Standard.

nedjelja oktobar 20

"Najveći krivci za blokadu institucija su poslanici"

Najveći “krivci” za nastanak v.d. stanja u Tužilaštvu su poslanici, koji su propisali rigoroznu većinu za izbor vrhovnog državnog tužioca. Ne vidim adekvatno pravno rješenje ovog pitanja, bez politickog dogovora…

72 hits

nedjelja oktobar 20

"Odugovlačenje EU opasno - neke zemlje promijeniće geopolitičku orijentaciju"

Analitičari smatraju da se trenutni stav Evropske unije o daljem proširenju što prije mora promijeniti, ukoliko Evropa ne želi ozbiljne posljedice. Moglo bi se, kaže za Prvu direktor IFIMES-a Zijad…

68 hits

nedjelja oktobar 20

Lekić: Đukanović kritikama EU nanosi štetu Crnoj Gori

Lider Demos-a Miodrag Lekić saopštio je kako se iza Đukanovićeve kritike Evropske Unije zbog neusvajanja odluke o početku pregovora za članstvo sa Sjevrnom Makedonijom i Albanijom krije, kako kaže, više…

16 hits

nedjelja oktobar 20

Predstavnici Srba iz Crne Gore na svečanoj akademiji u Beogradu

Svečana akademija povodom 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu održana je sinoć u Centru Sava.

37 hits

 
 
 
 
četvrtak, 26 oktobar 2017 06:48

Ne ostavlja Crnu Goru: Željeznjak opet traži ujedinjenje opozicije

Zamjenik generalnog sekretara Jedinstvene Rusije Sergej Zeljeznjak izjavioje da se „kriminalnom djelovanju crnogorskog režima može suprotstaviti samo ujedinjena opozicija".

On je to saopštio u razgovoru sa liderom političke organizacije Otpor beznađu Markom Milačićem, u centrali te partije u Moskvi, navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima.

Sergej Zeljeznjak je predočio uznemirenost Rusije stanjem u Crnoj Gori i na čitavom Balkanu.

Uvukavši Crnu Goru u NATO protiv volje njenih građana, vlast Crne Gore je potpisala gubitak samostalnosti u vođenju spoljnje politike, pretvorivši suverenu državu u satelit NATO alijanse.

Mi, s negodovanjem, posmatramo kako crnogorski režim, cinično i protivzakonito, uvlači specijalne predstavnike SAD u unutrašnji politički konflikt u Crnoj Gori, dajući im status strane u sukobu, pokušavajući pri tome iskoristiti NATO kao instrument grubog gušenja opozicionih snaga nezadovoljnih antinarodnom politikom vlasti, navodi se u saopštenju.

Željeznjak je, kako se navodi, rekao da je prije godinu dana, za vrijeme parlamentarnih izbora u Crnoj Gori održanih 16. oktobra 2016, ,,vrhuška crnogorskog režima, u saradnji sa specijalnim službama država članica NATO, otpočela specijalnu operaciju koja se zamalo završila primjenom oružja protiv mirnog stanovništva, i mogla isprovocirati početak oružanog konflikta u Crnoj Gori“.  

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.