Standard.

petak april 19

Crnogorska: Protestima osnažujemo građansko dostojanstvo

Predsjednik podgoričkog odbora Crnogorske Predrag Kalezić pozvao je jutros svoje sugrađane da se pridruže građanskom protestu koji u subotu, 20. aprila u Podgorici organizuje pokret Odupri se.

17 hits

petak april 19

DF: Katnić i Stanković da se odrede prema optužbama Kneževića

Demokratski front pozvao je Vhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića i Specijalnnog državnog tužioca Milivoja Katnića da se jasno odrede prema optužbama koje sinoć iznio na njihov račun odbjegli biznismen i…

30 hits

petak april 19

Divanović: Jedinstvo opozicije u nekoliko kolona

Istureni prvaci političkog pokreta "Odupri se" bili su spremni da otputuju na sastanak u Brisel prošle sedmice, odabrali su delegaciju, spakovali se, ali famoznog sastanka još nema. Da li ih…

25 hits

četvrtak april 18

Administrativni odbor odlučio: Novčano će biti kažnjeni Medojević, Knežević, Radulović...

Administrativni odbor Skupštine Crne Gore, donio je odluku da novčano kazni poslanike Demokratskog fronta Nebojšu Medojevića, Janka Vučinića, Milana Kneževića, Jovana Vučurovića i Branka Radulovića, kao i poslanika Liberalne partije Andriju Popovića…

47 hits

 
 
 
 
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 545
petak, 14 septembar 2018 07:00

Stižu li pare iz BG za posrbljavanje CG uoči popisa 2021. godine? "Nacija je izmišljotina koja nam je poturena da bismo bili stoka"

Kad bi neko neinformisan pogledao nacionalno izjašnjavanje stanovnika Crne Gore od '48. do 2011. mogao bi da pomisli da su se dešavale masovne imigracije. "Čudo božije" jednog naroda se odselilo, a drugog doselilo. Istina je da niko s mjesta nije makao. Kad neko kaže da mu se đed izjašnjavao kao Srbin, postavlja se pitanje - koji đed kad smo od '48. do '91. imali od 1, 8 do devet odsto Srba. Situacija se drastično promijenila 2003. i 2011. od kada ih ima oko 30 odsto. Predsjednik države Milo Đukanović sad tvrdi da lideri prosrpskih stranaka traže pare od Beograda da bi poveli kampanju i posrbili Crnu Goru uoči narednog popisa 2021. godine.

Koliko će za dvije godine biti onih koji će kazati da su Crnogorske i Crnogorci, i ima li ikoga o njima da brine i, bukvalno, da ih u rođenoj zemlji održi u životu? Takođe, koliko će Srba tada biti, s obzirom na to da su od 1948. sa 1, 8 odsto došli na 28, 73 procenta 2011. godine?

Koga "gađa u glavu" ova medijsko-politička ofanziva Srbije na Crnu Goru o kojoj Đukanović govori? Ima li za cilj naš državni vrh ili su nanišanili naše mozgove da bi ih isprali do kraja i svađali nas dok grcamo u dugovima prema bankama, dok čekamo plate da bismo vratili pozajmice prijateljima...?

"Nacija je neka francuska izmišljotina koja nam je poturena da bismo bili stoka", riječi su znamenitog pjesnika Duška Trifunovića...

Predsjednik države je rekao i da je izjava srpskog patrinarha Irineja o položaju Srba u Crnoj Gori veoma glupa, i da je uloga SPC u Crnoj Gori da čuva infrastrukturu Velike Srbije za neku novu priliku kada će se obnoviti inicijativa da se Crna Gora nekom sramotnom i novom Podgoričkom skupštinom opet bezlično pridruži Srbiji. Je li ovo opet "vatrenje" koje može da bude nagovještaj konačnog vraćanja crkvene imovine državi ili još jedna predstava starih saveznika DPS-a i SPC?

Ovo su samo neka od pitanja na koja će se tražiti odgovori u emisiji "Neđelja u petak" koju večeras možete gledati na A1 TV od 20:15h.

O njima će polemisati standardna ekipa: Nevenka Ćirović, Marko Novaković, Slavko Mandić i Gojko Raičević.

Domaćin emisije je novinarka Standarda, Milica Minić.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno petak, 14 septembar 2018 01:39

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.