Standard.

četvrtak maj 23

SD: Zakon o slobodi vjeroispovijesti u skladu sa najvišim standardima

Socijaldemokrate Crne Gore smatraju da utvrđeni Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti predstavlja važan iskorak u adekvatnom regulisanju ove oblasti.

31 hits

četvrtak maj 23

Za poslaničke zarade u aprilu oko 123 hiljade eura

Skupština Crne Gore za aprilske neto zarade poslanika izdvojila je 123,38 hiljada eura, od čega je opozicionim poslanicima koji su ostali dosljedni bojkotu isplaćeno oko 20 hiljada eura.

15 hits

četvrtak maj 23

Perović do 30. maja mora zakazati sjednicu u Kotoru

Predstavnici pojedinih političkih partija pokušavaju da unesu konfuziju u kotorskom slučaju, ali tu je Zakon o lokalnoj samoupravi potpuno jasan, i predsjednica Skupštine opštine Dragica Perović mora da do 30.…

34 hits

srijeda maj 22

Pejović: SDP nikad iskreno nije podržavala proteste

Objavljeno u: Politika

by Jovana

Član pokreta "Odupri se" Dejan Pejović reagovao je na saopštenje SDP-a da Demokrate od starta pokušavaju da preuzmu pokret "Odupri se".

51 hits

 
 
 
 
petak, 12 oktobar 2018 10:58

CKM: Premijer da razrješi dužnosti Aleksandra Dajkovića

Crnogorska kulturna mreža poziva Premijera Duška Markovića da pokrene postupak razrješenja sa dužnosti Aleksandra Dajkovića direktora Direktorata za kulturnu baštinu, koji je tokom davanja izjave za Televiziju Vijesti upotrijebio crnogorsku zastavu koja je izgledom suprotna od zastave kakva je predviđena Zakonom o državnim simbolima i Danu državnosti.

CKM: Premijer da razrješi dužnosti Aleksandra Dajkovića FOTO: CKM

Ovaj prekršaj, dodaju u CKM, ima veću težinu jer se dogodio u trenutku kada je gospodin Dajković obrazlagao prijedlog Vlade o izmjenama i dopunama Zakona.

"Neshvatljivo je da predstavnik Ministarstva kulture javno govori o primjeni Zakona i kaznenih odredbi, a da i sam svjesno ili ne krši Zakon. Navedeni prekršaj je pokazatelj da određen broj državnih namještenici još uvijek ni nakon 13. godina od kako je Crna Gora obnovila svoju suverenost nije precizno upoznat sa izgledom državnih simbola, u ovom slučaju grba. Za nas u Crnogorskoj kulturnoj mreži je ohrabrujuća nedavna izjava Premijera Duška Markovića da će se konačno početi sa sankcionisanjem svih onih koji ne poštuju državu i njene simbole. Primjer Aleksandra Dajkovića je idealna prilika da Premijer u praksi potvrdi svoju izjavu", ističu u CKM.

U CKM vjeruju da Vlada može naći načina da razriješi Dajkovića dužnosti, i na taj način pošalje poruku ostalim svojim namještenicima da nema nedodirljivih kada je u pitanju nepoštovanje držanih simbola.

"Ovim prijedlogom ne želimo da kreiramo kadrovsku politiku Vlade, već da joj ukažemo da prvo u svom dvorištu treba da počne primjenu onoga o čemu govori. Predložene izmjene i dopune Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti koje naša organizacija podržava su pokazale da oni koji su na nijma radili nijesu vodili računa da se njima dobije Zakon koji neće davati prostora za zloupotrebu i nepoštovanje državnih simbola", zaključili su u CKM.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.