Standard.

ponedjeljak novembar 19

Darmanović: Crna Gora će glasati da Kosovo bude član Interpola

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović je da će Crna Gora ponovo glasati da Kosovo bude članica Interpola, jer, kako smatra, nema razloga za promjenu odluke. 

69 hits

ponedjeljak novembar 19

Nuhodžić: Ne smije nam ništa biti preče od onoga što direktno utiče na bezbjednost naših država i građana

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić saopštio je danas u Beču na sastanku sa kolegama iz više država da su saradnja, afirmacija evropskih vrijednosti i dalje jačanje pravne sigurnosti jedine garancije…

12 hits

ponedjeljak novembar 19

Vučurović: Pričati o dobrim odnosima sa Srbijom, a podržavati da Kosovo uđe u Interpol je vrhunac licemjerja i bijede

Nakon što je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović rekao da će Crna Gora glasati da Kosovo bude članica Interpola, reagovali su iz DF-a. Kako je saopštio poslanik DF-a, Jovan Vučurović, u…

41 hits

ponedjeljak novembar 19

Medojević u Berlinu: DF pristao na dijalog, EU da obezbijedi uslove

Demokratski front je prihvatio da učestvuje u inicijativi Evropske unije u vezi sa otvaranjem dijaloga unutar Parlamenta o reformama izbornog zakonodavstva, ali sada očekuje da EU obezbijedi neophodne uslove za…

18 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 22 oktobar 2018 16:28

Oružane snage Crne Gore i Slovenije ostvaruju saradnju kroz sva tri vida vojske

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Dragutin Dakić sastao se danas u Ljubljani sa ministrom odbrane Republike Slovenije, Karlom Erjavecom, sa načelnikom Generalštaba Slovenske vojske, generalmajorom Alanom Gederom, te članovima skupštinskog tijela zaduženog za domen bezbjednosti i odbrane.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, general Dakić je na sastanku sa Erjavecom istakao da dvije države na polju odbrane ostvaruju veoma intenzivnu saradnju. 

Načelnik GŠ VCG se zahvalio slovenačkom ministru odbrane na podršci, posebno u procesu crnogorskih evroatlantskih integracija, naglašavajući da su slovenačka iskustva bila nemjerljiva za Crnu Goru u tom periodu. 

Erjavec je istakao da će Republika Slovenija nastaviti da pruža punu podršku Crnoj Gori u ispunjavanju NATO agende.

Načelnici generalštabova, generali Geder i Dakić, saglasili su se da je izuzetno značajno što oružane snage dviju država ostvaruju saradnju kroz sva tri vida vojske. 

"Posebno je apostrofiran zajednički angažman na NATO vježbi 'TRIDENT JUNCTURE', koja se održava u Norveškoj, ali i buduće zajedničko učešće u misiji Pojačano istureno prisustvo – eFP (enhaced Forward Presence) u Letoniji, koje će biti pod komandom Kanade", navodi se u saopštenju.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno ponedjeljak, 22 oktobar 2018 16:38

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.