Standard.

nedjelja januar 20

DF: Đukanoviću zasmetao naš susret sa Putinom, pa ukrasio ulice albanskim zastavama

Opredjeljenje Đukanovića da dočeka svog albanskog kolegu onako kako nije nijednog drugog, predstavlja odgovor na susret lidera Demokratskog fronta sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom u Beogradu, saopšteno je iz Demokratskog…

51 hits

nedjelja januar 20

Marković sjutra na sastanku sa Oravom i ambasadorima članica EU

Predsjednik Vlade Duško Marković sastaće se sjutra sa ambasadorima država članica Evropske unije i šefom Delegacije EU u Podgorici, Aivom Oravom.

18 hits

nedjelja januar 20

"Inicijativa DF-a otvaranju granica između CG, Srbije i RS je odgovor na ideju o Velikoj Albaniji"

Inicijativa lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića i Milana Kneževića o otvaranju granica između Crne Gore, Srbije i Republike Srpske direktna je kopija ideje o stvaranju „Velike Albanije”. Njihova interpretacija je…

53 hits

subota januar 19

Abazović za Standard: Nemam nikakve veze sa Duškom Kneževićem, ne znam zašto pominje URA-u

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović kazao je u izjavi za Standard, da on i njegova stranka nemaju nikakve veze sa direktorom Atlas grupe Duškom Kneževićem. Abazović je to rekao…

141 hits

 
 
 
 
nedjelja, 14 oktobar 2018 16:20

Milačić poručio Irineju da je dobrodošao u Crnu Goru

Politika zvanične crnogorske vlasti, kojom se stvara atmosfera šikane prema prvom čovjeku Srpske pravoslavne crkve, patrijarhu Irineju, je antisrpska, anticrnogorska i anticivilizacijska, saopšteno je danas iz Prave Crne Gore.

"Sem toga, služi učvršćivanju vlasti jer se konstantno produbljuju podjele medju pravoslavnim narodom, a Crna Gora sve više falsifikuje i iskorjenjava, čupa iz svog autohtonog bića. Crnogorska vlast problematizuje ulazak Patrijarha u Crnu Goru, dok bjelosvjetski i lokalni kriminalci i tajkuni nesmetano prelaze granicu, nerijetko bivajući dočekani počastima. Režim je, očigledno, dobio zadatak da do kraja ukrajinizuje Crnu Goru, pa je tako logično da se baca kamenjem na Patrijarha i SPC", navodi se u saopštenju.

Iz Prave Crne Gore su dodali da istinska i iskonska, većinska Crna Gora, itekako želi najbolje odnose sa Srbijom i Srpskom pravoslavnom crkvom.

"To pokazuju sva istraživanja javnog mnjenja, među kojima i ono koje pokazuje da SPC uživa ogromno povjerenje naroda, preko 70 odsto. Takva istraživanja su najbolja poruka Patrijarhu. Stoga, Prava Crna Gora, želi Patrijarhu Irineju da poruči da je dobrodošao u Crnu Goru, kod ovdašnjeg naroda, i to je ono što je najvažnije, a manje je bitno što nije dobrodošao u vrhu vlasti, vlasti koja ovu zemlju želi da otrgne od sosptvenog bića i falsifikuje je, radeći joj plastičnu operaciju, na živo, stvarajući lažni Monenegro, a ne pravu, petrovićevsku Crnu Goru", kazali su iz Prave Crne Gore.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno nedjelja, 14 oktobar 2018 16:05

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.