Standard.

nedjelja novembar 18

Popović: Nakon pregovora odlučićemo da li će doći do raskida koalicije na državnom nivou

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović kazao je za Pobjedu da, zbog nezadovoljstva realizacijom koalicionog sporazuma sa DPS-om, može doći do raskida koalicije na državnom nivou, ali, kako je rekao, o…

23 hits

nedjelja novembar 18

Grupa građana Saša Mijović postaje Građanski pokret Nova ljevica

Kao što smo nedavno obećali i najavili, Grupa građana Saša Mijović koja je djelovala na lokalnom nivou i kandidovala svoju listu na prethodnim podgoričkim izborima, prerasta u Građanski pokret Nova…

45 hits

nedjelja novembar 18

Održan sastanak Opštinskog odbora SD-a u Plavu povodom 100 dana vlasti

Konsolidacija finansija, rješavanje naslijeđenih problema, stvaranje pretpostavki za realizaciju kapitalnih projekata, podizanja nivoa čistoće u gradu, kao i hitno saniranje lokalne infrastrukture u susret zimskom periodu godine, obilježili su prvih…

16 hits

nedjelja novembar 18

Carević očekuje da krajem godine postane predsjednik opštine Budva

Funkcioner Demokratskog fronta (DF) Marko Bato Carević saopštio je da očekuje nesmetano sprovođenje koalicionog sporazuma o formiranju vlasti u Budvi, po kome on krajem godine treba da preuzme funkciju predsjednika…

57 hits

 
 
 
 
petak, 09 novembar 2018 20:27

Konsultacije u Crnogorskoj zbog proslave u Budvi; Pavićević: Ozbiljno ćemo se pozabaviti novim okolnostima u BD

Lider Crnogorske Vladimir Pavićević zakazao je za 15. novembar konsultacije sa čelnicima budvanskog odbora te partije, o posljednjim dešavanjima u tom gradu. Ostale partije koje čine vlast u toj opštini smatraju da proslava stogodišnjice oslobođenja Boke kotorske i ujedinjenja i poruke koje su se tamo čule, nijesu razlog za preispitivanje tamošnje vladajuće koalicije.

Nakon proslave stogodišnjice oslobođenja Boke kotorske i ujedinjenja, kojoj je osim DF-a prisustvovao i predsjednik opštine Dragan Krapović iz Demokrata, a što su osudili i njihovi koalicioni partneri na lokalnom nivou, Crnogorska će se ozbiljnije pozabaviti, kako je kazao za TVCG Vladimir Pavićević, novim okolnostima.

“Ja sam zakazao za četvrtak u BD konsultacije sa predsjednikom našeg budvanskog odbora, Bulatovićem, potpredsjednicima našeg odbora u Budvi, Todorovićem i Ivančevićem i mi ćemo tu da razgovaramo o novim okolnostima koje imamo u BD”, naglasio je on.

Moguće je da nakon toga organizuju i sjednice predsjedništva kako na državnom tako i na lokalnom nivou. Važno im je, kako su kazali, da svaka odluka bude racionalna.

“Važno je da se malo smire strasti i da u proces odlučivanja uključimo mnogo više pamet a manje vrelu krv”, naglasio je Pavićević.

Iako događaje iz Budve smatraju velikom greškom, u Građanskom pokretu URA smatraju da su u Budvi postignuti i finansijski i drugi rezultati. Zato, kako su istakli, ne postoji potreba preispitivanja koalicije.

“Ovo sve što smo imali prilike nažalost da gledamo, pa i činjenicu da su tu bili i neki aktuelni predstavnici lokalne vlasti, smatramo velikom omaškom, problemom, ali smo svjesni i ograda koje su oni učinili i čini mi se da ćemo svi zajedno ipak morati da pokušamo da radimo malo više u korist ekonomskog i društvenog boljitka ovog grada”, poručila je Božena Jelušić iz URE.

Ni ostali koalicioni partneri ne smatraju da bi zbog posljednjih dešavanja u Budvi trebalo preispitivati koaliciju.

“Ako bi se preispitivala koalicija zbog 100 godina od Prvog svjetskog rata, SNP bi se odrekla svojih predaka. A SNP se nikad neće odreći svojih predaka”, poručio je Krsto Rađenović iz SNP-a,

Lucija Đurašković iz Demosa je naglasila da su postojala i važnija dešavanja koja su mogla da rezultiraju preispitivanjem koalicije, "posebno kad je riječ o DEMOS-u, koja praktično danas nažalost vrlo rijetko prisustvuje sastancima koalicije”

Iz SDP-a su saopštili da je "svima poznato da je Budva lokalna sredina u kojoj je vrh DPS-a postao organizovana kriminalna grupa Svetozara Marovića koja je prema riječima glavnog specijalnog tužioca oštetila državu za stotine miliona eura. Ta činjenica limitira mogućnosti formiranja lokalne vlasti u Budvi u određenom vremenskom periodu".

Iz SDP-a su ponovili da očekuju da se Demokratska Alekse Bečića politički odredi o prisustvu potpredsjednika Mijomira Pejovića i predsjednika Opštine Dragana Krapovića na takvom skupu, kako si istakli, poražene velikodržavne i šovinističke politike.

Izvor: RTCG

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.