Standard.

subota oktobar 20

Vlada čestitala Zaevu: Crna Gora je uz svoje makedonske prijatelje

Vlada Crne Gore čestitala je Makedoniji i njihovom premijeru Zoranu Zaevu izglasavanje odluke o promjeni imena te bivše jugoslovenske republike.

31 hits

subota oktobar 20

Za polumjesec na zastavi treba da glasa 54 poslanika i 321.000 birača

Inicijativa Bošnjačke stranke da se na crnogorskoj zastavi pored krsta nađe i polumjesec izuzetno je teško ostvariva jer je za nju potrebno sprovesti izuzetno komplikovanu proceduru promjene Ustava, koja osim…

59 hits

subota oktobar 20

Raspušten Nacionalni savjet Crnogoraca u Srbiji: Nijednu sjednicu nisu održali za godinu

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Srbije donijelo je 15. oktobra 2018. godine rješenje o paspuštanju Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine, saopšteno je iz Crnogorske partije u Novom Sadu.

33 hits

subota oktobar 20

Brajović: Svi naši ustavi od onog 1905. donijeti su u nekim prelomnim vremenima

Dvadeset i drugog oktobra biće tačno 11 godina od usvajanja posljednjeg crnogorkog ustava a sve je to, kaže predsjednik Skupštine, Ivan Brajović za Novu M, urađeno u posebnom, veoma važnom…

8 hits

 
 
 
 
subota, 31 mart 2018 10:55

URA: Za Đukanovića su bombe usred bijelog dana napredak i stabilnost

Nedavna eksplozija u Podgorici, koja je odnijela jedan život i uznemirila brojne građane jednog od centralnih trgova u Podgorici, najbolji je dokaz tobožnjeg napretka i stabilnosti DPS-ovog kandidata za predjednika i njegove mafijaške klike, ocijenili su iz Građanskog pokreta URA.

"Nasuprot Đukanovićevom cirkusu priređenom u gradu pod Trebjesom, sa kojeg smo čuli da nam je sve u državi sjajno, dan poslije toga građani su se tresli od straha od bombaških kriminalnih obračuna usred Podgorice i usred bijelog dana. Ali to je ono što najbolje pokazuje istinitost Đukanovićevih riječi i onoga kako on građanima želi predstaviti državu Crnu Goru", ističu oni.

Kažu da su građani Crne Gore već tri decenije zarobljeni u prošlosti, u mračnim devedestim kada je Đukanović sa ulice došao na vlast.

"To između ostalog pokazuju i kriminalni obračuni usred bijela dana u mnogim crnogorskim gradovima. Ako je građanima još do Nuhodžićeve i Stojanovićeve ‘odlične bezbjednosne situacije’, neka glasaju za Tarzanov mistični broj sedam, pa ko preživi", naglašavaju u pokretu URA.

Dodaju da je zato na zdravomislećim građanima lak izbor – ili tapkanje u Đukanovićevim mračnim devedesetim ili demokratske tekovine razvijenih evropskih zemalja.

"Zato, ako građani hoće da žive u stabilnoj zemlji, gdje pravdu ne dijeli Đukanoviceva mafija, nego sudovi, ako ne žele da imaju doživotnog vođu usred Evrope, nego demokratsku i modernu državu, ako ne žele da strahuju da li će nastradati u bombaškim napadima, nego živjeti u miru, ako ne žele da im loši đaci serviraju neistine i to predstavljaju kao uspjeh, nego žele odgovornost  za javno datu riječ, onda je pred njima poprilično laka odluka", zaključuju u Građanskom pokretu URA.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.