Standard.

utorak februar 19

Organizatori protesta "97.000 Odupri se" poručili: Idemo do kraja, rasfromiraćemo udbaško-komunističke strukture

Organizatori protesta "97.000 Odupri se", pozvali su na današnjoj konferenciji za medije, sve progresivne snage da im se pridruže jer je, kako su istakli, došlo je vrijeme za promjene. Novinarima su…

57 hits

utorak februar 19

Bečić: Policija mi dolazila kod roditelja, traže da dođem kod inspektora zbog protesta

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, objavio je na svom Fejsbuk profilu da je policija dolazila da mu uruči poziv da jutros dođe u policijske prostorije zbog protesta koji je…

24 hits

utorak februar 19

Đukanović - Rigterink: Snažan doprinos EBRD-a ubrzanom ekonomskom rastu

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je prvog potpredsjednika Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Jurgena Rigterinka koji boravi u posjeti Crnoj Gori.

15 hits

utorak februar 19

Marković - Rigterink: Unaprijediti konkurentnosti privatnog sektora i jačati mala i srednja preduzeća

Unapređenje konkurentnosti privatnog sektora, energetsko i infrastrukturno povezivanje kao i ozelenjavanje ekonomije i održivi turizam su tri prioritetne oblasti u kojima Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) želi da…

13 hits

 
 
 
 
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 545
srijeda, 10 oktobar 2018 14:55

Decenija od crnogorskog priznanja Kosova: Mandić o "zavjetu", "švapskom oficiru", "sjenima kraljeva Nikole i Aleksandra"...

Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić čvrsto vjeruje da će doći dan kada će se poništiti priznanje, kako kaže, lažne države Kosovo koje je, kako dodaje, sramota Crne Gore i da će se Crna Gora uključiti u borbu za spas Kosova i Metohije.

On je to saopštio povodom desete godišnjice od kad je Crna Gora proznala nezavisnost Kosova.

Reagovanje Mandića prenosimo u cjelosti:

"Danas se navršava deset godina od kako je aktuelni režim počinio jednu od najvećih izdaja Crne Gore u istoriji. Tog 10. oktobra 2008. godine Milo Đukanović i njegova Vlada, priznali su lažnu državu na teritoriji južne srpske pokrajine Kosovo i Metohija. Takođe, juče se navršilo i 84. godine od atentata na viteškog kralja Aleksandra Karađorđevića, čije je ubistvo dalo zamah narastajućim nacističkim i fašističkim snagama u Evropi. Ova dva strašna događaja režirana su od strane istih centara moći koji su čitav 20.vijek radili na uništavanju srpskog naroda i njegove države.

Činom priznanja lažne države Kosovo, Vlada Crne Gore je te 2008. godine pogazila državnost Kraljevine Crne Gore koja je iznikla na Kosovskom zavjetu i koja je oslobodila Kosovo i Metohiju 1912. godine zajedno sa vojskom Kraljevine Srbije koju je predvodio upravo Aleksandar Karađorđević. Isto tako, zvanična državna politika današnje Crne Gore, obračunava se sa jedinim kraljem koji je rođen na Cetinju, uzimajući za glavne perjanice u tome poslu upravo njegove Cetinjane. Sramota je da sugrađani kralja Aleksandra, koji je prošao Albansku golgotu, Krf, probio sa svojom vojskom Solunski front i oslobodio i ujedinio ove prostore, danas više baštine tradiciju Josipa Broza, odlikovanog kaplara iz 42. domobranske divizije austro-ugarske vojske, poznatije kao Vražja divizija, koja je po Mačvi na najmonstruoznije načine ubijala žene, djecu i starce. Ta ista divizija je 1916.godine osvojila Lovćen a njen komandant, sunarodnik Josipa Broza, general Stjepan Sarkotić svojoj plemićkoj tituli pridodao ,,fon Lovćen''. Inače, general Sarkotić je osnovao ustašku organizaciju a na tom mjestu ga je naslijedio Ante Pavelić, glavni poslodavac Sekule Drljevića, autora himne današnje Crne Gore. Kralj Aleksandar je volio svoje Cetinje i od njega napravio centar regiona od Raške do Dubrovnika i od Peći do Mostara, dok je taj austro-ugarski kaplar izmjestio sa Cetinja sve, a Podgoricu čije je bombardovanje naručio od saveznika ponizio davajući joj svoje ime. Taj švapski podoficir, koji je jedini primjer u istoriji da je jedan vojnik postao vrhovni komandant neprijateljske vojske, je i započeo proces separacije Kosova i Metohije od Srbije i trasirao put kojim danas idu privremene vlasti na Kosovu i Metohiji a koji prati i režim u Crnoj Gori.

Zato i ne smatramo da je slučajno da godišnjice ova dva tužna događaja u kalendaru idu jedna za drugom, jer se u potpunosti nadovezuju.

Čvrsto vjerujemo da će doći dan kada će se poništiti priznanje lažne države koje je sramota Crne Gore i da će se Crna Gora uključiti u borbu za spas Kosova i Metohije i povratak spomenika našeg viteškog kralja u onim mjestima u Crnoj Gori gdje su se oni nalazili. Nova srpska demokratija će dati puni doprinos ostvarenju ovih ciljeva. Na to nas obavezuju sjeni kralja Nikole i njegovog unuka, rođenog Cetinjanina, kralja Aleksandra koji su posle vjekova ropstva Kosovo i Metohiju zajedno oslobodili 1912. godine", zaključuje on.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno srijeda, 10 oktobar 2018 14:56

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.