Standard.

ponedjeljak januar 14

SDP traži saslušanje Stankovića, Katnića, Veljovića i Radonjića

Poslanici SDP-a traže da Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu Odbor za bezbjednost i odbranu obavi kontrolno saslušanje Vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, Specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića, direktora…

62 hits

četvrtak januar 17

LP spremna za izbore u Tuzima, formiran Izvršni odbor izbornog štaba

Liberalna partija održala je u Tuzima Predsjednički kolegijum u proširenom sastavu. Oni su zasijedali u cilju priprema za lokalne izbore u ovoj Opštini koji će se održati 3.marta, i na…

33 hits

četvrtak januar 17

Srpski ministri zahvaljuju KFOR-u, a Vulin Crnu Goru proglasio neprijateljem zbog vojnika na Kosovu

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić zahvalili su se juče zemljama članicama NATO-a na očuvanju mira na Kosovu, i poručili da ne sumnjaju da će…

91 hits

srijeda januar 16

General Dakić na NATO Vojnom komitetu u Briselu

Načelnik Generalštaba, brigadni general Dragutin Dakić učestvovao je na sjednici NATO Vojnog komiteta, najvišeg vojnog tijela Alijanse, koja je održana juče i danaas u Briselu.

37 hits

 
 
 
 
četvrtak, 08 novembar 2018 17:44

U 2017. sakupljeno preko 250.000 tona komunalnog otpada; Marković: Založiću se za jačanje pritiska na lokalne komunalne službe

Vlada Crne Gore je na 97. sjednici kojom je predsjedavao premijer Duško Marković, usvojila je Izvještaj o sprovođenju Državnog plana upravljanja otpadom za 2017. godinu.  

Kako je saopšteno iz Vlade, u izvještaju, koji sadrži pregled preduzetih zakonodavnih i drugih aktivnosti navedeno je da dostavljeni podaci ukazuju da je u Crnog Gori u 2017. sakupljeno 254.523 tone komunalnog otpada sa kabastim i tzv. "zelenim" otpadom, što iznosi približno 98 odsto procijenjene količine proizvedenog komunalnog otpada.

Takođe, navedeno je da jedinice lokalne samouprave nijesu organizovale upravljanje neopasnim građevinskim otpadom u skladu sa Zakonom te da je potrebno da jedinice loalne samouprave nastave preduzimanje aktivnosti na popisu neuređenih odlagališta koji bi trebalo da sadrži podatke o lokacijama sa koordinatama, procijenjenim količinama otpada na tim lokacijama, fotografijama i planom sanacije.

"Vlada je ukazala jedinicama lokalne samouprave da je neophodno da na propisan način vode precizne evidencije o otpadu, što je i njihova zakonska obaveza, te da nastave aktivnosti na popisu neuređenih ofdlagališta kao i da organizuju upravljanje neopasnim građevinskim otpadom u skladu sa zakonom", navodi se u saopštenju.

"Ministarstvo održivog razvoja i turizma je zaduženo da u saradnji sa jedinicama lokalne samouprave, nastavi kontinuirani rad na jačanju ekološke svijesti u mikro sredinama o ekološkim i ekonomskim prednostima pravilnog upravljanja otpadom", saopšteno je iz Vlade.

U diskusiji, u kojoj je, kako se navodi, učestvovalo više članova Vlade, ukazano je na potrebu preduzimanja dodatnih aktivnosti na podizanju svijesti građana o odlaganju otpada. 

Predsjednik Vlade najavio je da će sa predsjednicima opština lično razgovarati na ovu temu i da će se založiti za jačanje pritiska na lokalne komunalne službe kako bi bile revnosnije i djelovale efikasnije.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno četvrtak, 08 novembar 2018 18:07

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.