Standard.

nedjelja novembar 17

Davor Gjenero: Makronov prijedlog se ne može odnositi na Crnu Goru

Objavljeno u: Politika

by Samir

Inicijativa ,,Mali Šengen“ jasno pokazuje razliku između crnogorskog pristupa pregovorima o članstvu u EU i pristupa Republici Srbiji.

42 hits

nedjelja novembar 17

Kurti: Vučić je Milošević sa drugačijim sredstvima

Objavljeno u: Politika

by Samir

Prijevremeni parlamentarni izbori na Kosovu, održani 6. oktobra ove godine, potvrdili su prognoze većine prištinskih analitičara, koji su tvrdili da će mandatar za sastav nove kosovske vlade biti Albin Kurti,…

41 hits

nedjelja novembar 17

Sekulić: Očekujem dvotrećinsku podršku iako smo odbili tehničku vladu

Objavljeno u: Politika

by Samir

Vjerujem da ćemo imati dvotrećinsku većinu za usvajanje izbornog zakona, bez obzira na to što zahtjev za formiranje tehničke vlade nije prihvaćen, kazao je za Pobjedu Predrag Sekulić, poslanik DPS-a…

40 hits

subota novembar 16

Bešlin: Četnički vojvoda i plagijator nijesu ozbiljna alternativa DPS-u

Objavljeno u: Politika

by Samir

Nema ‘malog Šengena’ bez perspektive mira i dobrosusjedstva, a prihvatanje realnosti o kosovskoj nezavisnosti je prvi korak u tom smjeru, kaže u intervjuu Vikend novinama jedan od najznačajnijih srpskih istoričara…

273 hits

subota novembar 16

EK: Potreban nezavisan odgovor na navode o korupciji

Objavljeno u: Politika

by Samir

Crna Gora je u prvoj polovini ove godine nastavila da primjenjuje akcione planove za Poglavlja 23 i 24 i druga strateška dokumenta, ali je potreban vjerodostojan, nezavisan i efikasan institucionalni…

219 hits

 
 
 
 
srijeda, 15 novembar 2017 22:38

Đukanović o opoziciji: Njihova pamet je i danas na nivou djece, koja se kupaju u plićaku sa mamom i tatom

Predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović poručio je danas u Petnjici da su aktuelni izbori proba da li je Crna Gora i dalje stabilna na svom političkom stanovištu, karakterišući opozicionu konkurenciju da im je pamet na nivou dvogodišnje djece, koja se i dalje kupaju sa roditeljima u plićaku.

On je ocijenio da je vrijeme predizborne kampanje „vrijeme onih koji misle da mogu jeftinim manipulacijama zavarati ljude, doći do njihovog povjerenja, bez ikakve realne sposobnosti, ikakve garancije da su u stanju da išta odgovorno naprave“. Prozivajući političke konkurente, Đukanović je kazao da oni „misle da je ovo optimalno vrijeme za njihovu manipulaciju“. „Najradije bi pokušali da sakriju sve što je njihova politička prošlost. Vidim da ih jako pogađa kada ih mi opominjemo na tu prošlost i zašto im se ne može vjerovati. Kažu da smo zapravo mi u nekakvoj panici. Nijesmo mi ni u kakvoj u panici, nego smo vrlo stabilni, vrlo mirni i vrlo spremni da pobjedimo. Kada ih podsjetimo na to da su bili protiv države Crne Gore, da su formirali Sedmi bataljon, koji je trebao da hapsi crnogorsku mladost, da su organizovali rušilačke demostracije zbog našeg priznavanja Kosova,  kad ih podsjetimo da ne priznaju crnogorsku zastavu, nego da im se priviđa trobojka kao državna zastava, onda oni izbace neku sličicu iz porodičnog albuma đe predstavljaju sebe u kupaćim gaćicama od dvije godine na obali mora... Tako da jedino što bih iz toga mogao da izvedem kao zaključak da nam sugerišu da je njihova politička pamet danas na tom nivou kao kad su se kupali u plićaku sa tatom i mamom od dvije godine...“, poručio je Đukanović na predizbornom skupu u mjesnoj zajednici Bor, u Petnjici.

Predsjednik DPS se zapitao šta takvi traže u ozbiljnom poslu, „jer moraće još da ozbiljno rade na sebi, da ozbiljno odrastu, da se ozbiljno odškoluju, da postanu odgovorni ljudi, da razumiju da se ne smije obmanjivati, ako ste napravili grešku, treba da je priznate,  ako ste išli na beogradske mostove da podržite Slobodana Miloševića u ratu protiv NATO pakta, ako ste išli tamo da prizivate da bombarduju i Crnu Goru, jer su govorili 'nijesmo gubavi', da kažite da su to bile vaše zablude“.

„Tada ćemo vam više vjerovati. Dođite onda da razgovaramo  nakon što ste se otrijeznili o vašem pogledu u budućnost. Ali, sve dotle dok pokušavate, da s tom pameti kažete da to nijeste vi,  nego da ste vi onaj u kupaćim gaćicama od dvije godine, mi vam ništa nećemo vjerovati“, poručio je Đukanović opoziciji, aludirajući konkretno da lidera Demokrata.

Đukanović se osvrnuo i na SDP i URA, „partije koje su nastale kao izvorno crnogorske, ali nažalost, njihova megalomanija ih je progutala“. „Činilo im se da će nekim incidentnim djelovanjem porasti sa tri odsto na 13 ili 23, a  danas su u riziku da izgube i tih tri odsto. Počeli su da se dodvoravaju drugima, želeći da svojih tri odsto bolje unovče nego što su mislili da su ih unovčili kod nas,  nas, ponašaju su su se sitno, šićardžijski, zanemarujući interese države i danas služe tuđim intreresima. Dopada li se to njima ili ne oni danas stoje uz DF koji je postao plaćenik za tuđe interese, krenuo da ruši CG, da izazivaju bratoubilački rat...“, kazao je on.

Đukanović je istakao da je danas „zadnji tren da im zahvali“. „Ja sam to uradio što se mene tiče, ali pozivam i vas i vaše sugrađane da to uradimo ovoga puta, da ih smjestimo tamo gdje treba da budu, a to je ispod cenzusa, da ostanu vanparlamentarna partija da shvate da ne mogu djelovati protiv naše zajedničke državne kuće, a u Petnjici dobijati parlamentarni status. To je prosto neprirodno. Neprirodno i zbog toga mislim da je vrijeme da im kažemo da ne podržavamo tu prevratničku, izdajničku politiku“,  ocijenio je Đukanović uoči lokalnih izbora u Petnjici, koji će biti održani 26. novembra.

 

Posljednji put izmijenjeno četvrtak, 16 novembar 2017 06:33

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.