Standard.

utorak februar 19

Organizatori protesta "97.000 Odupri se" poručili: Idemo do kraja, rasfromiraćemo udbaško-komunističke strukture

Organizatori protesta "97.000 Odupri se", pozvali su na današnjoj konferenciji za medije, sve progresivne snage da im se pridruže jer je, kako su istakli, došlo je vrijeme za promjene. Novinarima su…

64 hits

utorak februar 19

Bečić: Policija mi dolazila kod roditelja, traže da dođem kod inspektora zbog protesta

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, objavio je na svom Fejsbuk profilu da je policija dolazila da mu uruči poziv da jutros dođe u policijske prostorije zbog protesta koji je…

27 hits

utorak februar 19

Đukanović - Rigterink: Snažan doprinos EBRD-a ubrzanom ekonomskom rastu

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je prvog potpredsjednika Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Jurgena Rigterinka koji boravi u posjeti Crnoj Gori.

15 hits

utorak februar 19

Marković - Rigterink: Unaprijediti konkurentnosti privatnog sektora i jačati mala i srednja preduzeća

Unapređenje konkurentnosti privatnog sektora, energetsko i infrastrukturno povezivanje kao i ozelenjavanje ekonomije i održivi turizam su tri prioritetne oblasti u kojima Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) želi da…

15 hits

 
 
 
 
četvrtak, 09 avgust 2018 16:43

Kusovac izabran: Nije odgovorio na primjedbu da će Porto Montenegru oprostiti skoro šest miliona duga

Sa 23 glasa za i 6 protiv Siniša Kusovac izabran je za novog predsjednika Opštine Tivat.

Siniša Kusovac Siniša Kusovac FOTO: TVCG

On je obećao da će u naredne dvije godine završiti započete infrastrukturne projekte i raditi za dobro svih građana. Nije odgovorio na primjedbe opozicije da će ubrzo potpisati sporni ugovor o oprostu duga Adriatic maransu od 5,6 miliona eura, niti na dilemu da li je imenovan na dvije ili četiri godine, što se čulo iz opozicionih klupa, javlja RTCG.

Kusovac je lider Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista u tom gradu.

Podsjetimo, on je 11. jula glasovima 21 odbornika, uz osam glasova protiv, ovlašćen da obavlja dužnost predsjednika do izbora novog predsjednika opštine, a najduže 30 dana.

Prethodno je samo konstatovan prestanak mandata Snežani Matijević, koja nije prisustvovala toj sjednici.

Istovremeno je prestao mandat dvojici drugih potpredsjednika iz redova SD-a i HGI-a.

U dugoj raspravi koja je uslijedila oko imenovanja Kusovca glavna tema je bila otpis duga od 5,6 miliona eura Porto Montenegru koji je, kako ocjenjuju u opoziciji, glavni razlog ostavke Matijević.

Na pitanje odbornika Tivatske akcije hoće li u narednih 30 dana potpisati sporni transfer, Kusovac je objasnio da nije riječ o oprostu duga, već da se moraju poštovati preuzete obaveze iz Ugovora sa izuzetno dobrim investitorom.

Bivša predsjednica Opštine Snežana Matijević podnijela je ostavku 26. juna nakon što je prethodno OO DPS-a pokrenuo inicijativu za njeno razrješenje zbog, kako su naveli u obrazloženju, neispunjenja izbornog programa u dijelu investicija.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.