Standard.

nedjelja januar 20

DF: Đukanoviću zasmetao naš susret sa Putinom, pa ukrasio ulice albanskim zastavama

Opredjeljenje Đukanovića da dočeka svog albanskog kolegu onako kako nije nijednog drugog, predstavlja odgovor na susret lidera Demokratskog fronta sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom u Beogradu, saopšteno je iz Demokratskog…

52 hits

nedjelja januar 20

Marković sjutra na sastanku sa Oravom i ambasadorima članica EU

Predsjednik Vlade Duško Marković sastaće se sjutra sa ambasadorima država članica Evropske unije i šefom Delegacije EU u Podgorici, Aivom Oravom.

18 hits

nedjelja januar 20

"Inicijativa DF-a otvaranju granica između CG, Srbije i RS je odgovor na ideju o Velikoj Albaniji"

Inicijativa lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića i Milana Kneževića o otvaranju granica između Crne Gore, Srbije i Republike Srpske direktna je kopija ideje o stvaranju „Velike Albanije”. Njihova interpretacija je…

53 hits

subota januar 19

Abazović za Standard: Nemam nikakve veze sa Duškom Kneževićem, ne znam zašto pominje URA-u

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović kazao je u izjavi za Standard, da on i njegova stranka nemaju nikakve veze sa direktorom Atlas grupe Duškom Kneževićem. Abazović je to rekao…

143 hits

 
 
 
 
nedjelja, 21 oktobar 2018 13:23

Blagoslovio ih Amfilohije, a govor će im držati Matija Bećković: Podgoričku skupštinu slave 1. decembra u hramu

Srpski nacionalni savjet u Crnoj Gori obilježiće stogodišnjicu Podgoričke skupštine i, kako ga oni nazivaju, Dan ujedinjenja Crne Gore sa Srbijom 1. decembra u Kripti Sabornog Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici. U saopštenju za uavnost navode da su dobili blagoslov mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, a govor će držati Matija Bećković.

Amfilohije i Bećković (desno) Amfilohije i Bećković (desno) FOTO: Mitropolija

Naučni skup pod nazivom „Ujedinjenje Crne Gore i Srbije“ organizovan je za 30. novembar i 1. decembar u Podgorici.

SNS 5427

FOTO: Srpski nacionalni savjet

Prva, kako kažu, svečanost povodom ujedinjenja, održaće se 26.oktobra u Pljevljima, u Herceg Novom 6. novembra, 8. novembra u Budvi, a 24. novembra u Beranama.

Slične manifestacije pripremljene su i biće održane u Baru, Nikšiću, Kotoru, Bijelom Polju i Danilovgradu.

Predsjednik srpskog nacionalnog savjeta Momčilo Vuksanović je naglasio da su do sada skupili oko 40.000 potpisa građana u peticiji kojom traže iniciranje državnog referenduma o ukidanju odluke Vlade Crne Gore o priznanju Kosova.

Sastanku Srpskog savjeta u Podgorici prisustvovali su predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić, lider Demokratske narodne partije Milan Knežević, predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić, predsjednika Demokratske srpske stranke Dragica Perović, potpredsjednik Socijalističke narodne partije Dragan Ivanović, delegacija Narodne stranke u kojoj su bili prof. dr Savo Marković, Budimir Dubak i Slaviša Guberinić, kao i predstavnici brojnih organizacija i istaknuti intelektualci.

SNS 5419

FOTO: Srpski nacionalni savjet

"Sa sastanka je zajednički upućen poziv i drugim organizacijama i parlamentarnim političkim partijama, koje dominantno glasa srpski narod, da se priključe aktivnostima koje su od izuzetnog značaja za očuvanje nacionalnog, kulturnog, jezičkog i vjerskog identiteta srpskog naroda u Crnoj Gori. Konstatovano je da oni imaju i opozicionu i moralnu obavezu da podrže ova nastojanja, da se kroz demokratsku, odnosno Ustavom definisanu proceduru, provjere odluke Vlade Crne Gore za koje se sumnja da ne izražavaju volju ogromne većine građana", kažu u saopštenju.

Manifestacija povodom promovisanja zahtjeva za poništenje odluke o priznanju Kosova održaće se 25. novembra u Podgorici, a u kulturnom dijelu programa predviđeno je održavanje velikog prigodnog koncerta.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno nedjelja, 21 oktobar 2018 13:27

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.