Standard.

nedjelja april 21

Kovač: Bez riješenih bilateralnih pitanja nema zelenog svijetla iz EU

Sva otvorena bilateralna pitanja na Zapadnom Balkanu moraju biti riješena. Bez toga ne može i neće biti zelenog svijetla svih država članica Evropske unije za zatvaranje pregovora, rekao je u…

16 hits

nedjelja april 21

Rakočević bez nekretnina, Bogdanović ima dva automobila

Predsjednici poslaničkih klubova u Skupštini Crne Gore pored poslaničkih plata prihode ostvaruju i na osnovu rentiranja nekretnina, rada u radnim tijelima, a većina ima i ušteđevine u bankama.

19 hits

subota april 20

Protest pokreta "Odupri se"! Organizatori poručili Dušku Kneževiću da se ne ruga sa narodom

Organizatori devetog po redu protesta "Odupri se - 97.000", ponovili su večeras ispred Skupštine da traže ostavke čelnih ljudi u državi i menadžmenta RTCG-a, te poručili odbjeglom biznismenu Dušku Kneževiću…

77 hits

subota april 20

Mesić: Crna Gora prebrodila prepreke i najbliža je EU

Bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić (84) ocijenio je da je Crna Gora prebrodila mnoge prepreke i očekuje da ona bude prva naredna članica Evropske unije, ali i da EU mora biti…

43 hits

 
 
 
 
nedjelja, 14 oktobar 2018 16:20

Milačić poručio Irineju da je dobrodošao u Crnu Goru

Politika zvanične crnogorske vlasti, kojom se stvara atmosfera šikane prema prvom čovjeku Srpske pravoslavne crkve, patrijarhu Irineju, je antisrpska, anticrnogorska i anticivilizacijska, saopšteno je danas iz Prave Crne Gore.

"Sem toga, služi učvršćivanju vlasti jer se konstantno produbljuju podjele medju pravoslavnim narodom, a Crna Gora sve više falsifikuje i iskorjenjava, čupa iz svog autohtonog bića. Crnogorska vlast problematizuje ulazak Patrijarha u Crnu Goru, dok bjelosvjetski i lokalni kriminalci i tajkuni nesmetano prelaze granicu, nerijetko bivajući dočekani počastima. Režim je, očigledno, dobio zadatak da do kraja ukrajinizuje Crnu Goru, pa je tako logično da se baca kamenjem na Patrijarha i SPC", navodi se u saopštenju.

Iz Prave Crne Gore su dodali da istinska i iskonska, većinska Crna Gora, itekako želi najbolje odnose sa Srbijom i Srpskom pravoslavnom crkvom.

"To pokazuju sva istraživanja javnog mnjenja, među kojima i ono koje pokazuje da SPC uživa ogromno povjerenje naroda, preko 70 odsto. Takva istraživanja su najbolja poruka Patrijarhu. Stoga, Prava Crna Gora, želi Patrijarhu Irineju da poruči da je dobrodošao u Crnu Goru, kod ovdašnjeg naroda, i to je ono što je najvažnije, a manje je bitno što nije dobrodošao u vrhu vlasti, vlasti koja ovu zemlju želi da otrgne od sosptvenog bića i falsifikuje je, radeći joj plastičnu operaciju, na živo, stvarajući lažni Monenegro, a ne pravu, petrovićevsku Crnu Goru", kazali su iz Prave Crne Gore.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno nedjelja, 14 oktobar 2018 16:05

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.