Standard.

subota mart 17

Šoć: Niko od opozicije ne vjeruje u uspjeh svog kandidata

Advokat Dragan Šoć, nekada aktivni političar, jeda od lidera Narodne stranke, osnivač Narodne sloge u razgovoru za Vikend novine kaže da se neće vraćati u politiku jer je rekao sve…

180 hits

petak mart 16

Na inicijativu DPS-a: Danas prvi krug pregovora o formiranju vlasti u Ulcinju

Na inicijativu Demokratske partije socijalista (DPS) danas će biti održan prvi krug pregovora o formiranju opštinske vlasti u Ulcinju.

18 hits

četvrtak mart 15

Opozicija u akciji: Ne treba im skandal, s oprezom počelo skupljanje potpisa za Mladena Bojanića

Demokratski front, Demokrate, SNP i GP URA danas su zvanično počele prikupljanje potpisa za predsjedničku kandidaturu Mladena Bojanića, potvrđeno je Standardu iz ove opozicione grupacije.

143 hits

petak mart 16

Crna Gora ostaje privržena ideji članstva u EU

I pored izazova sa kojima se danas suočava, Crna Gora ostaje privržena ideji članstva u EU, čvrsto opredijeljena da istraje u reformskim aktivnostima, kako bi na kvalitetan način završila proces…

7 hits

 
 
 
 
srijeda, 14 mart 2018 07:48

Poništen izbor Abedina Adžovića za predsjednika opštine Tuzi

Izbor Abedina Adžovića za predsjednika opštine Tuzi je poništen, piše Pobjeda.

Abedin Adžović Abedin Adžović

Nakon 90 minuta žučne rasprave na sinoćnoj sjednici, odbornik DPS-a Halil Duković predložio je da se zbog evidentnih propusta i grešaka u postupku tajnog glasanja poništi postupak. Njegov prijedlog  je usvojen sa 19 glasova za, dok je 12 odbornika opozicije glasalo protiv.

Opozicija smatra da Ažović ranije nije dobio potrebnu većinu glasova, tj. 17 od 32 odbornika.  

"Komisija i glasački listić nijesu bili u skladu sa Statutom, rezultate je objavila sekretarka što je protivno Statutu opštine. Predsjednik nije položio zakletvu. Objavljivanje rezultata je urađeno bez nastavka sjednice", bili su neki od zaključaka Dukovića o nepravilnostima tajnog glasanja za predsjednika Tuzi.

U Albanskoj alternativi bili su odlučni da je to nelegitimno, te da prema statutu ponovno glasanje za Adžovića nije moguće.

"Ovo je cirkus, nećemo vam dozvoliti da ovo radite. Branićemo Statut i Skupštinu od vas",poručio je odbornik Albanske alternative Nik Đeljošaj.

Ipak, prema usvojenom prijedlogu Dukovića, predsjednik Skupštine se obavezao da formira radno tijelo koje će mu pomoći da rukovodi postupkom tajnog glasanja, kao i da narednu sjednicu sazove u što kraćem roku.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.