Standard.

nedjelja decembar 09

Brajović u redovnoj komunikaciji sa DF-om i DPS-om: "Pravne dileme ne smiju ugroziti uspostavljeni politički dijalog"

Predsjednik Skupštine Crne Gore, Ivan Brajović kazao je da je u redovnoj komunikaciji sa poslaničkim klubovima, primarno sa Demokratskim frontom vezano za probleme u kojima se nalaze njihova dva poslanika,…

34 hits

nedjelja decembar 09

Đukanović na obilježavanju 200 godina od dolaska prve crnogorske porodice u Argentinu

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović boravi u višednevnoj posjeti Argentini i Paragvaju, gdje će se sresti sa šefovima država Maurisiom Makrijem i Mariom Abdo Benitezom i drugim zvaničnicima, kao i…

64 hits

nedjelja decembar 09

Krivokapić izabran za člana Predsjedništva Partije evropskih socijalista

Predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić izabran je za člana Predsjedništva Partije evropskih socijalista (PES).

22 hits

nedjelja decembar 09

Mitrić o hapšenju Medojevića: Ustav propisuje da poslanik ne može biti pritvoren za izraženo mišljenje

Odredba iz Zakona o krivičnom postupku, kojom je uveden novi krivično-pravni institut “stavljanje u zatvor”, suprotna je ustavnoj odredbi o imunitetu poslanika. Rješenje te pravne stvari pred Ustavnim sudom moguće…

80 hits

 
 
 
 
petak, 10 avgust 2018 12:21

Srpski nacionalni savjet DPS-u: Srpski narod je stvarao Crnu Goru

Iznošenjem netačnih i neprovjerenih podataka, što je manir javnog servisa, odnosno, štampanih i elektronskih medija koje dugi niz godina kontroliše DPS-informativna služba žele se kompromitovati aktivnosti Srpskog savjeta, jedine srpske organizacije u Crnoj Gori koja na dosljedan i odgovoran način zasupa interese srpskog naroda i pokušava da mu kroz institucije državnog sistema Crne Gore popravi izuzetno složen i težak položaj, saopšteno je danas iz Srpskog nacionalnog savjeta.

Oni su reagovali na jučerašnje saopštenje Demokratske partije socijalista (DPS) u kome je između ostalog poručeno da se "ne zabranjuje Savjet, nego njegovo antidržavno djelovanje".

"Informacije o milionskim donacijama Srpskom savjetu za proteklih deset godina su najobičnije neistine, koje se mogu provjeriti odmah na sajtu Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava, a koje će javnosti biti prezentovane u tačnom iznosu krajem tekućeg mjeseca, čim se zaposleni u Fondu vrate sa kolektivnog godišnjeg odmora. Nijesmo sigurni da će DPS sa vladajućom koalicijom zakonom regulisati antidržavno djelovanje, kako se navodi u njihovom saopštenju, jer bi time doveli u opasnost sopstveni opstanak na vlasti zbog velikog broja nedržavničkih i neprovjerenih odluka kojima se protivi većina građana Crne Gore. Bilo bi dobro da se ne disciplinuje srpski narod na način što će im neke partijske strukture određivati koje će nacionalne praznike obilježavati. Kada se to ne radi ni Albanicima, ni Bošnjacima, ni Hrvatima, koje ste prigrlili i nadredili sopstvenom narodu, nemate razloga proglašavati srpski narod neprijateljem države Crne Gore, ako se zna da ju je isti kroz viševjekovnu istoriju stvarao", navodi se u saopštenju Srpskog nacionalnog savjeta.

Iz te organizacije su poručili da DPS-koalicija nije država Crna Gora.

"Vi ste trenutno samo činovnici u vlasti koji jedni druge prekoriti ne možete. U ovom trenutku zapalo vas je pa radite što vam je volja, ali neće biti dobro onima koji se Boga ne boje a ljudi ne stide", zaključuje se u saopštenju Srpskog nacionalnog savjeta.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

1 komentar

  • Link komentara GRAĐANSKI petak, 10 avgust 2018 13:49 napisao/la GRAĐANSKI

    "Srpski narod je stvarao Crnu Goru" - vrlo zanimljivo, a od cca 600-te godine (počeci dolaska našijeh predakah na teritoriju današnje Crne Gore) do Njegoša (izuimajući samo nekoliko spomena tokom 18. stoljeća) - znači duže od 1200 (ponavljam: ne 120, no 1200) godina - ni jednoga jedinoga slova "s" od srbstva na našem prostoru - NEMA! No, sve je rekla "DNK" analiza!

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.