Standard.

četvrtak jun 13

Vlada: Hvala Vučiću na savjetima, ali Crna Gora sama donosi svoje odluke

Crna Gora nema, niti će imati ambicije da utiče na zakonodavnu aktivnost Srbije, ali nećemo dozvoliti bilo kome pa ni Srbiji da utiče na naše odluke, kazali su Vladi Crne…

98 hits

četvrtak jun 13

Vučić: Zamolićemo Crnu Goru da ne usvaja zakon o slobodi vjeroispovijesti

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da izjava njegovog generalnog sekretara Nikole Selakovića o Crnoj Gori nije na fer način prenijeta.

79 hits

četvrtak jun 13

VIDEO: Pavlović u Skupštini izvrijeđao vladajuću stranku: Crna Gora je postojala i prije g****a iz DPS-a

Poslanik Demokratskog fronta Koča Pavlović danas je u Skupštini u toku rasprave sa predsjednikom parlamenta Ivanom Brajovićem brutalno uvrijedio kolege iz Demokratske partije socijalista. On je u toku rasprave sa…

122 hits

četvrtak jun 13

Darmanović otvorio Konzulat CG u Trstu: Potvrda opredjeljenosti da razvijamo sveukupnu saradnju sa Italijom

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović svečano je sinoć otvorio Konzulat Crne Gore u Trstu, na čelu sa počasnim konzulom Svenom Bihlerom.

26 hits

 
 
 
 
četvrtak, 11 oktobar 2018 11:52

Vukićević poručila Lekiću: Nijesam obavezna da vratim mandat, zahvaljujući Vama od partije ostalo samo ime

Nezavisna poslanica i bivša funkcionerka Demosa Anka Vukićević saoptila je da je zahvaljujući Miodragu Lekiću od stranke ostalo samo ime, jer, kako je istakla, od 81 kandidata sa liste Demosa partiju napustilo 74. Lekić je prije nekoliko dana zatražio od Vukićević da vrati mandat koji je ostvarila sa liste te političke stranke u okviru koalicije „Ključ“ (Demos, SNP i URA), jer je, kako je obrazložio, „taj mandat podložan rotaciji nakon dvije godine“. Vukićević je saopštila da te tvrdnje nijesu istinite i da se to jasno vidi iz poslaničke liste koju je usvojilo Predsjedništvo i Glavni odbor stranke 2016. godine.

„Prestanite da se krijete, kao što ste se nekad krili iza imena najbližih saradnika, iza Demosa, od kog je nažalost svih nas koji smo istinski vjerovali u tu priču, zahvaljujući Vama, ostalo samo ime. Ja nemam diplomatske manire, ali imam kućno vaspitanje, i na ovom nivou neću sa Vama polemisati. Moje ćutanje je bila poruka da razmislite što činite. Pokušala sam da zaštitim Vas, od Vas samog“, saopštila je Vukićević u obraćanju Lekiću koje je dostavila Standardu.

Ona je poručila da nije nimalo prijatno pokazati crnogorskoj javnosti na koji se način, nesuđeni predsjednik države, odnosi prema jednoj ženi, dojučerašnjoj saradnici.

ankakakre

„Od mjerenja ,,uračunljivosti“ takođe bivše članice Predsjedništva, žene, Seade Sadiković, došla je na red Ankina kultura i obrazovanje. Anku nazivate još lopovom i diletantom! Emancipatorski, nego što! Demos, građanska priča sa Vama na čelu, vjerovali smo, bila je još jedna nada za Crnu Goru. Partija koju su podržali mnogi crnogorski intelektualci, ugledni kulturni radnici. Zakratko! Nije valjda da ste bez njihove podrške ostali zbog Anke, Seade, Srđe, Zorana, Aleksandre…“, saopštila je Vukićević

Ona je podsjetila Lekića da je od 81 kandidata sa liste Demosa partiju napustilo 74.

„Kada od 81,, đaka“, školu“ napusti 74, valjda je do profesora, a ne do đaka“, istakla je Vukićević.

Govoreći o pozivu Lekića koji je Vukićević zatražio da vrati mandat koji je ostvarila sa liste te političke stranke, ona je poručila prema dogovoru iz 2016. nije u obavezi da to učini jer „njen mandat ne podliježe rotaciji“.

listaaatta

Vjerovatno ste zaboravili, da ste me lično Vi ubijeđivali da sam kao neko ko je ,,hrabro i odgovorno nastupao u Vladi izbornog povjerenja zaslužila visoko mjesto na listi Demosa“, da je na sjednici Predsjedništva i sjednici Glavnog odbora održanoj 13. septembra 2016. usvojena poslanička lista i sačinjen zapisnik iz kog se jasno vidi da moje mjesto ne podliježe rotaciji. Podsjetiću Vas,vjerovatno ste zaboravili da su sa te liste mandate dobili I kolege poslanici Goran Danilović i Goran Radonjić, koji su mnogo prije mene napustili Demos. Hoćete li i njima reći da su,,drsko ukrali mandat“ ? Hoćete li i njima zatražiti mandate, ili je evropski manir napadati ženu“,

Ona je podsjetila da je u februaru odlučila da pođe stopama 74 kolega od 81 sa poslaničke liste Demosa.

„Podsjetiću Vas, vjerovatno ste zaboravili, javno sam iznijela razloge svog odlaska i saopštila da ću nastaviti da djelujem kao nezavisna poslanica i nastaviti borbu za pravedniju I bolju Crnu Goru.

Pravednija i bolja Crna Gora je nešto od čega sa mandatom ili bez mandata necu nikad odustati, jer novac nikad nije bio mjera mog političkog djelovanja. Nikad i nigdje nijesam tražila ništa za sebe. Vjerovala sam, griješila, ljudski je, ali nikad nijesam odustajala od svojih stavova, od borbe za prava svakog građanina I građanke Crne Gore, bezuslovno, bez prethodno sklopljenih novčanih aranžmana. I gle čuda, Vi ste odlučili da je vrijeme da odem sa političke scene, Vi ste odlučili da mene pošaljete u penziju, a ja u najboljim godinama“, poručila je Vukićević.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno četvrtak, 11 oktobar 2018 11:57

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.