Standard.

ponedjeljak novembar 19

Darmanović: Crna Gora će glasati da Kosovo bude član Interpola

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović je da će Crna Gora ponovo glasati da Kosovo bude članica Interpola, jer, kako smatra, nema razloga za promjenu odluke. 

68 hits

ponedjeljak novembar 19

Nuhodžić: Ne smije nam ništa biti preče od onoga što direktno utiče na bezbjednost naših država i građana

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić saopštio je danas u Beču na sastanku sa kolegama iz više država da su saradnja, afirmacija evropskih vrijednosti i dalje jačanje pravne sigurnosti jedine garancije…

12 hits

ponedjeljak novembar 19

Vučurović: Pričati o dobrim odnosima sa Srbijom, a podržavati da Kosovo uđe u Interpol je vrhunac licemjerja i bijede

Nakon što je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović rekao da će Crna Gora glasati da Kosovo bude članica Interpola, reagovali su iz DF-a. Kako je saopštio poslanik DF-a, Jovan Vučurović, u…

40 hits

ponedjeljak novembar 19

Medojević u Berlinu: DF pristao na dijalog, EU da obezbijedi uslove

Demokratski front je prihvatio da učestvuje u inicijativi Evropske unije u vezi sa otvaranjem dijaloga unutar Parlamenta o reformama izbornog zakonodavstva, ali sada očekuje da EU obezbijedi neophodne uslove za…

16 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 22 oktobar 2018 08:40

Premijerski sat zakazan za srijedu: Ovo su poslanička pitanja

Šta su nove činjenice i saznanja u slučajevima ubistva vlasnika i glavnog i odgovornog urednika lista Dan Duška Jovanovića, odnosno da li ste na tragu naručiocima ubistva i pomagačima, i dokle je stigla istraga vezano za pokušaj ubistva novinarke Vijesti Olivere Lakić – pitanja su koja će Goran Danilović, u ime posebnog kluba poslanika, postaviti predsjedniku Vlade Dušku Markoviću, u okviru premijerskog sata u Skupštini, koji je zakazan za srijedu, 24. oktobar.

Marković Marković

Predsjednik poslaničkog kluba SDP-a Raško Konjević pitaće premijera da li će Vlada predložiti ukidanje kriznog poreza, kao i da li će DPS podržati raspravu u parlamentu o zakonu koji je predložila SDP o ukidanju kriznog poreza.

"Imajući u vidu da iz Vlade vrlo često govore o boljoj naplati tekućih poreza, što je dobro, onda se nameće logično pitanje - da li je za Vladu prihvatljivo povećanje minimalne zarade sa 193 na 250 eura? Da li Vlada razmatra mjere kojima bi se smanjilo opterećenje za privredne subjekte koje je u Crnoj Gori izrazito visoko, više od 60 odsto", pitaće Konjević Markovića.

Predrag Sekulić će, u ime poslaničkog kluba DPS-a, Markovića pitati kada se može očekivati zaključenje ugovora na projektu solarne elektrane Briska gora i koji su konkretni benefiti za građane od ovoga i projekata iz poljoprivrede. Sekulić je u pitanju podsjetio da su sredinom ljeta potpisani ugovori sa zakupcima ukupno 200 hektara poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, u opštinama Ulcinj, Podgorica i Kotor, a nedavno su, kako je naveo, otvorene ponude za zakup oko šest miliona kvadrata zemljišta u svrhu izgradnje prve velike solarne elektrane u zemlji, takođe u ulcinjskoj opštini.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.