Standard.

nedjelja oktobar 20

"Najveći krivci za blokadu institucija su poslanici"

Najveći “krivci” za nastanak v.d. stanja u Tužilaštvu su poslanici, koji su propisali rigoroznu većinu za izbor vrhovnog državnog tužioca. Ne vidim adekvatno pravno rješenje ovog pitanja, bez politickog dogovora…

72 hits

nedjelja oktobar 20

"Odugovlačenje EU opasno - neke zemlje promijeniće geopolitičku orijentaciju"

Analitičari smatraju da se trenutni stav Evropske unije o daljem proširenju što prije mora promijeniti, ukoliko Evropa ne želi ozbiljne posljedice. Moglo bi se, kaže za Prvu direktor IFIMES-a Zijad…

68 hits

nedjelja oktobar 20

Lekić: Đukanović kritikama EU nanosi štetu Crnoj Gori

Lider Demos-a Miodrag Lekić saopštio je kako se iza Đukanovićeve kritike Evropske Unije zbog neusvajanja odluke o početku pregovora za članstvo sa Sjevrnom Makedonijom i Albanijom krije, kako kaže, više…

16 hits

nedjelja oktobar 20

Predstavnici Srba iz Crne Gore na svečanoj akademiji u Beogradu

Svečana akademija povodom 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu održana je sinoć u Centru Sava.

37 hits

 
 
 
 
četvrtak, 26 oktobar 2017 09:22

Crna Gora posvećena razvoju regionalne saradnje u domenu odbrane

Generalni direktor Direktorata za politiku odbrane, mr Ivica Ivanović, učestvovao je na Sastanku političkih direktora ministarstava odbrane zemalja članica i posmatrača Američko - jadranske povelje (A5), koji je održan u Skoplju.

Na sastanku su se razmatrali aktuelni regionalni projekti u domenu odbrane i bezbjednosti, zajednički doprinos NATO operacijama podrške miru, kao i efekti migrantske krize za bezbjednost Zapandog Balkana.

"Ivanović je ukazao na punu posvećenost Crne Gore daljem razvoju regionalne saradnje u domenu odbrane, naglasivši da će Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore nastaviti da snažno podržavaju zajedničke projekte, vježbe i obuke u okviru Američko-jadranske povelje koji imaju za cilj jaćanje odrambenih sposobnosti i međusobnog povjerenja. On je apostrofirao zajedničko učešće članica Američko-jadranske povelje u 'Resolute Support' misiji, čime se značajno unaprjeđuje interoperabilnost regionalnih oružanih snaga", navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Ivanović je istakao da se zemlje Balkana mogu adekvatno suočiti sa aktuelnim regionalnim bezbjednosnim izazovima jedino u okviru zajedničkog djelovanja i udruživanja postojećih kapaciteta.

Ivanović je dodao da Crna Gora, u svojstvu NATO članice, nastavlja da se snažno zalaže za politiku “otvorenih vrata” i promoviše važnost dalje integracije regiona u Alijansu.

 

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.