Standard.

nedjelja decembar 16

Stigao odgovor Srbije: Nastupom u Kini nijesmo uzeli tuđe, gusle su srpska baština

Ministаrstvo kulture i informisаnjа Srbije saopštilo je danas da je guslаr koji je izveo pjesmu nа otvаrаnju Kulturnog centrа "Ivo Andrić" u Pekingu bio odjeven u nošnju koju su "nosili…

57 hits

nedjelja decembar 16

Nova: Potpuno je normalno da Srbija štiti kulturnu baštinu srpskog naroda iz CG

Potpuno je normalno da Srbija kao dio srpske kulturne baštine njeguje nošnju srpskog naroda iz Crne Gore, ocjenjuju u Novoj srpskoj demokratiji (NSD).

10 hits

nedjelja decembar 16

Knežević ostaje lider DNP-a, tražiće izmjenu himne i simbola

Milan Knežević jednoglasno je ponovo izabran za predsjednika Demokratske narodne partije (DNP) na stranačkom kongresu koji je održan danas, javlja RTCG.

41 hits

nedjelja decembar 16

Marković sjutra sa Hanom u Briselu

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković boraviće sjutra u radnoj posjeti Briselu gdje će se sastati sa evropskim komesarom za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesom Hanom.

11 hits

 
 
 
 
četvrtak, 11 oktobar 2018 11:52

Vukićević poručila Lekiću: Nijesam obavezna da vratim mandat, zahvaljujući Vama od partije ostalo samo ime

Nezavisna poslanica i bivša funkcionerka Demosa Anka Vukićević saoptila je da je zahvaljujući Miodragu Lekiću od stranke ostalo samo ime, jer, kako je istakla, od 81 kandidata sa liste Demosa partiju napustilo 74. Lekić je prije nekoliko dana zatražio od Vukićević da vrati mandat koji je ostvarila sa liste te političke stranke u okviru koalicije „Ključ“ (Demos, SNP i URA), jer je, kako je obrazložio, „taj mandat podložan rotaciji nakon dvije godine“. Vukićević je saopštila da te tvrdnje nijesu istinite i da se to jasno vidi iz poslaničke liste koju je usvojilo Predsjedništvo i Glavni odbor stranke 2016. godine.

„Prestanite da se krijete, kao što ste se nekad krili iza imena najbližih saradnika, iza Demosa, od kog je nažalost svih nas koji smo istinski vjerovali u tu priču, zahvaljujući Vama, ostalo samo ime. Ja nemam diplomatske manire, ali imam kućno vaspitanje, i na ovom nivou neću sa Vama polemisati. Moje ćutanje je bila poruka da razmislite što činite. Pokušala sam da zaštitim Vas, od Vas samog“, saopštila je Vukićević u obraćanju Lekiću koje je dostavila Standardu.

Ona je poručila da nije nimalo prijatno pokazati crnogorskoj javnosti na koji se način, nesuđeni predsjednik države, odnosi prema jednoj ženi, dojučerašnjoj saradnici.

ankakakre

„Od mjerenja ,,uračunljivosti“ takođe bivše članice Predsjedništva, žene, Seade Sadiković, došla je na red Ankina kultura i obrazovanje. Anku nazivate još lopovom i diletantom! Emancipatorski, nego što! Demos, građanska priča sa Vama na čelu, vjerovali smo, bila je još jedna nada za Crnu Goru. Partija koju su podržali mnogi crnogorski intelektualci, ugledni kulturni radnici. Zakratko! Nije valjda da ste bez njihove podrške ostali zbog Anke, Seade, Srđe, Zorana, Aleksandre…“, saopštila je Vukićević

Ona je podsjetila Lekića da je od 81 kandidata sa liste Demosa partiju napustilo 74.

„Kada od 81,, đaka“, školu“ napusti 74, valjda je do profesora, a ne do đaka“, istakla je Vukićević.

Govoreći o pozivu Lekića koji je Vukićević zatražio da vrati mandat koji je ostvarila sa liste te političke stranke, ona je poručila prema dogovoru iz 2016. nije u obavezi da to učini jer „njen mandat ne podliježe rotaciji“.

listaaatta

Vjerovatno ste zaboravili, da ste me lično Vi ubijeđivali da sam kao neko ko je ,,hrabro i odgovorno nastupao u Vladi izbornog povjerenja zaslužila visoko mjesto na listi Demosa“, da je na sjednici Predsjedništva i sjednici Glavnog odbora održanoj 13. septembra 2016. usvojena poslanička lista i sačinjen zapisnik iz kog se jasno vidi da moje mjesto ne podliježe rotaciji. Podsjetiću Vas,vjerovatno ste zaboravili da su sa te liste mandate dobili I kolege poslanici Goran Danilović i Goran Radonjić, koji su mnogo prije mene napustili Demos. Hoćete li i njima reći da su,,drsko ukrali mandat“ ? Hoćete li i njima zatražiti mandate, ili je evropski manir napadati ženu“,

Ona je podsjetila da je u februaru odlučila da pođe stopama 74 kolega od 81 sa poslaničke liste Demosa.

„Podsjetiću Vas, vjerovatno ste zaboravili, javno sam iznijela razloge svog odlaska i saopštila da ću nastaviti da djelujem kao nezavisna poslanica i nastaviti borbu za pravedniju I bolju Crnu Goru.

Pravednija i bolja Crna Gora je nešto od čega sa mandatom ili bez mandata necu nikad odustati, jer novac nikad nije bio mjera mog političkog djelovanja. Nikad i nigdje nijesam tražila ništa za sebe. Vjerovala sam, griješila, ljudski je, ali nikad nijesam odustajala od svojih stavova, od borbe za prava svakog građanina I građanke Crne Gore, bezuslovno, bez prethodno sklopljenih novčanih aranžmana. I gle čuda, Vi ste odlučili da je vrijeme da odem sa političke scene, Vi ste odlučili da mene pošaljete u penziju, a ja u najboljim godinama“, poručila je Vukićević.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno četvrtak, 11 oktobar 2018 11:57

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.