Standard.

nedjelja oktobar 20

"Najveći krivci za blokadu institucija su poslanici"

Najveći “krivci” za nastanak v.d. stanja u Tužilaštvu su poslanici, koji su propisali rigoroznu većinu za izbor vrhovnog državnog tužioca. Ne vidim adekvatno pravno rješenje ovog pitanja, bez politickog dogovora…

74 hits

nedjelja oktobar 20

"Odugovlačenje EU opasno - neke zemlje promijeniće geopolitičku orijentaciju"

Analitičari smatraju da se trenutni stav Evropske unije o daljem proširenju što prije mora promijeniti, ukoliko Evropa ne želi ozbiljne posljedice. Moglo bi se, kaže za Prvu direktor IFIMES-a Zijad…

70 hits

nedjelja oktobar 20

Lekić: Đukanović kritikama EU nanosi štetu Crnoj Gori

Lider Demos-a Miodrag Lekić saopštio je kako se iza Đukanovićeve kritike Evropske Unije zbog neusvajanja odluke o početku pregovora za članstvo sa Sjevrnom Makedonijom i Albanijom krije, kako kaže, više…

20 hits

nedjelja oktobar 20

Predstavnici Srba iz Crne Gore na svečanoj akademiji u Beogradu

Svečana akademija povodom 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu održana je sinoć u Centru Sava.

39 hits

 
 
 
 
srijeda, 25 oktobar 2017 17:58

Pavlova Pažinu: Činjenica je da je Crna Gora mnogo napredovala

Potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku i ministar pravde Zoran Pažin sastao se, tokom boravka u Republici Bugarskoj, sa ministarkom za bugarsko predsjedavanje Savjetom EU 2018. godine Lilijanom Pavlovom.

"Potpredsjednik Pažin je upoznao sagovornicu sa planovima i očekivanjima Crne Gore tokom predsjedavanja Bugarske Savjetom Evropske unije tokom prve polovine 2018. godine. Potpredsjednik je saopštio da cijeni da će tokom bugarskog predsjedavanja Savjetom EU biti stvoreni uslovi za početak procesa koji će omogućiti da Crna Gora dobije mjerila za zatvaranje pregovora u poglavljima 23 i 24", navodi se u saopštenju.

Pažin je istakao važnost trenutka predsjedavanja Bugarske Savjetom kada treba biti pokazano svima spirantima za članstvo da Evropska unija nije daleki san ili apstrakcija, već da svi građani treba da osjete konkretne benefite od članstva.

Ministarka Pavlova je saopštila da je činjenica da je Crna Gora mnogo napredovala na putu ka Evropskoj uniji i da se prepoznaje jasna evropska perspektiva za našu državu.

U tom smislu je ukazala i da će poseban prioritet bugarskog predsjedavanja Savjetom EU biti politika proširenja Unije na region Zapadnog Balkana. Ona je dodala da je opredjeljenje Bugarske da se politika proširenja EU ne ogleda samo na pregovarački proces, već i na konkretne projekte na osnovu kojih će građani osjetiti benefite i važnost članstva Crne Gore u Evropskoj uniji.

"Zajednički je konstatovana važnost posvećenosti Evropske unije Zapadnom Balkanu i svakoj državi koja želi članstvo u Uniji pojedinačno. Naglašena je potreba postojanja konsenzusa svih država članica EU o politici proširenja i u tom kontekstu napravljen pozitivan osvrt na nedavne izjave EU lidera u korist takve politike Unije", zaključuje se u saopštenju.

Posljednji put izmijenjeno srijeda, 25 oktobar 2017 18:27

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.