Standard.

ponedjeljak septembar 24

Abazović: Nebojša Medojević radi za DPS!

Predsjednik GP URA Dritan Abazović optužio je lidera PzP-a Nebojšu Medojevića da kritikuje Demokrate i URU po nalogu Demokratske partije socijalista. Abazović je to kazao na konferenciji za medije posvećenoj…

71 hits

ponedjeljak septembar 24

Milačić kreće u kampanju po Crnoj Gori: Pokucaćemo na vrata svakog domaćina

Kada smo, početkom 2018. godine, osnovali Pravu Crnu Goru, na umu smo imali samo jednu stvar: promjene. Ne bilo kakve, već suštinske, iz korijena. Kao grupa mladih intelektualaca, ali i…

21 hits

ponedjeljak septembar 24

Knežević: Vlast pokušava da spriječi proslavu 100. godina od ujedinjenja Srbije i Crne Gore

Sastanku Grupe prijateljstva Skupštine Crne Gore sa Narodnom skupštinom Republike Srbije koji se održao jutros u Parlamentu Crne Gore, prisustvovali su i predsjenik Nove srpske demokratije Andrija Mandić i Demokratske…

56 hits

ponedjeljak septembar 24

Brajović i Bečić razgovarali o daljem razvoju parlamentarne saradnje

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović razgovarao je sa predsjednikom poslaničke grupe prijateljstva Narodne skupštine Republike Srbije sa Crnom Gorom Igorem Bečićem, u okviru posjete srpskih parlamentaraca Crnoj Gori.

36 hits

 
 
 
 
petak, 14 septembar 2018 20:18

Kovačević: Samo prestanak diskriminacije srpskog naroda može vratiti Crnu Goru sa puta nestanka

Kako je to govoriti o ugroženosti Srba zbog političkih poena najbolje zna Milo Đukanović, kaže Marko Kovačević, portparol NSD, u reagovanju na izjavu poslanika DPS-a Miloša Nikolića koji je kazao da je izjava portparola Nove srpske demokratije da je predsjedniku Crne Gore važnije da Srbi budu ugroženi nego da Crna Gora opstane, kontradiktorna je, nelogična i prije svega netačna.

Kovačević je podsjetio da je Đukanović svojevremeno da se “ne može mahati grančicama mira dok se srpski narod kolje i proganja u Krajini” a danas šalje oficire Vojske Crne Gore da proslavaju zločinačku “Oluju” sa onima koji su kasapili i ubijali naše vojnike iz Nikšićko-šavničke grupe u logoru Lora.

"U jednom od perioda njegovanja 'ideje o obnovi državnosti' govorio je kako upravo granice velike srpske države treba da budu povučene pravednije nego što su to uradili 'priučeni boljševički kartografi'. Upravo je on govorio 1998. godine da je Jugoslavija sigurna i stabilna ukoliko njeno postojanje bude zavisilo od njega i od DPS-a, kao što sada govori da je Crna Gora stabilna sa njim i njegovom partijom na vlasti", naglašava on.

Portparol NSD-a pita da li je Crna Gora sa spoljnim dugom od preko tri milijarde evra nezavisna država? 

"Da li su je propale privatizacije ekonomski uzdigle? U kom smjeru vode državnu nezavisnost neprestana zaduživanja? Zašto je rezultat prve godine članstva u NATO paktu, kao 'pečata nezavisnosti', predaja djela teritorije tzv. državi Kosovo i privremenim vlastima u Prištini prilikom demarkacije? Zašto su Srbi koji su zaposleni u državnim institucijama incidentna pojava? Koji je direktor neke od osnovnih i srednjih škola u Crnoj Gori danas Srbin? Zašto srpski jezik koji je maternji većini građana ne može da bude službeni jezik? Zašto se smanjio broj Srba i ljudi koji srpski jezik smatraju maternjim između dva popisa stanovništva? Zašto DPS i Milo Đukanović žele da se miješaju u unutrašnja pitanja Srpske pravoslavne crkve? Ne zbog toga jer im je bitno pravoslavlje i hrišćanstvo, već zbog toga jer im smeta naziv naše pomjesne Crkve. Kao što veliki broj Srba živi u državi koja se zove Crna Gora a nisu Crnogorci, tako i veliki broj Crnogoraca su vjernici Srpske pravoslavne crkve iako se ne smatraju Srbima. Samo što oni sa nama Srbima, kao i svi drugi narodi, u Crkvi imaju ravnopravan položaj, dok Srbi u okviru države Crne Gore nemaju ravnopravnost sa drugim narodima", rekao je Kovačević.

Prema njegovim rioječima, DPS i Milo Đukanović preuzeli su na sebe zadatak da na svaki način raspolute pravoslavno biće u Crnoj Gori i pri tom u potpunosti unište srpski narod koji ovdje živi a Crnogorce odvoje od svega onoga što nam je zajedničko.

"Pri tom su slijepi i nijemi na velikoalbanske manifestacije u Ulcinju, Rožajama, Svaču, na Romaniji kao i na činjenice da su članovi stranaka koje su njihovi koalicioni partneri bili dio paravojnih formacija Islamske države i još mnogo toga što je opasno po teritorijalni integritet i suverenitet Crne Gore. Najvažnije je upregnuti zarobljene institucije sistema da se obračunavaju sa DF-om i da diskriminišu srpski narod i opoziciono orijentisane građane. Dok se pojedinci iz vlasti bogate arčeći potencijale ove zemlje kao da su njihova prćija i slave zločinačku 'Oluju' sa onima koji baštine nasleđe jasenovačkih koljača. Samo zaustavljanje diskriminacije jednog od dva najbrojnija naroda u našoj zemlji može spriječiti pljačku i vratiti Crnu Goru sa puta nestanka kojim je DPS vodi", zaključuje Kovačević.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.