Standard.

petak jul 19

Administrativni odbor: Prekršen Ustav u slučaju Medojevića, poslanik ne može u zatvor bez skidanja imuniteta

Poslanik Skupštine Crne Gore ne može biti stavljen u zatvor bez prethodnog ukidanja imuniteta, ocijenjeno je na sjednici Administrativnog odbora na kojoj su učestvovali poslanici vladajuće koalicije, opozicije, ali i…

124 hits

petak jul 19

Izborne zakone mijenjati uz kompromis svih

Sve izmjene izbornih zakona trebalo bi da budu rezultat dogovora i zdravih kompromisa predstavnika svih parlamentarnih partija, građanskog društva i svih drugih činilaca koji mogu dati doprinos ovom značajnom i…

82 hits

petak jul 19

Socijaldemokrate: Rast podrške dodatno obavezuje

Predsjedništva Socijaldemokrata razmotrilo je plan aktivnosti do kraja godine i zadovoljno je radom svih opštinskih odbora, saopšteno je iz te stranke.

65 hits

četvrtak jul 18

Mandić ide na konsultacije u Beograd: DF želi da se Vučić aktivno uključi u izbore u Crnoj Gori

Lider Nove srpske demokratije i jedan od lidera DF-a Andrija Madnić posjetiće Beograd krajem sedmice gdje će razgovarati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o pripremama za izbore naredne godine, saznaje…

473 hits

 
 
 
 
četvrtak, 08 novembar 2018 17:44

U 2017. sakupljeno preko 250.000 tona komunalnog otpada; Marković: Založiću se za jačanje pritiska na lokalne komunalne službe

Vlada Crne Gore je na 97. sjednici kojom je predsjedavao premijer Duško Marković, usvojila je Izvještaj o sprovođenju Državnog plana upravljanja otpadom za 2017. godinu.  

Kako je saopšteno iz Vlade, u izvještaju, koji sadrži pregled preduzetih zakonodavnih i drugih aktivnosti navedeno je da dostavljeni podaci ukazuju da je u Crnog Gori u 2017. sakupljeno 254.523 tone komunalnog otpada sa kabastim i tzv. "zelenim" otpadom, što iznosi približno 98 odsto procijenjene količine proizvedenog komunalnog otpada.

Takođe, navedeno je da jedinice lokalne samouprave nijesu organizovale upravljanje neopasnim građevinskim otpadom u skladu sa Zakonom te da je potrebno da jedinice loalne samouprave nastave preduzimanje aktivnosti na popisu neuređenih odlagališta koji bi trebalo da sadrži podatke o lokacijama sa koordinatama, procijenjenim količinama otpada na tim lokacijama, fotografijama i planom sanacije.

"Vlada je ukazala jedinicama lokalne samouprave da je neophodno da na propisan način vode precizne evidencije o otpadu, što je i njihova zakonska obaveza, te da nastave aktivnosti na popisu neuređenih ofdlagališta kao i da organizuju upravljanje neopasnim građevinskim otpadom u skladu sa zakonom", navodi se u saopštenju.

"Ministarstvo održivog razvoja i turizma je zaduženo da u saradnji sa jedinicama lokalne samouprave, nastavi kontinuirani rad na jačanju ekološke svijesti u mikro sredinama o ekološkim i ekonomskim prednostima pravilnog upravljanja otpadom", saopšteno je iz Vlade.

U diskusiji, u kojoj je, kako se navodi, učestvovalo više članova Vlade, ukazano je na potrebu preduzimanja dodatnih aktivnosti na podizanju svijesti građana o odlaganju otpada. 

Predsjednik Vlade najavio je da će sa predsjednicima opština lično razgovarati na ovu temu i da će se založiti za jačanje pritiska na lokalne komunalne službe kako bi bile revnosnije i djelovale efikasnije.

Posljednji put izmijenjeno četvrtak, 08 novembar 2018 18:07

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.