Standard.

utorak februar 19

Organizatori protesta "97.000 Odupri se" poručili: Idemo do kraja, rasfromiraćemo udbaško-komunističke strukture

Organizatori protesta "97.000 Odupri se", pozvali su na današnjoj konferenciji za medije, sve progresivne snage da im se pridruže jer je, kako su istakli, došlo je vrijeme za promjene. Novinarima su…

57 hits

utorak februar 19

Bečić: Policija mi dolazila kod roditelja, traže da dođem kod inspektora zbog protesta

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, objavio je na svom Fejsbuk profilu da je policija dolazila da mu uruči poziv da jutros dođe u policijske prostorije zbog protesta koji je…

24 hits

utorak februar 19

Đukanović - Rigterink: Snažan doprinos EBRD-a ubrzanom ekonomskom rastu

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je prvog potpredsjednika Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Jurgena Rigterinka koji boravi u posjeti Crnoj Gori.

15 hits

utorak februar 19

Marković - Rigterink: Unaprijediti konkurentnosti privatnog sektora i jačati mala i srednja preduzeća

Unapređenje konkurentnosti privatnog sektora, energetsko i infrastrukturno povezivanje kao i ozelenjavanje ekonomije i održivi turizam su tri prioritetne oblasti u kojima Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) želi da…

14 hits

 
 
 
 
subota, 31 mart 2018 10:20

Objavljen spisak osoba koje su novčano pomogle kandidate: Milačiću i Kalaču najviše novca od donacija

Za finansiranje kampanje za predsjedničke izbore kandidati su od države dobili po 40.000 eura. Međutim, nije ih samo država novčano pomogla već i građani koji su donirali više hiljada eura.

Prema izvještaju Agencije za sprječavanje korupcije, za sada su donacije za finansiranje kampanje za predsjedničke izbore prijavili lider Prave Crne Gore Marko Milačić, prvi čovjek Stranke pravde i pomirenja Hazbija Kalač i nezavisni kandidat Vasilije Miličković.

Najviše novca od donacija dobio je Milačić. Kako je navedeno u izvještaju, za period od  4. do 18. marta, Prava Crna Gora je po osnovu donacija ukupno dobila 4.700 eura.

Milačića je Anica Đukić pomogla sa 1.400 eura, a Predrag Marković sa 1.000 eura. Luka Vukadinović je dao 800, a Branka Vučević 600 eura. Donaciju od 500 eura dao je Miloš Marković, dok je Draginja Milić uplatila 300 eura, a Dragoje Vlahović 100 eura.

Hiljadu eura manje od Milačića, skupio je kandidat Stranke pravde i pomirenja Hazbija Kalač.

Kako je naveo u izvještaju, za period od 6. do 20. marta on je primio devet donacija, od čega je jedna lično njegova.

Najviše novca uplatio mu je Samer Kalač i to 700 eura. Zatim je on lično uplatio 500 eura, a istim iznosom njegovu kampanju su pomogli i Seid Hadžić, Sadik Klimenta i Arben Jakupi .

Po 300 eura donirali su Almir Murtović i Daut Halilović, a po 200 Adnan Ademović i Amer Hodžić.

Nezavisni kandidat Vasilije Miličković prijavio je dvije donacije, obje od njegove firme M&V. Ukupna vrijednost donacija je 3.000 eura.

Za sada, predsjednik DPS-a Milo Đukanović, zatim kandidat Femokratskog fronta, Demokrata, SNP-a i GP URA Mladen Bojanić, kandidat Srpske koalicije Dobrilo Dedeić i kandidatkinja SDP-a Draginja Vuksanović nijesu dostavili Agenciji za sprječavanje korupcije izvještaj o donacijima.

N.D.L.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno subota, 31 mart 2018 10:12

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.