Standard.

četvrtak novembar 15

Đukanović o Podgoričkoj skupštini: Država da onemogući bilo koga da slavi ono što je bila propast Crne Gore

Podgorička Skupština 1918. bila je uništavanje crnogorske države i jedna velika izdaja i zbog toga nema razloga da se taj događaj slavi. Svako ko nas poziva da slavimo tzv. Podgoričku skupštinu poziva…

74 hits

četvrtak novembar 15

Marković u Sofiji na Samitu „Startup Europe“: Crna Gora će do 2020. imati povoljan ambijent za Start up biznise

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković saopštio je na Samitu „Startup Europe“ u Sofiji da crnogorsko okruženje – i zakonodavno i poslovno – nije u ovom momentu pogodno za pokretanje…

15 hits

četvrtak novembar 15

Lideri DF-a se žalili Oravu: "Očekujemo od Brisela da reaguje na pritiske koje trpe poslanici"

Lideri DF Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Knežević razgovarali su danas sa ambasadorom EU u Crnoj Gori, Aivom Oravom u sjedištu Delegacije EU u Podgorici. Oni su nakon sastanka…

35 hits

četvrtak novembar 15

Pažin: Crna Gora duguje svoj građanski identitet antifašizmu

Savremena Crna Gora svoj građanski identitet u velikoj mjeri duguje tradiciiji antifašizma, koji je snažnije nego bilo koja druga istorijska ideja uspio da ujedini crnogorsko društvo u svim njegovim različitostima,…

9 hits

 
 
 
 
petak, 14 septembar 2018 14:12

SNP: Vanredni parlamentarni izbori najbolje rješenje

Vanredni parlamentarni izbori najbolje su rješenje za izlazak iz duboke socijalne i ekonomske krize, u koju je Crnu Goru dovela Demokratska partija socijalistasa svojim koalicionim partnerima, saopštio je član Predsjedništva SNP-a te stranke Miomir Vojinović kazao je da Crna Gora prolazi kroz period najdublje ekonomske krize što, kako je naveo, za posljedicu ima i produbljivanje političkih, vjerskih i svakih drugih podjela.

On je istakao da posljednji pokazatelji ne predviđaju nimalo optimizma i, nažalost, „govore samo u prilog tome da aktuelna vlast nije sposobna da riješi goruće životne probleme“.

„Javni dug će na kraju godine dostići nevjerovatnih 3,5 milijardi eura što je skoro 80 odsto BDP-a. To govori samo o tome da aktuelna koalicija na vlasti nije sposobna da riješi problem nezaposlenosti i da loš standard građana pokazuje da život u Crnoj Gori postaje sve teži, kao i da su državi potrebne promjene, a samim tim i ozbiljna i odgovorna vlast. SNP smatra da su vanredni parlamentarni izbori najbolje rješenje za izlazak iz duboke socijalne i ekonomske krize, u koju nas je dovela DPS sa svojim koalicionim partnerima“, istakao je Vojinović.

On je ocijenio da je u ovakvim prilikama dijalog između vlasti i opozicije neophodan, kako bi se konačno našao najbolji model mogućeg izlaska iz krize.

Prema riječima Vojinovića, u SNP-u smatraju da su za Crnu Goru izuzetno štetne i opasne bilo koje euroskeptične poruke, koje je guraju na margine evropskih, demokratskih standarda.

„Mi i dalje smatramo da Evropska unija nema alternativu i da demokratizacija društva i članstvo u savremenoj porodici naprednih država mora biti u fokusu svih naših napora“, kazao je Vojinović.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno petak, 14 septembar 2018 14:02

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.