Standard.

utorak januar 15

Đukanović sa članom vladarske porodice šeikom Hazom Bin Zajed Al Nahjanom: Zainteresovan za Luku Bar

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović imao je danas u Abu Dabiju susret sa još jednim članom vladarske porodice, šeikom Hazom Bin Zajed Al Nahjanom, koji u svojstvu zamjenika krunskog princa…

25 hits

utorak januar 15

Đukanović sa ministrom obrazovanja UAE: Bez novih znanja ne može biti progresa ni za jedno društvo

Nakon jučerašnjeg razgovora predsjednika Crne GoreMila Đukanovića i Krunskog princa Mohameda bin Zajed Al Nahjana, u kome je posebno bilo riječi o značaju obrazovanja, jutros je na inicijativu domaćina organizovan…

41 hits

ponedjeljak januar 14

Šapić predložio ukidanje granice između Srbije, Crne Gore i Republike Srpske

Predsjednik opštine Novi Beograd i lider Srpskog patriotskog saveza Aleksandar Šapić, osvrnuo se na skidanje granica i spajanje ljudi, koje je, kako je rekao “već decenijama tendencija u Evropi i…

116 hits

ponedjeljak januar 14

SDP traži saslušanje Stankovića, Katnića, Veljovića i Radonjića

Poslanici SDP-a traže da Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu Odbor za bezbjednost i odbranu obavi kontrolno saslušanje Vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, Specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića, direktora…

42 hits

 
 
 
 
petak, 09 novembar 2018 20:27

Konsultacije u Crnogorskoj zbog proslave u Budvi; Pavićević: Ozbiljno ćemo se pozabaviti novim okolnostima u BD

Lider Crnogorske Vladimir Pavićević zakazao je za 15. novembar konsultacije sa čelnicima budvanskog odbora te partije, o posljednjim dešavanjima u tom gradu. Ostale partije koje čine vlast u toj opštini smatraju da proslava stogodišnjice oslobođenja Boke kotorske i ujedinjenja i poruke koje su se tamo čule, nijesu razlog za preispitivanje tamošnje vladajuće koalicije.

Nakon proslave stogodišnjice oslobođenja Boke kotorske i ujedinjenja, kojoj je osim DF-a prisustvovao i predsjednik opštine Dragan Krapović iz Demokrata, a što su osudili i njihovi koalicioni partneri na lokalnom nivou, Crnogorska će se ozbiljnije pozabaviti, kako je kazao za TVCG Vladimir Pavićević, novim okolnostima.

“Ja sam zakazao za četvrtak u BD konsultacije sa predsjednikom našeg budvanskog odbora, Bulatovićem, potpredsjednicima našeg odbora u Budvi, Todorovićem i Ivančevićem i mi ćemo tu da razgovaramo o novim okolnostima koje imamo u BD”, naglasio je on.

Moguće je da nakon toga organizuju i sjednice predsjedništva kako na državnom tako i na lokalnom nivou. Važno im je, kako su kazali, da svaka odluka bude racionalna.

“Važno je da se malo smire strasti i da u proces odlučivanja uključimo mnogo više pamet a manje vrelu krv”, naglasio je Pavićević.

Iako događaje iz Budve smatraju velikom greškom, u Građanskom pokretu URA smatraju da su u Budvi postignuti i finansijski i drugi rezultati. Zato, kako su istakli, ne postoji potreba preispitivanja koalicije.

“Ovo sve što smo imali prilike nažalost da gledamo, pa i činjenicu da su tu bili i neki aktuelni predstavnici lokalne vlasti, smatramo velikom omaškom, problemom, ali smo svjesni i ograda koje su oni učinili i čini mi se da ćemo svi zajedno ipak morati da pokušamo da radimo malo više u korist ekonomskog i društvenog boljitka ovog grada”, poručila je Božena Jelušić iz URE.

Ni ostali koalicioni partneri ne smatraju da bi zbog posljednjih dešavanja u Budvi trebalo preispitivati koaliciju.

“Ako bi se preispitivala koalicija zbog 100 godina od Prvog svjetskog rata, SNP bi se odrekla svojih predaka. A SNP se nikad neće odreći svojih predaka”, poručio je Krsto Rađenović iz SNP-a,

Lucija Đurašković iz Demosa je naglasila da su postojala i važnija dešavanja koja su mogla da rezultiraju preispitivanjem koalicije, "posebno kad je riječ o DEMOS-u, koja praktično danas nažalost vrlo rijetko prisustvuje sastancima koalicije”

Iz SDP-a su saopštili da je "svima poznato da je Budva lokalna sredina u kojoj je vrh DPS-a postao organizovana kriminalna grupa Svetozara Marovića koja je prema riječima glavnog specijalnog tužioca oštetila državu za stotine miliona eura. Ta činjenica limitira mogućnosti formiranja lokalne vlasti u Budvi u određenom vremenskom periodu".

Iz SDP-a su ponovili da očekuju da se Demokratska Alekse Bečića politički odredi o prisustvu potpredsjednika Mijomira Pejovića i predsjednika Opštine Dragana Krapovića na takvom skupu, kako si istakli, poražene velikodržavne i šovinističke politike.

Izvor: RTCG

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.