Standard.

subota februar 16

DPS Tuzi: Sigurni smo u našu apsolutnu pobjedu

Na predstojeím lokalnim izborima još jednom ćemo dokazati da smo najodgovornija, najorganizovanija i najozbiljnija politička partija na političkoj sceni Tuzi i Crne Gore, kao i da ćemo predanim radom i…

27 hits

subota februar 16

"Apsolutna je izmišljotina odbjeglog tajkuna da je firma na Kipru formirana radi učešća u privatizaciji bolnice Meljine"

Namjera da se u emisiji “Ukrštene riječi” i u nekim komentarima nakon toga stvori medijska senzacija, spominjanjem postojanja “firme” Mila Đukanovića, koja je osnovana samo na papiru, bez prometa i…

58 hits

subota februar 16

Nesuglasice oko izbora u Tuzima neće ugroziti koalicju Demokrate-URA

Nakon što je Demokratska Crna Gora odlučila da učestvuje na lokalnim izborima u Tuzima, iako su se njihovi koalicioni partneri iz URA-e odlučili na bojkot, počele su spekulacije da bi…

56 hits

subota februar 16

Ni mnogo opasniji igrači nijesu mogli da sruše Mila Đukanovića

Od početka realizacije svoje vizije o ekonomski samoodrživoj i nezavisnoj državi Crnoj Gori Milo Đukanović je bio meta raznih pritisaka i afera. Sve su one, na žalost njihovih kreatora, propale,…

115 hits

 
 
 
 
petak, 12 oktobar 2018 10:58

CKM: Premijer da razrješi dužnosti Aleksandra Dajkovića

Crnogorska kulturna mreža poziva Premijera Duška Markovića da pokrene postupak razrješenja sa dužnosti Aleksandra Dajkovića direktora Direktorata za kulturnu baštinu, koji je tokom davanja izjave za Televiziju Vijesti upotrijebio crnogorsku zastavu koja je izgledom suprotna od zastave kakva je predviđena Zakonom o državnim simbolima i Danu državnosti.

CKM: Premijer da razrješi dužnosti Aleksandra Dajkovića FOTO: CKM

Ovaj prekršaj, dodaju u CKM, ima veću težinu jer se dogodio u trenutku kada je gospodin Dajković obrazlagao prijedlog Vlade o izmjenama i dopunama Zakona.

"Neshvatljivo je da predstavnik Ministarstva kulture javno govori o primjeni Zakona i kaznenih odredbi, a da i sam svjesno ili ne krši Zakon. Navedeni prekršaj je pokazatelj da određen broj državnih namještenici još uvijek ni nakon 13. godina od kako je Crna Gora obnovila svoju suverenost nije precizno upoznat sa izgledom državnih simbola, u ovom slučaju grba. Za nas u Crnogorskoj kulturnoj mreži je ohrabrujuća nedavna izjava Premijera Duška Markovića da će se konačno početi sa sankcionisanjem svih onih koji ne poštuju državu i njene simbole. Primjer Aleksandra Dajkovića je idealna prilika da Premijer u praksi potvrdi svoju izjavu", ističu u CKM.

U CKM vjeruju da Vlada može naći načina da razriješi Dajkovića dužnosti, i na taj način pošalje poruku ostalim svojim namještenicima da nema nedodirljivih kada je u pitanju nepoštovanje držanih simbola.

"Ovim prijedlogom ne želimo da kreiramo kadrovsku politiku Vlade, već da joj ukažemo da prvo u svom dvorištu treba da počne primjenu onoga o čemu govori. Predložene izmjene i dopune Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti koje naša organizacija podržava su pokazale da oni koji su na nijma radili nijesu vodili računa da se njima dobije Zakon koji neće davati prostora za zloupotrebu i nepoštovanje državnih simbola", zaključili su u CKM.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.