Standard.

subota oktobar 20

Vlada čestitala Zaevu: Crna Gora je uz svoje makedonske prijatelje

Vlada Crne Gore čestitala je Makedoniji i njihovom premijeru Zoranu Zaevu izglasavanje odluke o promjeni imena te bivše jugoslovenske republike.

33 hits

subota oktobar 20

Za polumjesec na zastavi treba da glasa 54 poslanika i 321.000 birača

Inicijativa Bošnjačke stranke da se na crnogorskoj zastavi pored krsta nađe i polumjesec izuzetno je teško ostvariva jer je za nju potrebno sprovesti izuzetno komplikovanu proceduru promjene Ustava, koja osim…

64 hits

subota oktobar 20

Raspušten Nacionalni savjet Crnogoraca u Srbiji: Nijednu sjednicu nisu održali za godinu

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Srbije donijelo je 15. oktobra 2018. godine rješenje o paspuštanju Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine, saopšteno je iz Crnogorske partije u Novom Sadu.

39 hits

subota oktobar 20

Brajović: Svi naši ustavi od onog 1905. donijeti su u nekim prelomnim vremenima

Dvadeset i drugog oktobra biće tačno 11 godina od usvajanja posljednjeg crnogorkog ustava a sve je to, kaže predsjednik Skupštine, Ivan Brajović za Novu M, urađeno u posebnom, veoma važnom…

8 hits

 
 
 
 
subota, 31 mart 2018 08:26

Lokalni izbori u sjenci predsjedničkih

Zahuktava se kampanja za predsjedničke izbore, koji će biti održani 15. aprila i sasvim je jasno da će oni presudno uticati i na lokalne izbore koji su u Plužinama zakazani za 20. maj, a u Glavnom gradu, Golubovcima i još devet opština za 27. maj.

Ovo će biti najkraća kampanja i za predsjedničke i za lokalne izbore u istoriji crnogorskog parlamentarizma. Vikend novine pišu da su lokalni izbori samo privremeno u sjenci predsjedničkih, ali da su bitni.

Partijske infrastrukture odavno rade na terenu, a prema riječima naših sagovornika, kampanja za lokalne izbore je, bez obzira na predsjedničke, već počela.

Predsjednica Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Bar Branka Nikezić navodi da se DPS, kao najveći i najodgovorniji politički subjekt, i ovom prilikom prema političkim izazovima pozicionira u odnosu na značaj koji imaju za budućnost Crne Gore i prosperitet svih njenih građana.

“U tom kontekstu, naš apsolutni prioritet trenutno je pobjeda Mila Đukanovića u prvom krugu predsjedničkih izbora. Snagu i odgovornost tom imperativu pojačava i činjenica da su našeg predsjedničkog kandidata podržale sve partije vladajuće koalicije i građani svih nacionalnih i etničkih grupa širom Crne Gore”, kazala je Nikezić za Vikend novine.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je, nakon što je predsjednik države Filip Vujanovć za 27. maj raspisao lokalne izbore za odbornike u Skupštini Podgorice, Skupštini opštine Golubovci i skupštinama opština: Šavnik, Žabljak, Bar, Plav, Pljevlja, Rožaje, Danilovgrad, Bijelo Polje i Kolašin, broj birača u biračkom spisku glavnog grada na dan 17. marta 2018. godine 159.105.

Broj birača u biračkom spisku u glavnom gradu Podgorica, prema kojem su održani prethodni parlamentarni izbori 16. oktobra 2016, bio 156.138.

Evidentirano je da broj birača u biračkom spisku u opštini Golubovci, opštine u okviru glavnog grada, prema kojem su održani prethodni izbori 11.797, a da broj birača u biračkom spisku u martu ove godine iznosi 12.010.

“Uvid u birački spisak birač može ostvariti lično, svakim radnim danom od osam do 14 časova, na šalterima područne jedinice Podgorica, filijale Golubovci, filijale Šavnik, filijale Žabljak, područne jedinice Bar, filijale Plav, područne jedinice Pljevlja, filijale Rožaje, filijale Danilovgrad, područne jedinice Bijelo Polje, filijale Kolašin i filijale Plužine, uz važeću ličnu kartu ili putnu ispravu (pasoš )", naveli su iz MUP-a.

Prilikom neposrednog uvida, birač može zatražiti promjenu podataka upisanih u birački spisak.

Osim toga, građanin može obaviti uvid u birački spisak direktno i preko internet portala www.biraci.me.

Vujanović je za 20. maj raspisao izbore za odbornike u Skupštini opštine Plužine.

Prema podacima MUP-a, broj birača u biračkom spisku u opštini Plužine, prema kojem su održani prethodni izbori, bio je 2.586, a broj birača u biračkom spisku za lokalne izbore u opštini Plužine na dan 17. mart 2018. godine je 2.561.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.