Standard.

nedjelja novembar 18

Popović: Nakon pregovora odlučićemo da li će doći do raskida koalicije na državnom nivou

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović kazao je za Pobjedu da, zbog nezadovoljstva realizacijom koalicionog sporazuma sa DPS-om, može doći do raskida koalicije na državnom nivou, ali, kako je rekao, o…

23 hits

nedjelja novembar 18

Grupa građana Saša Mijović postaje Građanski pokret Nova ljevica

Kao što smo nedavno obećali i najavili, Grupa građana Saša Mijović koja je djelovala na lokalnom nivou i kandidovala svoju listu na prethodnim podgoričkim izborima, prerasta u Građanski pokret Nova…

44 hits

nedjelja novembar 18

Održan sastanak Opštinskog odbora SD-a u Plavu povodom 100 dana vlasti

Konsolidacija finansija, rješavanje naslijeđenih problema, stvaranje pretpostavki za realizaciju kapitalnih projekata, podizanja nivoa čistoće u gradu, kao i hitno saniranje lokalne infrastrukture u susret zimskom periodu godine, obilježili su prvih…

15 hits

nedjelja novembar 18

Carević očekuje da krajem godine postane predsjednik opštine Budva

Funkcioner Demokratskog fronta (DF) Marko Bato Carević saopštio je da očekuje nesmetano sprovođenje koalicionog sporazuma o formiranju vlasti u Budvi, po kome on krajem godine treba da preuzme funkciju predsjednika…

57 hits

 
 
 
 
nedjelja, 21 oktobar 2018 13:23

Blagoslovio ih Amfilohije, a govor će im držati Matija Bećković: Podgoričku skupštinu slave 1. decembra u hramu

Srpski nacionalni savjet u Crnoj Gori obilježiće stogodišnjicu Podgoričke skupštine i, kako ga oni nazivaju, Dan ujedinjenja Crne Gore sa Srbijom 1. decembra u Kripti Sabornog Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici. U saopštenju za uavnost navode da su dobili blagoslov mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, a govor će držati Matija Bećković.

Amfilohije i Bećković (desno) Amfilohije i Bećković (desno) FOTO: Mitropolija

Naučni skup pod nazivom „Ujedinjenje Crne Gore i Srbije“ organizovan je za 30. novembar i 1. decembar u Podgorici.

SNS 5427

FOTO: Srpski nacionalni savjet

Prva, kako kažu, svečanost povodom ujedinjenja, održaće se 26.oktobra u Pljevljima, u Herceg Novom 6. novembra, 8. novembra u Budvi, a 24. novembra u Beranama.

Slične manifestacije pripremljene su i biće održane u Baru, Nikšiću, Kotoru, Bijelom Polju i Danilovgradu.

Predsjednik srpskog nacionalnog savjeta Momčilo Vuksanović je naglasio da su do sada skupili oko 40.000 potpisa građana u peticiji kojom traže iniciranje državnog referenduma o ukidanju odluke Vlade Crne Gore o priznanju Kosova.

Sastanku Srpskog savjeta u Podgorici prisustvovali su predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić, lider Demokratske narodne partije Milan Knežević, predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić, predsjednika Demokratske srpske stranke Dragica Perović, potpredsjednik Socijalističke narodne partije Dragan Ivanović, delegacija Narodne stranke u kojoj su bili prof. dr Savo Marković, Budimir Dubak i Slaviša Guberinić, kao i predstavnici brojnih organizacija i istaknuti intelektualci.

SNS 5419

FOTO: Srpski nacionalni savjet

"Sa sastanka je zajednički upućen poziv i drugim organizacijama i parlamentarnim političkim partijama, koje dominantno glasa srpski narod, da se priključe aktivnostima koje su od izuzetnog značaja za očuvanje nacionalnog, kulturnog, jezičkog i vjerskog identiteta srpskog naroda u Crnoj Gori. Konstatovano je da oni imaju i opozicionu i moralnu obavezu da podrže ova nastojanja, da se kroz demokratsku, odnosno Ustavom definisanu proceduru, provjere odluke Vlade Crne Gore za koje se sumnja da ne izražavaju volju ogromne većine građana", kažu u saopštenju.

Manifestacija povodom promovisanja zahtjeva za poništenje odluke o priznanju Kosova održaće se 25. novembra u Podgorici, a u kulturnom dijelu programa predviđeno je održavanje velikog prigodnog koncerta.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno nedjelja, 21 oktobar 2018 13:27

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.