Standard.

ponedjeljak jun 18

"O jadu smo mogli da zabavimo CIJELU Crnu Goru, Bečić i Abazović razbijači opozicije, Đukanović stiže Tita i kralja Nikolu"

Demokratski front je uoči predsjedničkih izbora mogao "o jadu da zabavi" cijelu Crnu Goru, ali im to nije bilo cilj, iako se ispostavilo da su lideri Demokrata i GP URA,…

71 hits

ponedjeljak jun 18

Radulović u Skupštini: Sad za sad nećemo da se tučemo, znamo da možete da skočite samo metar i kusur

To što se Demokratski front poslije tri mjeseca vratio u Skupštinu ne znači da ćemo ponovo gledati tuče u parlamentu. Makar ne za sad. To je građanima poručio njihov poslanik…

69 hits

ponedjeljak jun 18

FOTO - Anka Vukićević prekinula bojkot, ali još nijesu SDP i Lekić

Objavljeno u: Politika

by Zana

Uprkos najavi određenih medija da će SDP i Demos danas prekinuti bojkot Skupštine, Ranko Krivokapić, Draginja Vuksanović, Džavid Šabović i Miodrag Lekić nijesu došli na sjednicu parlamenta. Ipak, tu je nezavisna…

58 hits

nedjelja jun 17

Marković: Zaštitićemo granicu od ilegalnog prelaska migranata, ako treba i bodljikavom žicom

Premijer Duško Marković kazao je, za austrijsku televiziju ORF, da je Crna Gora spremna da zaštiti svoju granicu od ilegalnog prelaza migranata i da je odredila lokaciju za prihvat azilanata…

36 hits

 
 
 
 
srijeda, 14 mart 2018 07:48

Poništen izbor Abedina Adžovića za predsjednika opštine Tuzi

Izbor Abedina Adžovića za predsjednika opštine Tuzi je poništen, piše Pobjeda.

Abedin Adžović Abedin Adžović

Nakon 90 minuta žučne rasprave na sinoćnoj sjednici, odbornik DPS-a Halil Duković predložio je da se zbog evidentnih propusta i grešaka u postupku tajnog glasanja poništi postupak. Njegov prijedlog  je usvojen sa 19 glasova za, dok je 12 odbornika opozicije glasalo protiv.

Opozicija smatra da Ažović ranije nije dobio potrebnu većinu glasova, tj. 17 od 32 odbornika.  

"Komisija i glasački listić nijesu bili u skladu sa Statutom, rezultate je objavila sekretarka što je protivno Statutu opštine. Predsjednik nije položio zakletvu. Objavljivanje rezultata je urađeno bez nastavka sjednice", bili su neki od zaključaka Dukovića o nepravilnostima tajnog glasanja za predsjednika Tuzi.

U Albanskoj alternativi bili su odlučni da je to nelegitimno, te da prema statutu ponovno glasanje za Adžovića nije moguće.

"Ovo je cirkus, nećemo vam dozvoliti da ovo radite. Branićemo Statut i Skupštinu od vas",poručio je odbornik Albanske alternative Nik Đeljošaj.

Ipak, prema usvojenom prijedlogu Dukovića, predsjednik Skupštine se obavezao da formira radno tijelo koje će mu pomoći da rukovodi postupkom tajnog glasanja, kao i da narednu sjednicu sazove u što kraćem roku.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.