Standard.

subota oktobar 20

Vlada čestitala Zaevu: Crna Gora je uz svoje makedonske prijatelje

Vlada Crne Gore čestitala je Makedoniji i njihovom premijeru Zoranu Zaevu izglasavanje odluke o promjeni imena te bivše jugoslovenske republike.

33 hits

subota oktobar 20

Za polumjesec na zastavi treba da glasa 54 poslanika i 321.000 birača

Inicijativa Bošnjačke stranke da se na crnogorskoj zastavi pored krsta nađe i polumjesec izuzetno je teško ostvariva jer je za nju potrebno sprovesti izuzetno komplikovanu proceduru promjene Ustava, koja osim…

63 hits

subota oktobar 20

Raspušten Nacionalni savjet Crnogoraca u Srbiji: Nijednu sjednicu nisu održali za godinu

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Srbije donijelo je 15. oktobra 2018. godine rješenje o paspuštanju Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine, saopšteno je iz Crnogorske partije u Novom Sadu.

38 hits

subota oktobar 20

Brajović: Svi naši ustavi od onog 1905. donijeti su u nekim prelomnim vremenima

Dvadeset i drugog oktobra biće tačno 11 godina od usvajanja posljednjeg crnogorkog ustava a sve je to, kaže predsjednik Skupštine, Ivan Brajović za Novu M, urađeno u posebnom, veoma važnom…

8 hits

 
 
 
 
subota, 31 mart 2018 10:20

Objavljen spisak osoba koje su novčano pomogle kandidate: Milačiću i Kalaču najviše novca od donacija

Za finansiranje kampanje za predsjedničke izbore kandidati su od države dobili po 40.000 eura. Međutim, nije ih samo država novčano pomogla već i građani koji su donirali više hiljada eura.

Prema izvještaju Agencije za sprječavanje korupcije, za sada su donacije za finansiranje kampanje za predsjedničke izbore prijavili lider Prave Crne Gore Marko Milačić, prvi čovjek Stranke pravde i pomirenja Hazbija Kalač i nezavisni kandidat Vasilije Miličković.

Najviše novca od donacija dobio je Milačić. Kako je navedeno u izvještaju, za period od  4. do 18. marta, Prava Crna Gora je po osnovu donacija ukupno dobila 4.700 eura.

Milačića je Anica Đukić pomogla sa 1.400 eura, a Predrag Marković sa 1.000 eura. Luka Vukadinović je dao 800, a Branka Vučević 600 eura. Donaciju od 500 eura dao je Miloš Marković, dok je Draginja Milić uplatila 300 eura, a Dragoje Vlahović 100 eura.

Hiljadu eura manje od Milačića, skupio je kandidat Stranke pravde i pomirenja Hazbija Kalač.

Kako je naveo u izvještaju, za period od 6. do 20. marta on je primio devet donacija, od čega je jedna lično njegova.

Najviše novca uplatio mu je Samer Kalač i to 700 eura. Zatim je on lično uplatio 500 eura, a istim iznosom njegovu kampanju su pomogli i Seid Hadžić, Sadik Klimenta i Arben Jakupi .

Po 300 eura donirali su Almir Murtović i Daut Halilović, a po 200 Adnan Ademović i Amer Hodžić.

Nezavisni kandidat Vasilije Miličković prijavio je dvije donacije, obje od njegove firme M&V. Ukupna vrijednost donacija je 3.000 eura.

Za sada, predsjednik DPS-a Milo Đukanović, zatim kandidat Femokratskog fronta, Demokrata, SNP-a i GP URA Mladen Bojanić, kandidat Srpske koalicije Dobrilo Dedeić i kandidatkinja SDP-a Draginja Vuksanović nijesu dostavili Agenciji za sprječavanje korupcije izvještaj o donacijima.

N.D.L.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno subota, 31 mart 2018 10:12

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.