Standard.

nedjelja decembar 16

Stigao odgovor Srbije: Nastupom u Kini nijesmo uzeli tuđe, gusle su srpska baština

Ministаrstvo kulture i informisаnjа Srbije saopštilo je danas da je guslаr koji je izveo pjesmu nа otvаrаnju Kulturnog centrа "Ivo Andrić" u Pekingu bio odjeven u nošnju koju su "nosili…

57 hits

nedjelja decembar 16

Nova: Potpuno je normalno da Srbija štiti kulturnu baštinu srpskog naroda iz CG

Potpuno je normalno da Srbija kao dio srpske kulturne baštine njeguje nošnju srpskog naroda iz Crne Gore, ocjenjuju u Novoj srpskoj demokratiji (NSD).

10 hits

nedjelja decembar 16

Knežević ostaje lider DNP-a, tražiće izmjenu himne i simbola

Milan Knežević jednoglasno je ponovo izabran za predsjednika Demokratske narodne partije (DNP) na stranačkom kongresu koji je održan danas, javlja RTCG.

41 hits

nedjelja decembar 16

Marković sjutra sa Hanom u Briselu

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković boraviće sjutra u radnoj posjeti Briselu gdje će se sastati sa evropskim komesarom za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesom Hanom.

11 hits

 
 
 
 
srijeda, 10 oktobar 2018 14:51

Kolegijum predsjednika Skupštine zakazan za 16. oktobar

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović zakazao je sastanak Kolegijuma predsjednika za utorak, 16. oktobar.

Kako je saopšteno iz Brajovićevog kabineta, namjera je da se na sastanku, koji će u najvećoj mjeri biti posvećen pripremi za formiranje skupštinskog tijela za unaprjeđenje izbornog zakonodavstva, članovi Kolegijuma predsjednika odrede prema predlozima i inicijativama poslaničkih klubova, kao i političkih partija koje su prisustvovale konsultativnom sastanku održanom 4. oktobra. 

"Uslijediće imenovanje operativne grupe koja će pripremiti predlog odluke o formiranju skupštinskog tijela. Zaključcima Kolegijuma, predstavnici poslaničkih klubova kao članovi operativne grupe, dobiće smjernice za definisanje mandata, sastava, rokova i način rada. Nakon konačnog usaglašavanja na Kolegijumu, odluka će u formi predloga  biti dostavljena Skupštini na usvajanje krajem oktobra", navodi se u saopštenju.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.