Standard.

ponedjeljak septembar 24

Abazović: Nebojša Medojević radi za DPS!

Predsjednik GP URA Dritan Abazović optužio je lidera PzP-a Nebojšu Medojevića da kritikuje Demokrate i URU po nalogu Demokratske partije socijalista. Abazović je to kazao na konferenciji za medije posvećenoj…

68 hits

ponedjeljak septembar 24

Milačić kreće u kampanju po Crnoj Gori: Pokucaćemo na vrata svakog domaćina

Kada smo, početkom 2018. godine, osnovali Pravu Crnu Goru, na umu smo imali samo jednu stvar: promjene. Ne bilo kakve, već suštinske, iz korijena. Kao grupa mladih intelektualaca, ali i…

21 hits

ponedjeljak septembar 24

Knežević: Vlast pokušava da spriječi proslavu 100. godina od ujedinjenja Srbije i Crne Gore

Sastanku Grupe prijateljstva Skupštine Crne Gore sa Narodnom skupštinom Republike Srbije koji se održao jutros u Parlamentu Crne Gore, prisustvovali su i predsjenik Nove srpske demokratije Andrija Mandić i Demokratske…

54 hits

ponedjeljak septembar 24

Brajović i Bečić razgovarali o daljem razvoju parlamentarne saradnje

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović razgovarao je sa predsjednikom poslaničke grupe prijateljstva Narodne skupštine Republike Srbije sa Crnom Gorom Igorem Bečićem, u okviru posjete srpskih parlamentaraca Crnoj Gori.

35 hits

 
 
 
 
petak, 14 septembar 2018 14:12

SNP: Vanredni parlamentarni izbori najbolje rješenje

Vanredni parlamentarni izbori najbolje su rješenje za izlazak iz duboke socijalne i ekonomske krize, u koju je Crnu Goru dovela Demokratska partija socijalistasa svojim koalicionim partnerima, saopštio je član Predsjedništva SNP-a te stranke Miomir Vojinović kazao je da Crna Gora prolazi kroz period najdublje ekonomske krize što, kako je naveo, za posljedicu ima i produbljivanje političkih, vjerskih i svakih drugih podjela.

On je istakao da posljednji pokazatelji ne predviđaju nimalo optimizma i, nažalost, „govore samo u prilog tome da aktuelna vlast nije sposobna da riješi goruće životne probleme“.

„Javni dug će na kraju godine dostići nevjerovatnih 3,5 milijardi eura što je skoro 80 odsto BDP-a. To govori samo o tome da aktuelna koalicija na vlasti nije sposobna da riješi problem nezaposlenosti i da loš standard građana pokazuje da život u Crnoj Gori postaje sve teži, kao i da su državi potrebne promjene, a samim tim i ozbiljna i odgovorna vlast. SNP smatra da su vanredni parlamentarni izbori najbolje rješenje za izlazak iz duboke socijalne i ekonomske krize, u koju nas je dovela DPS sa svojim koalicionim partnerima“, istakao je Vojinović.

On je ocijenio da je u ovakvim prilikama dijalog između vlasti i opozicije neophodan, kako bi se konačno našao najbolji model mogućeg izlaska iz krize.

Prema riječima Vojinovića, u SNP-u smatraju da su za Crnu Goru izuzetno štetne i opasne bilo koje euroskeptične poruke, koje je guraju na margine evropskih, demokratskih standarda.

„Mi i dalje smatramo da Evropska unija nema alternativu i da demokratizacija društva i članstvo u savremenoj porodici naprednih država mora biti u fokusu svih naših napora“, kazao je Vojinović.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno petak, 14 septembar 2018 14:02

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.