Standard.

utorak april 23

DF: Nema protesta 9. maja, preuzećemo odgovornost za dešavanja nakon izricanja presude

Na juče održanom sastanku predstavnika opozicije i pokreta Odupri se dogovoreno je da se otkaže protest koji je bio zakazan za 9. maj, na dan izricanja presude Andriji Mandiću i…

37 hits

utorak april 23

Marković sjutra odgovara na pitanja poslanika

Crnogorski premijer Duško Marković sjutra će odgovarati u parlamentu na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.

17 hits

ponedjeljak april 22

Jokić prihvatio predlog SDP-a

.Predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić prihvatio je predlog Socijaldemokratske partije (SDP) za raspisivanje lokalnog referenduma na kome bi se Kotorani izjasnili o dogradnji operativne obale Luka Kotor- Luže za vez…

23 hits

ponedjeljak april 22

Jokić prihvatio predlog SDP-a

Objavljeno u: Politika

utorak april 23

Neće biti protesta 9. maja zbog izricanja presude poslanicima DF-a

U Podgorici je sinoć održan sastanak lidera parlamentarne opozicije i predstavnika organizacionog odbora Pokreta "Odupri se 97000", čiji je domaćin bila SNP CG.

33 hits

 
 
 
 
četvrtak, 13 septembar 2018 07:39

Kneževićev DNP tuži šefa pres centra Demokrata

Demokratska narodna partija Milana Kneževića predaće u naredna dva dana krivičnu prijavu protiv šefa pres centra Demokrata Duška Stjepovića zbog izjave da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kupio vjernost lidera Demokratskog fronta, čiji je DNP konstituent, za četiri miliona eura. To je u izjavi za Pobjedu saopštio portparol DNP-a Nikola Jovanović navodeći da su od “Demokrata uočili brutalne napade u nekoliko grupa koje će biti procesuirani na sudu”.

Političke kvalifikacije ćemo u političkoj ravni raskrinkavati argumentima, ali podmetanja koja se tiču krivično-pravnih, prekršajnih i drugih radnji suprotnih zakonu, a odnose se na izmišljotine za primljeni novac i političku korupciju, biće predmet sudskog spora i DNP će pružiti priliku autoru i potpisniku ovih tvrdnji da na sudu iste dokaže”, kazao je Jovanović za Pobjedu.

Iz partije Milana Kneževića Pobjedi je pojašnjeno da Demokratski front nije mogao da bude nosilac tužbe već to može biti DNP ili Nova koji su, za razliku od DF-a, pravna lica. Privatnu tužbu protiv Stjepovića prije par dana najavio je i član Predsjedništva DNP-a i poslanik DF-a Vladislav Bojović.

Stjepović je u seriji javnih objava na društvenim mrežama optužio lidere DF-a za političku korupciju, uzimanje novca od predsjednika Srbije, za političko konvertitstvo, ali i za uzimanje novca od projekta Srpske kuće u koju je Vlada Srbije uložila 3,4 miliona eura. Jovanović je kazao da “obraćajući se sudovima DNP ne mijenja stav o njima, niti smo time povratili povjerenje u sudstvo”.

Ali rukovođeni činjenicom da su i same Demokrate, i neki drugi subjekti i pojedinci koji su veliki javni kritičari DPS-a i zarobljenih institucija, upravo svoja prava tražili na taj način, odlučili smo da do kraja, pravnim sredstvima, demaskiramo netačne tvrdnje i optužbe, pružajući im priliku da sve što imaju o DNP i njenim funkcionerima javno prikažu i objelodane ili da javno priznaju da su zarad sticanja jeftinih političkih poena pribjegli javnom blaćenju i pokušajima da izmišljotinama naruše integritet naših funkcionera. Nama nije cilj da ovom tužbom progonimo bilo koga, već da u redovnoj proceduri autoru ovih tvrdnji damo priliku da svoje navode potkrijepi dokazima”, pojasnio je Jovanović.

Upitan o motivima za optužbe Demokrata, Jovanović je rekao da su sve tvrdnje neistinite i predstavljaju primjenu brutalnih izmišljotina u političkom djelovanju.

Pored besmislenih optužbi o davanju četiri miliona eura liderima DF-a, u medijskoj polemici od strane šefa medijskog centra Demokrata, izrečeno je još niz brutalnih neistina i podmetanja koje se tiču finansiranja DNP-a i navodne prodaje izbora u dužem vremenskom periodu od strane funkcionera naše partije Predraga Bulatovića. Ovim su na perfidan način pokušali da aboliraju DPS za krađu svih dosadašnjih izbora, optužujući Predraga Bulatovića da je on prodao te izbore. Na taj način su Demokrate optužile i jedan značajan broj svojih funkcionera koji su u tom periodu izbornih procesa bili njegovi najbliži saradnici i koji su samim tim morali da znaju i da učestvuju u tim stvarima”, istakao je on.

Jovanović objašnjava da i u konstantnim napadima u posljednjem periodu uočavaju u višednevnoj polemici da nijednom riječju se nijesu kritički osvrnuli na premijera i zamjenika DPS-a Duška Markovića već da su se isključivo bavili Milom Đukanovićem, Aleksandrom Vučićem i liderima DF-a.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.