Standard.

ponedjeljak septembar 24

Abazović: Nebojša Medojević radi za DPS!

Predsjednik GP URA Dritan Abazović optužio je lidera PzP-a Nebojšu Medojevića da kritikuje Demokrate i URU po nalogu Demokratske partije socijalista. Abazović je to kazao na konferenciji za medije posvećenoj…

65 hits

ponedjeljak septembar 24

Milačić kreće u kampanju po Crnoj Gori: Pokucaćemo na vrata svakog domaćina

Kada smo, početkom 2018. godine, osnovali Pravu Crnu Goru, na umu smo imali samo jednu stvar: promjene. Ne bilo kakve, već suštinske, iz korijena. Kao grupa mladih intelektualaca, ali i…

21 hits

ponedjeljak septembar 24

Knežević: Vlast pokušava da spriječi proslavu 100. godina od ujedinjenja Srbije i Crne Gore

Sastanku Grupe prijateljstva Skupštine Crne Gore sa Narodnom skupštinom Republike Srbije koji se održao jutros u Parlamentu Crne Gore, prisustvovali su i predsjenik Nove srpske demokratije Andrija Mandić i Demokratske…

51 hits

ponedjeljak septembar 24

Brajović i Bečić razgovarali o daljem razvoju parlamentarne saradnje

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović razgovarao je sa predsjednikom poslaničke grupe prijateljstva Narodne skupštine Republike Srbije sa Crnom Gorom Igorem Bečićem, u okviru posjete srpskih parlamentaraca Crnoj Gori.

32 hits

 
 
 
 
petak, 14 septembar 2018 01:00

Ponuda Aleksi Bečiću da izađe na TV duel Predragu Bulatoviću: "Da se sazna ko je laže i ko je izdajnik, a ko govori istinu"

Demokratska narodna partija pozvala je predsjednika Demokrata Aleksu Bečića da izađe na televizijski duel protiv njihovog funkcionera, inače nekadašnjeg Bečićevog šefa u SNP-u, Predraga Bulatovića. To je ishod višednevnog prepucavanja ove dvije stranke koje je počelo kada je šef Press centra Demokrata Dušan Stijepović kazao da je Aleksandar Vučić kupio Bulatovića za četiri miliona eura, zbog čega je DNP najavila tužbu. Demokrate su potom ocijenile da ih DNP tuži "kod Mila".

Nikola Jovanović, portparol DNP-a Nikola Jovanović, portparol DNP-a FOTO: Facebook

Reagovanje portparola DNP-a Nikole Jovanovića prenosimo u cjelosti:

"Demokratska narodna partija i Demokratski front u cjelini ostaju otvoreni za svaki vid argumentovane javne rasprave zasnovane na političkim činjenicima i kontekstu.

Ali pošto je rukovodstvo Demokrata pokušalo da nivo rasprave spusti u talog laži i najprizemnijih izmišljotina onda je i red da te višednevne bedastoće dokumentuju pred sudom i cjelokupnom crnogorskom javnošću.

To što se u njihovom posljednjem saopštenju nije oglasio potpisnik prethodnih saopštenja i šef pres centra Dušan Stijepović najbolje govori o tome da je i on svjestan da je zloupotrijebljen od strane Bogdanovića i Bečića.

A što se tiče tzv. Milovih sudija i institucija, tu su upravo Demokrate šampioni manipulacija. Prvo je za potrebe izbora u Herceg Novom Aleksa Bečić podnio krivičnu prijavu Ivici Stankoviću i Milivoju Katniću protiv NN lica zbog pisma u kojem se između ostalog tretira priroda njihove seksualnosti, da bi posle u saopštenjima optužio DF kao autore tog pamfleta. Zatim je Aleksa Bečić u novembru 2017. opet pred lokalne izbore podnio krivičnu prijavu Ivici Stankoviću i Milivoju Katniću protiv NN lica zbog navodnih montaža fotografija i snimaka eksplicitne sadržine koji bi mogli nanijeti štetu autoritetu rukovodstva Demokrata. Onda je, Aleksa Bečić 22. aprila 2018, ovog puta pred lokalne izbore u 12 gradova uključujući i Podgoricu podnio novu krivičnu prijavu Ivici Stankoviću i Milivoju Katniću protiv DF - a, jer smo navodno mi krivi što je jedna NVO organizacija utvrdila da je plagirao svoj magistarski rad.

A treba li spomenuti da se i Aleksa Bečić nalazi na Milovom sudu kao oštećeni gdje se na optuženičkoj klupi nalaze aktivisti DPS- a sa kojima se svađao na ulici. Zašto ne postoji interesovanje medija za ovo suđenje ostavljamo građanima da procijene. Tako kad se napravi analiza prijava koje je pravosudnim institucijama podnio Aleksa Bečić protiv DF-a, lako se dolazi do zaključka da on u crnogorske sudove i tužilaštvo više ima povjerenja nego Milo Đukanović.

Zbog toga mu i pružamo priliku da tvrdnje koje je iznio njegov šef press centra da su lideri DF- a dobili novac od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića dokaže na sudu.

Takođe ih obavještavamo da im DNP neće ostati dužni nijedan odgovor na njihova sljedeća saopštenja i da ćemo nastaviti argumentovano raskrinkavanje njihove politike makar to trajalo godinama. A pošto su opterećeni likom i djelom Predraga Bulatovića, konstatujući pritom da bježimo od rasprave, ovim putem ih demantujemo i pozivamo Aleksu Bečića da na bilo kojoj televiziji, oči u oči ukrsti argumente sa svojim bivšim predsjednikom i iznese dokaze o nepoznatim izvorima finansiranja DNP-a ali i dokaze o milionima koje je Predrag Bulatović dobio od Aleksandra Vučića i "prodaje referenduma i svih izbora."

Smatramo da je to prava prilika da cjelokupna crnogorska javnost donese sud ko laže a ko govori istinu, ko je istinski opozicionar a ko izdajnik, i vjerujemo da će Aleksa Bečić prihvatiti ovu ponudu kao nastavak naše polemike.

U svakom slučaju kakav god bio odgovor Alekse Bečića, DNP neće odustati od tužbe protiv šefa pres centra Demokrata i već sad najavljujemo da će ona biti podnijeta u ponedjeljak.

Prijavu namjerno podnosimo u ponedjeljak kako bi ipak ostavili mogućnost Stijepoviću da se do tad javno izvini za ono što je potpisao i saopšti da on nije stvarni autor saopštenja.

Ali ako i dalje ostane pri potpisanim "tvrdnjama" onda ćemo pred sudom ali i cjelokupnom crnogorskom javnošću sa nemjerljivim zadovoljstvom ukrstiti argumente, a DNP nema od čega da strahuje niti bilo što da sakriva", zaključuje Jovanović.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno petak, 14 septembar 2018 07:06

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.