Standard.

utorak februar 19

Organizatori protesta "97.000 Odupri se" poručili: Idemo do kraja, rasfromiraćemo udbaško-komunističke strukture

Organizatori protesta "97.000 Odupri se", pozvali su na današnjoj konferenciji za medije, sve progresivne snage da im se pridruže jer je, kako su istakli, došlo je vrijeme za promjene. Novinarima su…

65 hits

utorak februar 19

Bečić: Policija mi dolazila kod roditelja, traže da dođem kod inspektora zbog protesta

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, objavio je na svom Fejsbuk profilu da je policija dolazila da mu uruči poziv da jutros dođe u policijske prostorije zbog protesta koji je…

30 hits

utorak februar 19

Đukanović - Rigterink: Snažan doprinos EBRD-a ubrzanom ekonomskom rastu

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je prvog potpredsjednika Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Jurgena Rigterinka koji boravi u posjeti Crnoj Gori.

16 hits

utorak februar 19

Marković - Rigterink: Unaprijediti konkurentnosti privatnog sektora i jačati mala i srednja preduzeća

Unapređenje konkurentnosti privatnog sektora, energetsko i infrastrukturno povezivanje kao i ozelenjavanje ekonomije i održivi turizam su tri prioritetne oblasti u kojima Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) želi da…

16 hits

 
 
 
 
četvrtak, 09 avgust 2018 11:00

Milačić i Dajković kreću na put izvinjenja u Knin

Predsjednik Prave Crne Gore, Marko Milačić, i generalni sekretar Vladislav Dajković, boraviće u dvodnevnoj posjeti Kninu, gdje će se sastati sa predstavnicima srpskog naroda, ali i više srpskih porodica. Cilj te posjete je, kako ističu, izvinjenje srpskom narodu zbog prisustva oficira Ivana Mašulovića proslavi "Oluje", saopšteno je iz Prave Crne Gore.

„Svjedoci smo kakvu je regionalnu buru izazvalo prisustvo Pukovnika crnogorske vojske, gospodina Ivana Mašulovića, na proslavi godišnjice ''Oluje'' u Kninu. Prisustvo proslavi, osim što je narušilo odnose sa zvaničnom Srbijom, predstavlja neprijateljski akt i prst u oko svim srpskim žrtvama te vojne akcije, ili, bolje rečeno – pogroma. Treba istaći činjenicu da je ne mali broj žrtava – izbjeglica, utočište tada našao upravo u Crnoj Gori, što proizvodi zaključak da je crnogorska vlast, po ko zna koji put, ponizila i sopstvene građane“, saopšteno je iz Prave.

Prisustvo vojnog atašea Crne Gore proslavi Oluje, kako navode, nije samo anti-srpski čin, već i duboko anti-crnogorski, pa i anticivilizacijski.

„Zbog svega navedenog, Prava Crna Gora smatra da je osim oštrih osuda koje su stizale od strane opozicionih i drugih adresa, potrebno otići korak dalje i konkretno djelovati. S tim u vezi, predsjednik Prave Crne Gore, Marko Milačić, i generalni sekretar Vladislav Dajković, boraviće u dvodnevnoj posjeti Kninu, gdje će se sastati sa predstavnicima srpskog naroda, ali i više srpskih porodica. Cilj putovanja jeste upućivanje simboličnog izvinjenja bratskom srpskom narodu u Hrvatskoj, ali i uopšte srpskom narodu, povodom nečuvenog prisustva predstavnika VCG na proslavi ''Oluje''. Sigurni smo da će naše simbolično izvinjenje biti zapravo glas većinske Crne Gore. Prava Crna Gora poštuje državu Hrvatsku, njen Ustav i zakone, te se ni u kom smislu neće miješati u njihovu unutrašnju politiku, već ovim putovanjem ispunjavamo isključivo moralnu obavezu prema tamošnjem srpskom življu, ali i svim Srbima koje je ovaj skandalozni čin zvanične Crne Gore uvrijedio“, poručili su iz te stranke.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

2 komentara

  • Link komentara GRAĐANSKI petak, 10 avgust 2018 07:03 napisao/la GRAĐANSKI

    Tuga i plač majke Božje! Marko i Vladislave, kad stignete u Knin - priupitajte "sunarodnike" zašto ne prihvatiše plan "Z-4", kojim im je davana autonomija, ..., čak i svoja novčana valuta?!? p.s. Što bi sa onijem Markovijem prošlogodišnjim putešestvijem đe je bajagi obigrava gradove bivše SFRJ, pomeđu kojijeh su trebali bit i Zagreb i Ljubljana - s ciljem iznošenja "istine o promašenosti ulaska Crne Gore u NATO" po tijeh gradovah? Stvarno me zanima, jer nikad ne intah na informaciju o tome potlje njegovog ulaska u Titograd u oni "gajnc" novi mecedesov "automobilčić", kupljenog od parah pristiglijeh od inostranog faktora?!?

  • Link komentara Sole četvrtak, 09 avgust 2018 13:07 napisao/la Sole

    Prodajte kukuruz da imate za put,neka spremi ona baba iz zete

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.