 18

"O jadu smo mogli da zabavimo CIJELU Crnu Goru, Bečić i Abazović razbijači opozicije, Đukanović stiže Tita i kralja Nikolu"

Demokratski front je uoči predsjedničkih izbora mogao "o jadu da zabavi" cijelu Crnu Goru, ali im to nije bilo cilj, iako se ispostavilo da su lideri Demokrata i GP URA,…

71 hits

ponedjeljak jun 18

Radulović u Skupštini: Sad za sad nećemo da se tučemo, znamo da možete da skočite samo metar i kusur

To što se Demokratski front poslije tri mjeseca vratio u Skupštinu ne znači da ćemo ponovo gledati tuče u parlamentu. Makar ne za sad. To je građanima poručio njihov poslanik…

70 hits

ponedjeljak jun 18

FOTO - Anka Vukićević prekinula bojkot, ali još nijesu SDP i Lekić

Objavljeno u: Politika

by Zana

Uprkos najavi određenih medija da će SDP i Demos danas prekinuti bojkot Skupštine, Ranko Krivokapić, Draginja Vuksanović, Džavid Šabović i Miodrag Lekić nijesu došli na sjednicu parlamenta. Ipak, tu je nezavisna…

58 hits

nedjelja jun 17

Marković: Zaštitićemo granicu od ilegalnog prelaska migranata, ako treba i bodljikavom žicom

Premijer Duško Marković kazao je, za austrijsku televiziju ORF, da je Crna Gora spremna da zaštiti svoju granicu od ilegalnog prelaza migranata i da je odredila lokaciju za prihvat azilanata…

36 hits

 
 
 
 
utorak, 13 mart 2018 13:22

Smolović imenovan za šefa delegacije Zajednica opština Crne Gore

Predsjednik opštine Bijelo Polje Petar Smolović imenovan je za šefa delegacije Zajednice opština Crne Gore u Kongres u lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope.

Kongres lokalnih i regionalnih vlasti je institucija Savjeta Evrope, koja je zadužena za jačanje lokalne i regionalne demokratije u 47 država članica i koja procjenjuje primjenu Evropske povelje o lokalnoj samoupravi u zemljama članicama.

Kao glas evropskih opština i regiona, radi na podsticanju konsultacija i političkog dijaloga između nacionalnih vlada i lokalnih i regionalnih vlasti, kroz saradnju sa Komitetom ministara Savjeta Evrope. Članice Kongresa su izabrani predstavnici lokalnih i regionalnih samouprava iz 47 evropskih zemalja. Kongresima 324 člana i isto toliko alternativna člana.

Na istoj sjednici održanoj 7.marta, Smolović je imenovan i za člana Zajedničkog savjetodavnogo dbora između Komiteta regiona Evropske unije i Crne Gore. Zajednički savjetodavni odbor (ZSO) između Komiteta regiona EU i Crne Gore formiran je odlukom Savjeta za stabilizaciju i pridruživanje Crne Gore i EU.

Glavni cilj osnivanja je promovisanje dijaloga i saradnje između regionalnih i lokalnihvlasti EU i lokalnih vlasti Crne Gore. Ovakvim vidom saradnje crnogorske lokalne vlasti se pripremaju za budući rad u okviru EU nakon članstva.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.