Standard.

ponedjeljak decembar 17

DF danas šalje nove predloge za smijenu Vlade: Da li će Bečić, Krivokapić i Abazović opet ostati gluvi za pozive…

Demokratski front (DF) danas će nakon sjednice Predsjedništva, uputiti zvaničan poziv svim opozicionim partijama da se ujedine u "zajedničkoj vaninstitucionalnoj borbi protiv režima". Kako je Standardu rečeno iz DF-a, na…

59 hits

ponedjeljak decembar 17

Ministarstvu odbrane milion manje, MUP-u četiri miliona više

Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo odbrane i Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB), prema predlogu budžeta za narednu godinu dobiće oko 163 miliona eura, saopšteno je na današnjoj sjednici Odbora za bezbjednost…

32 hits

ponedjeljak decembar 17

Milačić sa Tolstojem: Ne mogu oni uvesti toliko sankcija, koliko mi možemo da volimo Rusiju

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić tokom trodnevne posjete Moskvi gdje je boravio na poziv ruske Dume, kao jedini predstravnik iz Crne Gore na samitu 35 mladih lidera svijeta, sastao…

30 hits

ponedjeljak decembar 17

Marković danas u Briselu sa Hanom

Premijer Duško Marković razgovaraće danas u Briselu sa evropskim komesarom za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesom Hanom.

22 hits

ponedjeljak decembar 17

Marković danas u Briselu sa Hanom

Objavljeno u: Politika

 
 
 
 
petak, 12 oktobar 2018 10:58

CKM: Premijer da razrješi dužnosti Aleksandra Dajkovića

Crnogorska kulturna mreža poziva Premijera Duška Markovića da pokrene postupak razrješenja sa dužnosti Aleksandra Dajkovića direktora Direktorata za kulturnu baštinu, koji je tokom davanja izjave za Televiziju Vijesti upotrijebio crnogorsku zastavu koja je izgledom suprotna od zastave kakva je predviđena Zakonom o državnim simbolima i Danu državnosti.

CKM: Premijer da razrješi dužnosti Aleksandra Dajkovića FOTO: CKM

Ovaj prekršaj, dodaju u CKM, ima veću težinu jer se dogodio u trenutku kada je gospodin Dajković obrazlagao prijedlog Vlade o izmjenama i dopunama Zakona.

"Neshvatljivo je da predstavnik Ministarstva kulture javno govori o primjeni Zakona i kaznenih odredbi, a da i sam svjesno ili ne krši Zakon. Navedeni prekršaj je pokazatelj da određen broj državnih namještenici još uvijek ni nakon 13. godina od kako je Crna Gora obnovila svoju suverenost nije precizno upoznat sa izgledom državnih simbola, u ovom slučaju grba. Za nas u Crnogorskoj kulturnoj mreži je ohrabrujuća nedavna izjava Premijera Duška Markovića da će se konačno početi sa sankcionisanjem svih onih koji ne poštuju državu i njene simbole. Primjer Aleksandra Dajkovića je idealna prilika da Premijer u praksi potvrdi svoju izjavu", ističu u CKM.

U CKM vjeruju da Vlada može naći načina da razriješi Dajkovića dužnosti, i na taj način pošalje poruku ostalim svojim namještenicima da nema nedodirljivih kada je u pitanju nepoštovanje držanih simbola.

"Ovim prijedlogom ne želimo da kreiramo kadrovsku politiku Vlade, već da joj ukažemo da prvo u svom dvorištu treba da počne primjenu onoga o čemu govori. Predložene izmjene i dopune Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti koje naša organizacija podržava su pokazale da oni koji su na nijma radili nijesu vodili računa da se njima dobije Zakon koji neće davati prostora za zloupotrebu i nepoštovanje državnih simbola", zaključili su u CKM.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.