Standard.

petak april 19

Crnogorska: Protestima osnažujemo građansko dostojanstvo

Predsjednik podgoričkog odbora Crnogorske Predrag Kalezić pozvao je jutros svoje sugrađane da se pridruže građanskom protestu koji u subotu, 20. aprila u Podgorici organizuje pokret Odupri se.

17 hits

petak april 19

DF: Katnić i Stanković da se odrede prema optužbama Kneževića

Demokratski front pozvao je Vhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića i Specijalnnog državnog tužioca Milivoja Katnića da se jasno odrede prema optužbama koje sinoć iznio na njihov račun odbjegli biznismen i…

30 hits

petak april 19

Divanović: Jedinstvo opozicije u nekoliko kolona

Istureni prvaci političkog pokreta "Odupri se" bili su spremni da otputuju na sastanak u Brisel prošle sedmice, odabrali su delegaciju, spakovali se, ali famoznog sastanka još nema. Da li ih…

25 hits

četvrtak april 18

Administrativni odbor odlučio: Novčano će biti kažnjeni Medojević, Knežević, Radulović...

Administrativni odbor Skupštine Crne Gore, donio je odluku da novčano kazni poslanike Demokratskog fronta Nebojšu Medojevića, Janka Vučinića, Milana Kneževića, Jovana Vučurovića i Branka Radulovića, kao i poslanika Liberalne partije Andriju Popovića…

47 hits

 
 
 
 
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 545
petak, 14 septembar 2018 01:00

Ponuda Aleksi Bečiću da izađe na TV duel Predragu Bulatoviću: "Da se sazna ko je laže i ko je izdajnik, a ko govori istinu"

Demokratska narodna partija pozvala je predsjednika Demokrata Aleksu Bečića da izađe na televizijski duel protiv njihovog funkcionera, inače nekadašnjeg Bečićevog šefa u SNP-u, Predraga Bulatovića. To je ishod višednevnog prepucavanja ove dvije stranke koje je počelo kada je šef Press centra Demokrata Dušan Stijepović kazao da je Aleksandar Vučić kupio Bulatovića za četiri miliona eura, zbog čega je DNP najavila tužbu. Demokrate su potom ocijenile da ih DNP tuži "kod Mila".

Nikola Jovanović, portparol DNP-a Nikola Jovanović, portparol DNP-a FOTO: Facebook

Reagovanje portparola DNP-a Nikole Jovanovića prenosimo u cjelosti:

"Demokratska narodna partija i Demokratski front u cjelini ostaju otvoreni za svaki vid argumentovane javne rasprave zasnovane na političkim činjenicima i kontekstu.

Ali pošto je rukovodstvo Demokrata pokušalo da nivo rasprave spusti u talog laži i najprizemnijih izmišljotina onda je i red da te višednevne bedastoće dokumentuju pred sudom i cjelokupnom crnogorskom javnošću.

To što se u njihovom posljednjem saopštenju nije oglasio potpisnik prethodnih saopštenja i šef pres centra Dušan Stijepović najbolje govori o tome da je i on svjestan da je zloupotrijebljen od strane Bogdanovića i Bečića.

A što se tiče tzv. Milovih sudija i institucija, tu su upravo Demokrate šampioni manipulacija. Prvo je za potrebe izbora u Herceg Novom Aleksa Bečić podnio krivičnu prijavu Ivici Stankoviću i Milivoju Katniću protiv NN lica zbog pisma u kojem se između ostalog tretira priroda njihove seksualnosti, da bi posle u saopštenjima optužio DF kao autore tog pamfleta. Zatim je Aleksa Bečić u novembru 2017. opet pred lokalne izbore podnio krivičnu prijavu Ivici Stankoviću i Milivoju Katniću protiv NN lica zbog navodnih montaža fotografija i snimaka eksplicitne sadržine koji bi mogli nanijeti štetu autoritetu rukovodstva Demokrata. Onda je, Aleksa Bečić 22. aprila 2018, ovog puta pred lokalne izbore u 12 gradova uključujući i Podgoricu podnio novu krivičnu prijavu Ivici Stankoviću i Milivoju Katniću protiv DF - a, jer smo navodno mi krivi što je jedna NVO organizacija utvrdila da je plagirao svoj magistarski rad.

A treba li spomenuti da se i Aleksa Bečić nalazi na Milovom sudu kao oštećeni gdje se na optuženičkoj klupi nalaze aktivisti DPS- a sa kojima se svađao na ulici. Zašto ne postoji interesovanje medija za ovo suđenje ostavljamo građanima da procijene. Tako kad se napravi analiza prijava koje je pravosudnim institucijama podnio Aleksa Bečić protiv DF-a, lako se dolazi do zaključka da on u crnogorske sudove i tužilaštvo više ima povjerenja nego Milo Đukanović.

Zbog toga mu i pružamo priliku da tvrdnje koje je iznio njegov šef press centra da su lideri DF- a dobili novac od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića dokaže na sudu.

Takođe ih obavještavamo da im DNP neće ostati dužni nijedan odgovor na njihova sljedeća saopštenja i da ćemo nastaviti argumentovano raskrinkavanje njihove politike makar to trajalo godinama. A pošto su opterećeni likom i djelom Predraga Bulatovića, konstatujući pritom da bježimo od rasprave, ovim putem ih demantujemo i pozivamo Aleksu Bečića da na bilo kojoj televiziji, oči u oči ukrsti argumente sa svojim bivšim predsjednikom i iznese dokaze o nepoznatim izvorima finansiranja DNP-a ali i dokaze o milionima koje je Predrag Bulatović dobio od Aleksandra Vučića i "prodaje referenduma i svih izbora."

Smatramo da je to prava prilika da cjelokupna crnogorska javnost donese sud ko laže a ko govori istinu, ko je istinski opozicionar a ko izdajnik, i vjerujemo da će Aleksa Bečić prihvatiti ovu ponudu kao nastavak naše polemike.

U svakom slučaju kakav god bio odgovor Alekse Bečića, DNP neće odustati od tužbe protiv šefa pres centra Demokrata i već sad najavljujemo da će ona biti podnijeta u ponedjeljak.

Prijavu namjerno podnosimo u ponedjeljak kako bi ipak ostavili mogućnost Stijepoviću da se do tad javno izvini za ono što je potpisao i saopšti da on nije stvarni autor saopštenja.

Ali ako i dalje ostane pri potpisanim "tvrdnjama" onda ćemo pred sudom ali i cjelokupnom crnogorskom javnošću sa nemjerljivim zadovoljstvom ukrstiti argumente, a DNP nema od čega da strahuje niti bilo što da sakriva", zaključuje Jovanović.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno petak, 14 septembar 2018 07:06

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.