Standard.

nedjelja januar 20

DF: Đukanoviću zasmetao naš susret sa Putinom, pa ukrasio ulice albanskim zastavama

Opredjeljenje Đukanovića da dočeka svog albanskog kolegu onako kako nije nijednog drugog, predstavlja odgovor na susret lidera Demokratskog fronta sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom u Beogradu, saopšteno je iz Demokratskog…

51 hits

nedjelja januar 20

Marković sjutra na sastanku sa Oravom i ambasadorima članica EU

Predsjednik Vlade Duško Marković sastaće se sjutra sa ambasadorima država članica Evropske unije i šefom Delegacije EU u Podgorici, Aivom Oravom.

18 hits

nedjelja januar 20

"Inicijativa DF-a otvaranju granica između CG, Srbije i RS je odgovor na ideju o Velikoj Albaniji"

Inicijativa lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića i Milana Kneževića o otvaranju granica između Crne Gore, Srbije i Republike Srpske direktna je kopija ideje o stvaranju „Velike Albanije”. Njihova interpretacija je…

53 hits

subota januar 19

Abazović za Standard: Nemam nikakve veze sa Duškom Kneževićem, ne znam zašto pominje URA-u

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović kazao je u izjavi za Standard, da on i njegova stranka nemaju nikakve veze sa direktorom Atlas grupe Duškom Kneževićem. Abazović je to rekao…

141 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 22 oktobar 2018 08:40

Premijerski sat zakazan za srijedu: Ovo su poslanička pitanja

Šta su nove činjenice i saznanja u slučajevima ubistva vlasnika i glavnog i odgovornog urednika lista Dan Duška Jovanovića, odnosno da li ste na tragu naručiocima ubistva i pomagačima, i dokle je stigla istraga vezano za pokušaj ubistva novinarke Vijesti Olivere Lakić – pitanja su koja će Goran Danilović, u ime posebnog kluba poslanika, postaviti predsjedniku Vlade Dušku Markoviću, u okviru premijerskog sata u Skupštini, koji je zakazan za srijedu, 24. oktobar.

Marković Marković

Predsjednik poslaničkog kluba SDP-a Raško Konjević pitaće premijera da li će Vlada predložiti ukidanje kriznog poreza, kao i da li će DPS podržati raspravu u parlamentu o zakonu koji je predložila SDP o ukidanju kriznog poreza.

"Imajući u vidu da iz Vlade vrlo često govore o boljoj naplati tekućih poreza, što je dobro, onda se nameće logično pitanje - da li je za Vladu prihvatljivo povećanje minimalne zarade sa 193 na 250 eura? Da li Vlada razmatra mjere kojima bi se smanjilo opterećenje za privredne subjekte koje je u Crnoj Gori izrazito visoko, više od 60 odsto", pitaće Konjević Markovića.

Predrag Sekulić će, u ime poslaničkog kluba DPS-a, Markovića pitati kada se može očekivati zaključenje ugovora na projektu solarne elektrane Briska gora i koji su konkretni benefiti za građane od ovoga i projekata iz poljoprivrede. Sekulić je u pitanju podsjetio da su sredinom ljeta potpisani ugovori sa zakupcima ukupno 200 hektara poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, u opštinama Ulcinj, Podgorica i Kotor, a nedavno su, kako je naveo, otvorene ponude za zakup oko šest miliona kvadrata zemljišta u svrhu izgradnje prve velike solarne elektrane u zemlji, takođe u ulcinjskoj opštini.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.