Standard.

nedjelja april 21

Kovač: Bez riješenih bilateralnih pitanja nema zelenog svijetla iz EU

Sva otvorena bilateralna pitanja na Zapadnom Balkanu moraju biti riješena. Bez toga ne može i neće biti zelenog svijetla svih država članica Evropske unije za zatvaranje pregovora, rekao je u…

16 hits

nedjelja april 21

Rakočević bez nekretnina, Bogdanović ima dva automobila

Predsjednici poslaničkih klubova u Skupštini Crne Gore pored poslaničkih plata prihode ostvaruju i na osnovu rentiranja nekretnina, rada u radnim tijelima, a većina ima i ušteđevine u bankama.

19 hits

subota april 20

Protest pokreta "Odupri se"! Organizatori poručili Dušku Kneževiću da se ne ruga sa narodom

Organizatori devetog po redu protesta "Odupri se - 97.000", ponovili su večeras ispred Skupštine da traže ostavke čelnih ljudi u državi i menadžmenta RTCG-a, te poručili odbjeglom biznismenu Dušku Kneževiću…

77 hits

subota april 20

Mesić: Crna Gora prebrodila prepreke i najbliža je EU

Bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić (84) ocijenio je da je Crna Gora prebrodila mnoge prepreke i očekuje da ona bude prva naredna članica Evropske unije, ali i da EU mora biti…

43 hits

 
 
 
 
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 545
nedjelja, 21 oktobar 2018 13:23

Blagoslovio ih Amfilohije, a govor će im držati Matija Bećković: Podgoričku skupštinu slave 1. decembra u hramu

Srpski nacionalni savjet u Crnoj Gori obilježiće stogodišnjicu Podgoričke skupštine i, kako ga oni nazivaju, Dan ujedinjenja Crne Gore sa Srbijom 1. decembra u Kripti Sabornog Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici. U saopštenju za uavnost navode da su dobili blagoslov mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, a govor će držati Matija Bećković.

Amfilohije i Bećković (desno) Amfilohije i Bećković (desno) FOTO: Mitropolija

Naučni skup pod nazivom „Ujedinjenje Crne Gore i Srbije“ organizovan je za 30. novembar i 1. decembar u Podgorici.

SNS 5427

FOTO: Srpski nacionalni savjet

Prva, kako kažu, svečanost povodom ujedinjenja, održaće se 26.oktobra u Pljevljima, u Herceg Novom 6. novembra, 8. novembra u Budvi, a 24. novembra u Beranama.

Slične manifestacije pripremljene su i biće održane u Baru, Nikšiću, Kotoru, Bijelom Polju i Danilovgradu.

Predsjednik srpskog nacionalnog savjeta Momčilo Vuksanović je naglasio da su do sada skupili oko 40.000 potpisa građana u peticiji kojom traže iniciranje državnog referenduma o ukidanju odluke Vlade Crne Gore o priznanju Kosova.

Sastanku Srpskog savjeta u Podgorici prisustvovali su predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić, lider Demokratske narodne partije Milan Knežević, predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić, predsjednika Demokratske srpske stranke Dragica Perović, potpredsjednik Socijalističke narodne partije Dragan Ivanović, delegacija Narodne stranke u kojoj su bili prof. dr Savo Marković, Budimir Dubak i Slaviša Guberinić, kao i predstavnici brojnih organizacija i istaknuti intelektualci.

SNS 5419

FOTO: Srpski nacionalni savjet

"Sa sastanka je zajednički upućen poziv i drugim organizacijama i parlamentarnim političkim partijama, koje dominantno glasa srpski narod, da se priključe aktivnostima koje su od izuzetnog značaja za očuvanje nacionalnog, kulturnog, jezičkog i vjerskog identiteta srpskog naroda u Crnoj Gori. Konstatovano je da oni imaju i opozicionu i moralnu obavezu da podrže ova nastojanja, da se kroz demokratsku, odnosno Ustavom definisanu proceduru, provjere odluke Vlade Crne Gore za koje se sumnja da ne izražavaju volju ogromne većine građana", kažu u saopštenju.

Manifestacija povodom promovisanja zahtjeva za poništenje odluke o priznanju Kosova održaće se 25. novembra u Podgorici, a u kulturnom dijelu programa predviđeno je održavanje velikog prigodnog koncerta.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno nedjelja, 21 oktobar 2018 13:27

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.