Standard.

ponedjeljak septembar 24

Abazović: Nebojša Medojević radi za DPS!

Predsjednik GP URA Dritan Abazović optužio je lidera PzP-a Nebojšu Medojevića da kritikuje Demokrate i URU po nalogu Demokratske partije socijalista. Abazović je to kazao na konferenciji za medije posvećenoj…

66 hits

ponedjeljak septembar 24

Milačić kreće u kampanju po Crnoj Gori: Pokucaćemo na vrata svakog domaćina

Kada smo, početkom 2018. godine, osnovali Pravu Crnu Goru, na umu smo imali samo jednu stvar: promjene. Ne bilo kakve, već suštinske, iz korijena. Kao grupa mladih intelektualaca, ali i…

21 hits

ponedjeljak septembar 24

Knežević: Vlast pokušava da spriječi proslavu 100. godina od ujedinjenja Srbije i Crne Gore

Sastanku Grupe prijateljstva Skupštine Crne Gore sa Narodnom skupštinom Republike Srbije koji se održao jutros u Parlamentu Crne Gore, prisustvovali su i predsjenik Nove srpske demokratije Andrija Mandić i Demokratske…

52 hits

ponedjeljak septembar 24

Brajović i Bečić razgovarali o daljem razvoju parlamentarne saradnje

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović razgovarao je sa predsjednikom poslaničke grupe prijateljstva Narodne skupštine Republike Srbije sa Crnom Gorom Igorem Bečićem, u okviru posjete srpskih parlamentaraca Crnoj Gori.

33 hits

 
 
 
 
petak, 14 septembar 2018 07:00

Stižu li pare iz BG za posrbljavanje CG uoči popisa 2021. godine? "Nacija je izmišljotina koja nam je poturena da bismo bili stoka"

Kad bi neko neinformisan pogledao nacionalno izjašnjavanje stanovnika Crne Gore od '48. do 2011. mogao bi da pomisli da su se dešavale masovne imigracije. "Čudo božije" jednog naroda se odselilo, a drugog doselilo. Istina je da niko s mjesta nije makao. Kad neko kaže da mu se đed izjašnjavao kao Srbin, postavlja se pitanje - koji đed kad smo od '48. do '91. imali od 1, 8 do devet odsto Srba. Situacija se drastično promijenila 2003. i 2011. od kada ih ima oko 30 odsto. Predsjednik države Milo Đukanović sad tvrdi da lideri prosrpskih stranaka traže pare od Beograda da bi poveli kampanju i posrbili Crnu Goru uoči narednog popisa 2021. godine.

Koliko će za dvije godine biti onih koji će kazati da su Crnogorske i Crnogorci, i ima li ikoga o njima da brine i, bukvalno, da ih u rođenoj zemlji održi u životu? Takođe, koliko će Srba tada biti, s obzirom na to da su od 1948. sa 1, 8 odsto došli na 28, 73 procenta 2011. godine?

Koga "gađa u glavu" ova medijsko-politička ofanziva Srbije na Crnu Goru o kojoj Đukanović govori? Ima li za cilj naš državni vrh ili su nanišanili naše mozgove da bi ih isprali do kraja i svađali nas dok grcamo u dugovima prema bankama, dok čekamo plate da bismo vratili pozajmice prijateljima...?

"Nacija je neka francuska izmišljotina koja nam je poturena da bismo bili stoka", riječi su znamenitog pjesnika Duška Trifunovića...

Predsjednik države je rekao i da je izjava srpskog patrinarha Irineja o položaju Srba u Crnoj Gori veoma glupa, i da je uloga SPC u Crnoj Gori da čuva infrastrukturu Velike Srbije za neku novu priliku kada će se obnoviti inicijativa da se Crna Gora nekom sramotnom i novom Podgoričkom skupštinom opet bezlično pridruži Srbiji. Je li ovo opet "vatrenje" koje može da bude nagovještaj konačnog vraćanja crkvene imovine državi ili još jedna predstava starih saveznika DPS-a i SPC?

Ovo su samo neka od pitanja na koja će se tražiti odgovori u emisiji "Neđelja u petak" koju večeras možete gledati na A1 TV od 20:15h.

O njima će polemisati standardna ekipa: Nevenka Ćirović, Marko Novaković, Slavko Mandić i Gojko Raičević.

Domaćin emisije je novinarka Standarda, Milica Minić.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno petak, 14 septembar 2018 01:39

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.