Standard.

nedjelja april 21

Kovač: Bez riješenih bilateralnih pitanja nema zelenog svijetla iz EU

Sva otvorena bilateralna pitanja na Zapadnom Balkanu moraju biti riješena. Bez toga ne može i neće biti zelenog svijetla svih država članica Evropske unije za zatvaranje pregovora, rekao je u…

16 hits

nedjelja april 21

Rakočević bez nekretnina, Bogdanović ima dva automobila

Predsjednici poslaničkih klubova u Skupštini Crne Gore pored poslaničkih plata prihode ostvaruju i na osnovu rentiranja nekretnina, rada u radnim tijelima, a većina ima i ušteđevine u bankama.

19 hits

subota april 20

Protest pokreta "Odupri se"! Organizatori poručili Dušku Kneževiću da se ne ruga sa narodom

Organizatori devetog po redu protesta "Odupri se - 97.000", ponovili su večeras ispred Skupštine da traže ostavke čelnih ljudi u državi i menadžmenta RTCG-a, te poručili odbjeglom biznismenu Dušku Kneževiću…

77 hits

subota april 20

Mesić: Crna Gora prebrodila prepreke i najbliža je EU

Bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić (84) ocijenio je da je Crna Gora prebrodila mnoge prepreke i očekuje da ona bude prva naredna članica Evropske unije, ali i da EU mora biti…

43 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 22 oktobar 2018 16:28

Oružane snage Crne Gore i Slovenije ostvaruju saradnju kroz sva tri vida vojske

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Dragutin Dakić sastao se danas u Ljubljani sa ministrom odbrane Republike Slovenije, Karlom Erjavecom, sa načelnikom Generalštaba Slovenske vojske, generalmajorom Alanom Gederom, te članovima skupštinskog tijela zaduženog za domen bezbjednosti i odbrane.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, general Dakić je na sastanku sa Erjavecom istakao da dvije države na polju odbrane ostvaruju veoma intenzivnu saradnju. 

Načelnik GŠ VCG se zahvalio slovenačkom ministru odbrane na podršci, posebno u procesu crnogorskih evroatlantskih integracija, naglašavajući da su slovenačka iskustva bila nemjerljiva za Crnu Goru u tom periodu. 

Erjavec je istakao da će Republika Slovenija nastaviti da pruža punu podršku Crnoj Gori u ispunjavanju NATO agende.

Načelnici generalštabova, generali Geder i Dakić, saglasili su se da je izuzetno značajno što oružane snage dviju država ostvaruju saradnju kroz sva tri vida vojske. 

"Posebno je apostrofiran zajednički angažman na NATO vježbi 'TRIDENT JUNCTURE', koja se održava u Norveškoj, ali i buduće zajedničko učešće u misiji Pojačano istureno prisustvo – eFP (enhaced Forward Presence) u Letoniji, koje će biti pod komandom Kanade", navodi se u saopštenju.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno ponedjeljak, 22 oktobar 2018 16:38

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.