Standard.

petak april 19

Crnogorska: Protestima osnažujemo građansko dostojanstvo

Predsjednik podgoričkog odbora Crnogorske Predrag Kalezić pozvao je jutros svoje sugrađane da se pridruže građanskom protestu koji u subotu, 20. aprila u Podgorici organizuje pokret Odupri se.

17 hits

petak april 19

DF: Katnić i Stanković da se odrede prema optužbama Kneževića

Demokratski front pozvao je Vhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića i Specijalnnog državnog tužioca Milivoja Katnića da se jasno odrede prema optužbama koje sinoć iznio na njihov račun odbjegli biznismen i…

30 hits

petak april 19

Divanović: Jedinstvo opozicije u nekoliko kolona

Istureni prvaci političkog pokreta "Odupri se" bili su spremni da otputuju na sastanak u Brisel prošle sedmice, odabrali su delegaciju, spakovali se, ali famoznog sastanka još nema. Da li ih…

25 hits

četvrtak april 18

Administrativni odbor odlučio: Novčano će biti kažnjeni Medojević, Knežević, Radulović...

Administrativni odbor Skupštine Crne Gore, donio je odluku da novčano kazni poslanike Demokratskog fronta Nebojšu Medojevića, Janka Vučinića, Milana Kneževića, Jovana Vučurovića i Branka Radulovića, kao i poslanika Liberalne partije Andriju Popovića…

47 hits

 
 
 
 
petak, 14 septembar 2018 14:12

SNP: Vanredni parlamentarni izbori najbolje rješenje

Vanredni parlamentarni izbori najbolje su rješenje za izlazak iz duboke socijalne i ekonomske krize, u koju je Crnu Goru dovela Demokratska partija socijalistasa svojim koalicionim partnerima, saopštio je član Predsjedništva SNP-a te stranke Miomir Vojinović kazao je da Crna Gora prolazi kroz period najdublje ekonomske krize što, kako je naveo, za posljedicu ima i produbljivanje političkih, vjerskih i svakih drugih podjela.

On je istakao da posljednji pokazatelji ne predviđaju nimalo optimizma i, nažalost, „govore samo u prilog tome da aktuelna vlast nije sposobna da riješi goruće životne probleme“.

„Javni dug će na kraju godine dostići nevjerovatnih 3,5 milijardi eura što je skoro 80 odsto BDP-a. To govori samo o tome da aktuelna koalicija na vlasti nije sposobna da riješi problem nezaposlenosti i da loš standard građana pokazuje da život u Crnoj Gori postaje sve teži, kao i da su državi potrebne promjene, a samim tim i ozbiljna i odgovorna vlast. SNP smatra da su vanredni parlamentarni izbori najbolje rješenje za izlazak iz duboke socijalne i ekonomske krize, u koju nas je dovela DPS sa svojim koalicionim partnerima“, istakao je Vojinović.

On je ocijenio da je u ovakvim prilikama dijalog između vlasti i opozicije neophodan, kako bi se konačno našao najbolji model mogućeg izlaska iz krize.

Prema riječima Vojinovića, u SNP-u smatraju da su za Crnu Goru izuzetno štetne i opasne bilo koje euroskeptične poruke, koje je guraju na margine evropskih, demokratskih standarda.

„Mi i dalje smatramo da Evropska unija nema alternativu i da demokratizacija društva i članstvo u savremenoj porodici naprednih država mora biti u fokusu svih naših napora“, kazao je Vojinović.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno petak, 14 septembar 2018 14:02

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.