Standard.

nedjelja mart 24

Marković: Crna Gora nikada neće zaboraviti nedužne žrtve bombardovanja 1999. godine

Premijer Duško Marković poručio je, povodom dvadesete godišnjice intervencije Sjevernoatlantskog saveza, da Crna Gora danas, kao nezavisna država, dio velike evroatlantske porodice i buduća članica Evropske unije, o svojoj budućnosti…

26 hits

nedjelja mart 24

"Protesti legitimni, ali se rezultati izbora moraju poštovati"

Demokratsko je pravo građana Crne Gore i regiona da protestuju, kao što to čine građani u članicama Evropske unije, ali isto tako mora se naglasiti da su u Crnoj Gori…

28 hits

nedjelja mart 24

Milačić: Ne zaboravljavamo Đukanovićevu izdaju 1999. godine

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić saopštio je da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović 1999. godine sarađivao sa okupatorskom vojskom.

15 hits

nedjelja mart 24

Socijaldemokrate: Za dvije godine duplirali smo podršku

Opštinski odbor Socijaldemokrata Herceg Novog održao je sjednicu kojoj je prisustvovalo rukovodstvo stranke, na kojoj je ocijenjeno da je ova stranka tokom dvije godine duplirala podršku te da ona i…

20 hits

 
 
 
 
četvrtak, 08 novembar 2018 14:15

Oglasio se Krapović: Nijesam predstavljao ni partiju, ni Budvu, već sebe lično

Nakon burnih reakcije koje je izazvaalo prisustvo predsjednika opštine Budva Dragana Krapovića na sinoćnjem skupu u Budvi na kome je obilježen vijek od Podgoričke skupštine oglasio se Krapović.

Poručuje da sinoć u Budvi nije nije predstavljao ni partiju, ni opštinu Budva, već da je predstavljao kako ističe sebe lično.

"Obzirom na brojne reakcije, prije svega onih koji žele preko mojih ličnih odluka da nanesu političku štetu partiji i ideji kojoj pripadam, bez namjere da se bilo kome pravdam a pogotovo ne onima čija su saopštenja i djelovanje praktično isti kao i djelovanje drugih koji su pokušali da zloupotrijebe skup povodom 100 godina od Velikog rata.

Najprije ističe da Boka i primorije iz 1918-te godine nemaju veze sa Podgoričkom skupštinom" koju niti sam proslavljao, niti ću proslavljati, niti me to interesuje".

Na skupu kaže nije predstavljao ni partiju, ni opštinu Budva, niti sam izdvajan i najavljivan oficijelno.

"Predstavljao sam sebe lično i bio sam tamo da odam počast 1049 Budvana koju su učetvovali u Velikom ratu, od kojih su neki i moji preci. Opšte je poznata činjenica da nismo dozvolili da Opština učestvuje u ovakvim proslavama jer nisu svi građani Budve i Crne Gore blagonakloni prema tome. Takođe, nijedan jedini cent građana Budve nije otišao na ovu proslavu. To što su organizatori dozvolili da jedan dio učesnika zloupotrijebi ovaj jubilej i uputi neprimjerene poruke, sa kojima se ne slažem, to je njihov problem. Zbog funkcije koju pokrivam u mnogim prilikama sam slušao mnogo toga što mi se ne sviđa lično ali nisam ustajao i uskraćivao bilo kome pravo da to kaže. Lično, nemam problem ni sa ondašnjom Crnom Gorom, ni sa današnjom. Ako mene želite da pitate za stav, reći ću vam da je za mene Budva i more pod Budvom crnogorsko i nema potrebe da ga bilo ko oslobadja. Medjutim,ne treba zaboraviti da je Crna Gora država svih njenih naroda jednako, pa tako i Srba.".

Naglavaša i da poštuje državu Crnu Goru.

"Što se mene tiče, apsolutno i u svakoj prilici poštujem državu Crnu Goru, jedinu državu koju imam i smatram da sam svojim službovanjem na mjestu predsjednika Opštine potvrdio lojalnost Crnoj Gori. Jesu li to uradili DPS-ovi predsjednici opština tokom zadnjih 20-tak godina? Jeli patriotizam to što su oni radili? Kome vi to upućujete gospodo iz DPS-a? Je li Dragan Krapović jurišao na Dobrovnik, deportovao ljude u smrt, prodavao gorivo po ratnoj Bosni europejci? Jeli tvorac “rata za mir”? Ne znam šta bih rekao o SDP-u i njihovom pokušaju da uvuku gospodina Bečića u ovu priču koje nema veze sa njim i Demokratama. Njihovo političko strvinarenje i pokušaj sticanja jeftinih poena neću komentarisati, ali im poručujem da ako im nešto nije jasno neka dođu da me pitaju, što bi naši stari rekli “u po dana, u po noći”, na raspolaganju sam im! Ako me pitate o nekim ljudima koji su bili na skupu, moram reći da sa njima nemam ništa, kada god moram biti u njihovom prisustvu trudim se da to bude što kraće".

Za kraj Krapović poručuje:

"Neki od prisutnih sinoć i dio poruka sa skupa, nažalost ružnih i neprimjerenih poruka je potpuno identičan današniim saopštenjima i porukama koje su poslate iz DPS-a. Imam svoj stav koji kao normalan čovjek neću nametati bilo kome, ali ću ja držati do njega bez uvijanja i licemjerstva. Dakle, da zaključim, ja mislim da nisu u pravu ni DPS i Milo Đukanović na jednoj, ni njihovi bivši dugogodišnji koalicioni partneri SDP i Ranko Krivokapić , ali ni oni budući poput Andrije Mandića i DF- a na drugoj strani i niko mi neće držati lekcije iz morala, a pogotovo ne oni".

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.